Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 10:24

Zborra masz rację,lepiej zapytaj o zdanie innego okulistę. Lepiej się upewnić co do konieczności tego zabiegu...A mężulka masz aniołka jakiegoś-mój w życiu nie przepuściłby tego kolesia, pewnie jeszcze by go opieprzył ha ha :-D Powodzonka w robieniu masażu :ico_haha_02:

Mój niuniek śpi, a ja dopijam kawkę. Muszę się pożalić, że wczoraj wieczorkiem synek nie dał rodzicom świętować rocznicy ślubu :ico_wstydzioch: Może dzisiaj nadrobimy zaległości :-D

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

28 sie 2007, 10:33

zabieg ??? brrrrrrrrrrr
az strach pomyslec .......
ja strasznie nie lubie jak on rak nie myją albo rekawiczek nie nałożą .... zawsze im zwracam uwage a co !!!

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 10:42

Tylko dlaczego my im mamy przypominać??? Przecież to oczywiste, że powinni myć ręce!!!

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

28 sie 2007, 10:42

e no Kulka gratuluję awansu na Moderatora :ico_buziaczki_big:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 10:51

Witajcie jak co dzien...
Niunia śpika jak co dzien o tej porze, a ja pije kawke i patrze na " Saint Tropez" moze ktoras z was tez to oglada??
Nocka przespana bez tv, w miare, ani sie nie obudziłam w nocy zeby zajrzec czy mała śpi, ale skoro nic nie słyszałam tzn ze chyba spała, dopiero o 5:45 obudziała sie na mleczko i dalej :555: do 8...ufff...pospałyśmy...

Sikoreczko nasza kochna to w dniu twojego świeta i My zyczymy ci zdrowka, szczescia i radosci, mnostwa miłości od meza i synków i uśmiechu na twarzy kazdego dnia.. :ico_buziaczki_big:

Zbora no tak to jest u okulistów, ja z moja była juz chyba z 5 razy, bo oczko nadal, pomimo masazy łzawi i ropieje, ale lekarka nadal mówi ze na zabieg o wiele za wczesnie, ze do pół roku dziecku moga sie kanaliki same odetkac i bedziemy czekac bo szkoda takie malenswto narazac na taki ból, bo to przeciez na zywca wkładaja łapy do oka i nosa :ico_olaboga:
A u nas te masaze jakos nie wychodza, bo mała juz nie za bardzo chce dac sie masowac, wiec ja ciagle przemywam sola fizjologiczna, na szczescie w naszym przypadku ropa sie nie zbiera i nie zatrzymuje w oczku.. :-)
A jeszcze jedno, nas zawsze przepuszczaja w kolejce, choc zawsze na jakas godz jestemy zarejestrowani :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 10:52

No tak...KUlka! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
I masz rację, chyba trzeba być równie bezczelnym jak oni! qrczę..więcej asertywności! następnym razem nie będę stała jak gapa... :ico_nienie: w końcu oni tam siedzą za nasze pieniądze...

Czy ktoś mi może podpowiedzieć, gdzie tu był temat o ropiejących oczkach???nie mogę znaleźć... :ico_placzek:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 10:53

jeszcze nie spotkałam sie z lekarzem u nas, ktory nie umyłby rak przed dotykaniem dziecka, przynajmniej mojego...ale tez bym zwróciła uwage jakby tak było...no co tak nie wolno :ico_nienie:

kulka napisz nr od glizduni, bo mi gdzies wcieo tą kartke gdzie go miałam zapisany...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2007, 11:04

Ladybird23 no właśnie...siedzę i czytam opinie...jedni mówią, że u małego dziecka lepiej to zrobić, go tylko znieczulenie miejscowe...a później to krótkotrwała narkoza...Ale ta okulistka mówiła, że to byłoby w znieczuleniu... :ico_placzek: normalnie ciarki mnie przechodzą na samą myśl...
Zobaczymy, co da masowanie...mam wielką nadzieję, że samo przejdzie!
Ale chyba jeszcze poradzę się naszego pediatry i może innego okulisty...bo co lekarz, to inna teoria...też wolałabym poczekać, aż się samo odetka...W sumie od wczoraj jest lepiej...bo zamiast solą fozjoolog.zaczęłam przemywać zwykłą, przegotowaną wodą...Noi na prawdę jest (tfu...tfu...)lepiej...zobaczymy. Mam nadzieję, że młoda pozwoli się masować...

A! wczoraj pisała do mnie Doris na GG...nie mogła wejść wieczorem na forum...kazała Was wszytskie pozdrowić i ucałować dzieciaczki!!! no mam nadzieję, że niedługo wróci...

No i Massumi też by mogła wrócić...przegina :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 sie 2007, 11:05

Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Za życzenia, za pamięć i za to, że jesteście. Aż łza się zakręciła mi w oku od tych miłych słów. JESTEŚCIE KOCHANE!!!!
Chociaż w tym wieku to już lepiej nie pamiętać które to urodziny. Aż dzis jak sobie pomyślałam, że do czterdziestki tak mało zostało to mi skóra ścierpła, ale mam nadzieję, że po czterdziestce będzie tak fajnie jak po trzydziestce. :-D

Wczoraj wieczorem poczytałam Was, a potem chciałam napisać i już się nie dało :ico_zly:

Karol zrobił mi urodzinowy prezent i zaczął się obracać z brzuszka na plecki. Najpierw był zdziwiony bardziej niż ja, a potem zabawa, ja go na brzuszek, a on fik na plecki.

zborra, Ty mnie tu nie strasz zabiegiem, mojemu też jeszcze ropieje i ja się boję masować, a jak masuję to on się wierci i marudzi. Zapuszczam jakieś kropelki za 25 zł :ico_olaboga: i bardzo nie działają, już lepiej biodacyna pomagała. A mój okulista co z tego, że w rękawiczkach jak zdaleka popatrzył i na kartce mi narysował jak mam oko masować :ico_noniewiem:

Ewcik
a ja tam myślę, że nie masz co się przejmować, że Alunia tak ładnie śpi, sen to zdrowie, mój Kacper też był takim śpioszkiem. Śpi to i dlatego ładnie rośnie. A tak to pewnie rozwija się jak każde niemowle, główkę dźwiga na brzuszku, bo sama widziałam, uśmiecha się i pewnie gaworzy. Nie masz więc co się martwić. Myślę, że jakby było coś nie tak to sama byś zauważyła. Cyca też ciągnie.
A dzieciaczki często jak są zmęczone, niedospane, zwłaszcza wieczorem to nie chcą jeść. Zbora może więc Hania jest za bardzo zmęczona i dlatego tak mało mleczka pije. Niektóre dzieciaczki tak jakby nie chciały czasu tracić na spanie długo wytrzymują w zabawie, a potem jest problem.

A ja dziś chyba na spacer nie idę, wczoraj wyszłam i tak okropnie wiało, że aż mnie uszy bolały, dziś po drzewach widzę, że też wiatr szaleje. Ale i tak muszę na trochę wyskoczyć, bo na obiad nie mam nic w domu, cholera ale mi się nie chce i co tu wymyśleć.

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

28 sie 2007, 11:11

no a ja właśnie się na spacer wybieram, niestetu muszę iść do inspektoratu pracy. Na dworze wieje jak cholera, dobrze że Alunia dostała ciepłą czapeczkę i dresik. To nie zmarznie. A na dworze całe 18st. Brrr

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”