Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

05 paź 2007, 20:38

dziękuję dziewczyny, że jestęcie z nami. to dla nas bardzo dużo znaczy. zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż olenia za każdym razem gdy ją wysypuje ma inne krosteczki :ico_noniewiem: hmmm do niedawna miała tylko gdzieniegdzie takie suche placki, zwłaszcza na łokciach i twarzy oraz w okolicach paszek. To typowe przy skazie białkowej. teraz nie ma tego a wyskakują jej pojedyncze czerwone krostki :ico_noniewiem: nie wiem o co chodzi :ico_noniewiem: .
Dostałam dziś receptę na pewną maść. maść co prawda kosztuje około 100 zł, ale dla mnie cena w tym momencie nie gra roli. Ważna jest skuteczność no i bezpieczeństwo w stosowaniu.
Kiedyś coś zcytałam o tej maści, że jest równie skuteczna jak sterydy pomimo, że nie ejst sterydem. Wydawało mi się , że to świetne rozwiązanie. Dzis gdy mam już receptę, postanowiłam bliżej sie przyjżeć tej maści. poczytam opinie ludzi którzy ją stosowali, ulotkę w wersji internetowej i co się dowiedziałam. maśc może wywołać więcej skutków ubocznych niż sterydy, moze pomóc lub zaostrzyć zmiany na skórze. to nowy produkt, jeszcze nie zbadany.
Powinno się stosować u dzieci od drugiego roku życia. przy skutkach ubocznych wywołanych stosowaniem u młodszych dzieci producent umywa ręce. Ale nie to mnie trapi. Istnieje prawdopodobieństwo, iż maść ta ma działanie rakotwórcze :ico_szoking: w USA została wycofana właśnie z tego powodu. Boję się i nie kupię tego. do tego lekarza do którego jestem umówiona na przyszły tydzień nie idę, bo razem z tą moją lekarką pracują w sąsiednich pokojach, więc pewnie na jednym wózku jadą . poczekam na testy, jednakże lekarze bardziej zalecają tę maśc niż sterydy. ja jednak się wstrzymam.
justynat, Twój Cyprianek ma prześliczne dołki w policzkach
katrin wszystkiego co najlepsze dla Antonia. Przepraszam, że dopiero teraz składam życzenia
Hektorka kamilek ma super siedzonko
kolka ale mnie wczoraj rozbawiłaś tymi życzeniami od teściów :-D moi to przynajmniej mi wszystkiego najlepszego życzyli na urodziny no i żebym szybko urodziła (urodziny mam w styczniu) :-D
Gabrysiu ja nie patrzyłam na to jak Oleni krew pobierali. Łzy mi stały w oczach. kurcze siniaka jej na rączce zrobili :ico_zly:
musiałam ją poddać temu badaniu..:(

[ Dodano: 2007-10-05, 20:41 ]
a co do lewości i prawości. hektorka ja do momentu pójścia do szkoły podstawowej wszystko robiłam lewą ręką, potem to się zmieniło :-)

[ Dodano: 2007-10-05, 20:43 ]
Gabrysiu dobrze, że z Oleńką wszystko w porządku

Awatar użytkownika
Kolka

05 paź 2007, 20:43

Gabrysia, No to w sumie masz dziś dobry dzień! Raz- wolne i dzień spędzony z Olą, dwa- nic poważnego małej nie jest :ico_brawa_01: Oby tak dalej!

Hektorka- Fajnie Kamilek wygląda w tym foteliku :ico_brawa_01: A co do Twego pytania o praworęczność to wyrażę się tak ogólnie, bo szczegółów nie pamiętam, bo kiedy to czytałam to mnie za bardzo nie interesowało i nie wnikałam. Czytałam tylko, że dzieci do jakiegoś czasu (też nie pamiętam do jakiego) posługują się jednocześnie obiema rączkami i to jest całkiem normalne. Dopiero po jakimś czasie wykształcają się półkule mózgowe i jakaś komórka związana z nimi. Sorrki, jeżeli za bardzo Cię nie oświeciłam, ale nie znam szczegółów :ico_wstydzioch: W każdym razie, to, że Kamilek teraz posługuje się lewą rączką nie świadczy o tym, że będzie mańkutem. Wiele dzieci tak ma i to jest normalne. A Mańkuci też są OK :-)

[ Dodano: 2007-10-05 ]
delicja, co za osioł wypisał Ci tę maść?? :ico_szoking:
Ja też mam urodziny w styczniu :-D

IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

05 paź 2007, 20:49

Obrazek
Obrazek
To jest zdjecie z dnia wczorajszego
wszystkim bardzo dziekujemy za zyczenia

Wszystkiego najlepszego dla Antosia niech zdrowo rosnie
Poczytałam was ale nie mam sily odpisywac, dobrze ze jutro wolne to sie wyspimy

Awatar użytkownika
Blanka26

05 paź 2007, 21:00

kolka lekarze przepisują tę maść bo uważają, że i tak mimo wszystko jest bezpieczniejsza niż steryd.
IM mateuszek uroczy :-)

[ Dodano: 2007-10-05, 21:10 ]
a jutro z rana pędzę na konsultacje do plazy :-)

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 paź 2007, 21:32

hejka :-D

Póxno się zgłaszamy ale nie mogłysmy przegapić miesięcznicy narzeczonego Vikulki :-D

[center]Kochany Antosiu,
Kolorowych snów...
Usmiechu od ucha do ucha...
Pięknych bajek na dbranoc...
Własnego pieska i kotka...
Co dzień nowych przygód...
Butów siedmiomilowych...
Gwiazdki z nieba...
Wspaniałych przyjaciół...
I wesołej rodzinki...
[/center]

hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 paź 2007, 21:40

delicja, oj biedne jestescie z tymi krostkami, a w czym kąpiesz Ole, może mydełko lub proszek do prania ja uczula?

Gabrysia, To super że z malutka juz lepiej i że te usg nic nie wykazało, Kamil w szpitalu przeszedł gruntowne badania i nic mu nie wykryli, całe szczeście,

IM, Mateuszek fajniusi i taki wesolutki

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 paź 2007, 21:42

Delicja ogromnie wspólczuję :ico_pocieszyciel: wiem co znaczy diagnoza: silna alergia i jaki to jest ból dla matki patrzec na wysypaną skórkę swojego dziecka i na jego ból :ico_placzek: zyczymy wam z Vikulką by było już tylko lepiej...
a jesli moge cos podpowiedzieć (przepraszam ze się wymądrzam i mam nadzieję, że cię nie uraże :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ):
- jesli Olcia ma alergię na białko mleka to moze przejdżcie od razu na Bebilon AMino :ico_noniewiem: my przerobiłysmy z Viki wszystkie mleka a po tym nareszcie jest ok...
- błagam nie uzywaj tej masci :ico_sorki: :ico_nienie: wiem jaka ci zaproponowano, ale ona jest bardzo niebezpieczna, szczególnie dla takich maluszków...
- jest bardzo dobry proszek z aloesu (niestety bardzo drogi) po którym dziecko nie czuje świądu i posypuje się nim ciało na noc, jak będziesz chciała to dam ci namiary...
- najlepiej posmaruj ciałko Oli kremem intensywnie naiwlżajacym z witaminą A
- prawdopodobnie chrostki sa rózniste, bo Olcia ma równiez AZS :ico_placzek: tak mi się w kazdym razie wydaje...
- a robiłas badanie krwi i rozmaz?? w rozmazie zobacz ile jest krwinek kwasochłonnych - dopóki powyżej normy dotad Olcia będzie w chrostkach...
i na koniec-GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!!!! Pamiętaj, ze kazdy dzień przybliża was do poznania przyczyny alergii a zarazem do skutecznej walki z nią!!! Mysl optymistycznie, nie przygladaj się ile krop ma Olcia bo zawsze jakas wypatrzysz, i nie płakusiaj :ico_nienie: bo wszystko będzie dobrze - a to mówię ci ja - co od 5 miesięcy dzień w dzien walcże z alergia i azs Viki i im się nie dam!!! Ty też, bo będziemy was wspierac w tej walce ze wszystkich sił :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-10-05, 21:46 ]
Kochane,
teraz będe pomykac do łózeczka, bo ostatnio mamy ciezkie noce z Viki. Marchew tak ja uczuliła, ze wygląda jak mały indianiec :ico_zly: i się drapie... a do tego płacze mi w nocy przez sen :ico_olaboga:
Na szczęscie w poniedziałek przylatuje mój mąż więc będę miała więcej czasu dla was i wtedy napisze więcej i nadrobię zaległości.

[ Dodano: 2007-10-05, 21:52 ]
Napisze wam jeszcze tylko, że mój brzdąc zaczyna naukę raczkowania :ico_olaboga: pupa do góry i... koniec, bo raczki jeszcze nie dają rady a rehabilitant podłapał grypsko i od 2 tygodni jestesmy bez ćwiczeń... A nózki jej nie smakują, nawet jak przypadkiem wsadzi sobie do buzi to pluje potem i ma skwaszoną mine :ico_oczko: :-D

A ze złych wieści to miała badanie krwi (na którym nawet nie pisnęła :ico_szoking: ) i ma za wysoka w stosunku do normy liczbe leukocytów :ico_olaboga: Zobaczymy co na to alergolog powie ...

No i jeszcze wam się pochwalę, że na 99% ruszam dupsko i ide na studia... Jedne już mam, ale od kilku tygodni baaaardzo mnie ciągnie na inne. A to dzięki mej córeczce, bo nic na tym świecie nie dzieje się bez przyczyny :ico_nienie: Wiec kochane, jesli tylko zdam testy z angielskiego to za kilka miesięcy bede pilna studentką, hihi... Kierunek - alergologia dziecięca... stuknieta jestem na maksa, co?? :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2007, 22:42

kasik a tam stuknieta!!! Tyle wiesz na ten temat ze pomozesz niejednemu dzieciatku :-)

Delicja nacierpicie sie :ico_placzek: ale bedzie dobrze zobaczysz :ico_pocieszyciel:

katrin dla Antonia wszystkiego najpiekniejszego :ico_prezent:

IM Mateuszek boski :ico_brawa_01:

Gabrysia super ze jest ok z Oleńka :ico_brawa_01:

hektorka krzeselko super kolorek ma :-D takie lubie :ico_brawa_01:

A mój Małolat w srode zaczal robic pompki :ico_szoking: staje na palcach- tylko sie boje bo wystaczy ze sie troszke odepchnie i zrobi fikolka- juz raz zorbil!!!
Z okazji 6 miesiecy zrobilismy mu odcisk raczki i stopi :-D A pozatym bylismy dzis na placu zabaw 1 raz- Erysiolhustal sie w hustawce-normalnej na placu :ico_szoking: podobalo mu sie bardzo :-D a i posmakowalloda od taty- tak troszenkie zeby niebylo na usteczka!!! A i dostal ostatnio 1 raz miesko- to teraz juz z niego prawdziwy facet!! :-D

[ Dodano: 2007-10-05, 22:52 ]
Obrazek
a to maly diabełek

Obrazek
a tu Tatuś zrobił diabełka:)

[ Dodano: 2007-10-05, 23:02 ]
a tu niekrzyczec na mnie niemam wyjscia musi stac bo sie drze- chociaz na chwilke :ico_sorki:
Obrazek

[ Dodano: 2007-10-05, 23:14 ]
a tu na hustawce-niesmaic sie ze taka stara, aledziecko trzymała:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kolka

05 paź 2007, 23:17

Mróweczka, O matko... :ico_szoking: :ico_szoking: Nie będę krzyczeć... jestem w szoku... Brawa wielkie dla Eryczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Julka stoi kiedy ją podtrzymuję pod paszki i to na słowo honoru...

Ciekawe co mój ukochany zięć już potrafi... Nic nie wiem, przez tę cholerną TPSA :ico_zly: :ico_nerwusek: :wpale: Ale może jutro się dowiem...

Kasik- kierunek OK :-) A wybrałaś go ze względu na Viki?? Czy to zbieg okoliczności?? I jakie studia wcześniej ukończyłaś? Jeśli pisałaś kiedyś, to sorrki, ale nie pamiętam :ico_sorki:

lecę robić Paaa :ico_spanko:

[ Dodano: 2007-10-05 ]
Mróweczka, nikogo starego na tym zdjęciu na huśtawce nie widzę :ico_noniewiem: Ktos się schował za ta laską? :ico_noniewiem: :-D

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2007, 23:35

zaraz jeszcze Was zasypie fotkami z placu zabaw itpjak mozna ale cos mi szwankuje fotosik :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-10-05, 23:37 ]
Kolka zdjecie niewyrazne i niewidac ze stara hehe

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”