dziendoberek
a ja juz spowrotem w domciu
wypuscli mnie dzisiaj rano
i juz wam wszystko opowiadam:
otoz skierowanie do szpitala dostalam tylko dlatego ze mi puchly nogi. kiedy robilam badania moczu to wszystko wyszlo ok i nadcisnienia tez nie bylo wiec moja gin uznala ze skoro nozki tylko stale puchna to moze byc to zatrucie ciazowe czyli gestoza typu E czyli ta najmniej powazna. i kazala isc do szpitala zeby sobie wypoczac a przy okazji zrobia mi tam wszystkie badania.
no i tak: 2 x dziennie robiono nam KTG, 3 x dziennie sprawdzano jak bije serduszko, 2 x dziennie trzeba bylo mierzyc ilosc ruchow dziecka (ja wczoraj naliczylam w pierwszej godzinie ponad 30 a wieczorkiem na szczescie juz tylko 18 he he), do tego 2 x dziennie mierzono temperature, a w pierswzy dzien mialam tez usg i badania krwi i moczu. a w zwiazku z tym ze nogi mi wczesniej puchly (teraz juz wcale nie puchna) to wczoraj musialam zrobic bilans wodny czyli mierzyc ile plynow wypijam i ile wysikuje. No i wszystko bylo ok wiec mnie dzisiaj wypisali
ale najlepsze co mi sie nasuwa to jesli chcecie schudnac to polecam szpital. jak zobaczylam w pierwszy dzien to co dostalam do jedzenia to swteirdzilam ze albo chca nas tam zaglodzic albo to dopiero przystawka
podam wam menu szpitalne:
I dzien
obiad - kubek zupy, 1 ziemniak, miesko wielkosci ok. srednicy 4 cm, lyzeczka gotowanej marchewki
kolacja: 2 kromki chleba, 1 bulka, lyzka bialeo serka (to byl wypas he he
)
II dzien
sniadanie - zupa mleczna (ochyda!!!), rogal
obiad: kubek zupy pomidorowej, 1 ziemniak, 1 malenski pulpecik, lyzeczka buraczkow
kolacja: 2 kromki chleba, jajko
III dzien
sniadanie: 2 kromki chleba, 1 bulka, 2 plastry zoltego sera i 1 listek zielonej salaty
FAJNIE NiE???
jak ktos chce umrzec z glodu to naprawde polecam he he
aha! i jeszcze mi sie nasunelo. kochane jak pakujecie trobe do szpitala to wezcie ze soba termometr bo jest on uwazany za rzecz osobista a napewno trzeba sobie bedzie mierzyc temperature a ze szpitala go nie dostaniecie
no i tak mi uplynely te dni w nudzie. nareszcie moglam wrocic do domciu i biore sie za sprzatanko bo mezus tak napaskudzil ze burdello straszne wyszlo