madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

28 sie 2007, 08:19

Cześć dziewczyny!!!

Napisałam pokaźnego posta, podszedł mój synek i go skasował :ico_zly:

Teraz juz go nie odtworzę :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-08-28, 08:23 ]
marcia_pod, a jak będzie u Was po slubie???
Mąż będzie tam pracował a Ty tutaj czy będziecie razem???

Mi sie chyba twarz nie zmieniła. Ja stosuje krem oczyszczający z Clean&Clear. A na brzuch i uda kupiłam sobie oliwkę dla kobiet w ciąży i systematycznie smaruję. Żałuje ze nie byłam taka konsekwentna w pierszej ciąży, moze nie miałabym tylu rozstępów :ico_noniewiem:

Miłego dnia. :-)

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!

28 sie 2007, 09:06

Hey!
madziarka81, Po ślubie jeszcze na jakis czas mój A pojedzie do Anglii, wróci początkiem stycznia (oby zdążył przed prodem :ico_olaboga: ), i potem zostanie na jakis miesiac -tyle bedzie miał urlopu i znów pojedzie :ico_placzek: .
Do bani takie życie ale nie damy sobie rady jak on tam nie bedzie pracował bo ja jestem teraz bez pracy na bezrobociu bez prawa do zasiłku - czyli bez grosza. dopiero jak dziecko troszkę starsze bedzie to wróce do pracy do szpitala bo jedna babcia nie pracuje wiec obiecała pomóc i zajać się dzieckiem, jak bedzie taka potrzeba. :ico_brawa_01:

Mam straszne sny ostatnio- zwiazane ze slubem. Juz którys raz z kolei sniło mi się że moja krawcowa nie zdażyła mi uszyć sukienki i ze nie miałam jej po prostu na moim slubie i weselu :ico_szoking: . Byłam normalnie ubrana w spodnie i jakąś bluzkę i że starasznie płakałam przez to - hi hi :ico_puknij: Ale jestem głupiutka nie?

Jesli chodzi o cerę i ogólnie o twarz to u mnie się zmieniła, zwłaszcza nos -taki kartofel mam teraz :-/ . I ogólnie skóra gorsza. Np. ja nigdy nie miałam kłopotów ze skórą - zero wyprysków itp. A teraz to całą buzię mam zasypaną, jak chce gdzieś wyjść to obowiązkowo puder bo inaczej straszę ludzi na ulicy. Ale nie przejmuje się tym specjalnie. Wręcz przeciwnie :ico_brawa_01: , bo akurat w mojej rodzinie się sprawdza to że jak ktoś ma brzydka skórę w czasie ciąży to zwykle ma dziewczynkę a jak ładna to chłopca więc jest nadzieja na upragnioną córeczkę1 :ico_brawa_01:

Aha no i lekarz mi powiedział żeby żadnych specjalnych kremów nie uzywac bo to wszystko się wchłania do krwi przez skóre i lepiej nie testować na dziecku( że niby dzieci mogą później mieć alergię). Powiedział że jak coś nieładnego wyskoczy to żeby tylko sudokremem(pomaga!!!!)i nic więcej.

Na mój rosnacy brzuchol też mam oliwkę i ten balsam z Garniera czerwony do bardzo suchej skóry. i nic więcej.

Nie polecam stosować specjalnych kremów na rozstepy za kupe kasy działaja tak samo jak oliwka a różnica w cenie powalająca. Moja kuzynka stosowała przez cała ciążę krem przeciw roztępom(tubka 50ml) za 150zl , zuzyła takich tubek dużo i co i ma roztepy, więc czy warto? Chyba nie. Ja uważam że jak skóra da rady wytrzymać to wytrzyma i na samej oliwce a jak nie to i tak nic nie pomoże - bo to zależy od stopnia nawodnienia i elastycznosci skóry ogólnie wiec krem czy oliwka pomoga tylko bnieznacznie.

Ufff ale się rozgadałam!

Zmykam robic obiadek.

Miłego dzionka Ciężaróweczki!!!

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 sie 2007, 09:58

Hej Hej :-)
No na szczęscie całą i zdrowa,komputer sam się naprawił hehe
Wczoraj tak zaczął wyć,że uciekałam :ico_puknij:

Co chodzi o moją cerę,to u mnie bywa to róznie :ico_noniewiem: ,czasami gładka jak jedwab,a czasami mi wyskoczy tyle pryszczy,ze :ico_szoking: ,ale używam tylko mleczka3w1 Jonson'a i toniku,bez żadnych pilingów.
Zrobiłam si straszny leniuszek :ico_wstydzioch: ,ale od kilku dni uzywam regularnie oliwki na brzuszek :-D

marcia_pod pisze:Mam straszne sny ostatnio- zwiazane ze slubem.

Marcia ja też miałam takie sny,ale mi z kolei śniła sie cały czas teściowa,która wiecznie sie w coś mieszała i przez to mieliśmy małe problemy przed ślubem :ico_olaboga:
To jest chyba normalne,takze sie kochana nie martw :-)

Wiecie co dziewczyny,w piątek byłam a Auchan i maja superowe ciuszki dla noworodków i do tego bardzo tanie :ico_brawa_01:
Oczywiście nie wytrzymałam i pokupowałam troszke,i za trzy pary boddy i do tego pajacyk zapłaciłam 29zł :ico_szoking:
Naprawdę warto zajrzeć :-) ,takze moja szafeczka powolutku się zapełnia :ico_brawa_01:

Kasiu28,a Ty gdzie się podziewasz,zbóju jeden?! :ico_nienie:
Życze miłego dzionka :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-08-28, 10:01 ]
...,a i zapomniałam dodać,ze stawiam ciacho i kawusię z okazji rozpoczętego 6 m-ca ciąży :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawusia:

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 sie 2007, 10:15

Ale sie wszyscy rozpisali...... :ico_szoking:

Monia gratulacje z okazji przekroczenia kolejnej granicy czasowej.... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: kawe juz pilam dzisiaj, ale ciachem sie chetnie poczestuje...... :ico_tort: pycha!!!
Z moja cera tez roznie bywa, ale generalnie bez jakis wiekszych problemow na szczescie :-)
Ja sie wreszcie skonczy u mnie ten remont, to bede mogla wreszcie pomyslec o kompletowaniu ciuszkow itp. dla bobaska :-D Na razie nie mam do tego glowy, ani czasu.

Marcia, ja przed slubem tez mialam rozne dziwne sny, to wszystko z nerwow i emocji, wiec naprawde nie masz sie czym przejmowac!!
Buzka

madziarka81

28 sie 2007, 11:43

monia26, gratulacje!!! Kolejny miesiąc stuknął :ico_szoking: Ale ten czas leci. Jeszcze nie tak dawno chwaliłyśmy się dwoma kreseczkami na teście. :-)

A co do snów to ja tez mam b dziwne, ponoć to jest normalne w ciąży a podejrzewam ze u Ciebie marcia_pod, jeszcze dochodzi stres i emocje związane ze zbliżającym się ślubem. Traktuj sny z przymrużeniem oka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
marcia_pod

28 sie 2007, 17:29

madziarka81,
madziarka81 pisze:Traktuj sny z przymrużeniem oka :ico_oczko:

jasne - tylko sie budze w nocy przerazona ze wypaliłam na wlasny slub w gaciach i jakiejs bluzce - koszmar!!!
Nie no nie traktuje tego powaznie ale same pomyslcie co by bylo gdyby sny byly przepowiadajace!!!
Lepiej nie myśleć!

Pozdrowionka

i znów jade do tesciów, ale tylko na jeden dzien. Załatwic sprawe z fotografem i kamerzysta na wesele. i jutro wracam bo w czwartek do gina!

nie wiem dlaczego tak sie stresuje ta wizyta! dziwne . serio nie wiem czemu. ale nie wazne - przezyje i bedzie wszystko ok, prawda?

buzka

monia26,
...,a i zapomniałam dodać,ze stawiam ciacho i kawusię z okazji rozpoczętego 6 m-ca ciąży :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawusia:

dzieki za torcik - hi hi cały dzień chciało mi się czegoś słodkiego! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

28 sie 2007, 17:46

Hej hej Kobietki! :-D
Monia dzięki za kawę i ciastko! Pycha :-) Gartulacje z okazji 6 miesiąca. Marcia nie martw się snami, będzie wszystko oki! Jestem pewna. A ja dzisiaj wybrałam się na wycieczkę i wtoczyłam się na Św. Krzyż. To jest góra w Świętokrzyskim Parku Narodowym :-D Wytoczyć się już nie miałam siły niestety i zjechałam z górki kolejką...hehe...Dzięki za Wasze newsy odnośnie pielęgnacji skóry. Ja mam cerę mieszaną :ico_zly: i jeszcze teraz wylazły mi naczynka, więc stąd te pytania do Was. Do ciała polecam z Erisa Foliacti zapobiegający rozstępom. Niedrogi i na razie wydaje mi się, że naprawdę skuteczny. Fajnie nawilża i ładnie pachnie. Trzymajcie się ciepło!pa!

madziarka81

28 sie 2007, 18:41

marcia_pod pisze:nie wiem dlaczego tak sie stresuje ta wizyta! dziwne . serio nie wiem czemu. ale nie wazne - przezyje i bedzie wszystko ok, prawda?

pewnie ze będzie ok. Trzymamy kciuki :ico_buziaczki_big:
A co do snów to prawda, w zasadzie człowiek nie przejmuje się nimi rano bo w nocy wyolbrzymia się wszystko. Mi często śnią się głupoty i w nocy całkiem inaczej to odbieram niz w dzień :ico_puknij:

marcia_pod pisze:budze w nocy przerazona ze wypaliłam na wlasny slub w gaciach i jakiejs bluzce - koszmar!!!

a mi ostatnio śniło sie ze poszłam do miasta bez bluzki i stanika hihi :-)

A na ślubie na pewno wszystko będzie wspaniale i tak jak sobie wymarzyłaś :-)

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 sie 2007, 19:16

marcia_pod pisze:asne - tylko sie budze w nocy przerazona ze wypaliłam na wlasny slub w gaciach i jakiejs bluzce - koszmar!!!

Marcie,ale jak by było wesoło hihi :ico_oczko: :ico_smiechbig:
A u lekarza na pewno bedzie wszystko ok :-)

Dziewczyny za tydzień wybieram sie na usg trójwymiarowe i też sie denerwuję :ico_olaboga: ,co prawda lekarz mi powiedział,ze jest wszystko w porzadku,ale żeby być jeszcze pewniejszym to zasugerował mi własnie to usg i mój mąż sie uparł i chce isc :ico_haha_01:

Pozdrawiam :ico_haha_01:

madziarka81

28 sie 2007, 20:39

monia26, ile kosztuje takie usg?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”