Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

09 paź 2007, 15:08

Jestem. Melduje sie :ico_wstydzioch:
Korzystamy z kazdego pieknego jesiennego dnia. Pogoda u nas cuuuuudowna, ale niewiadomo jeszcze jak dlugo. Po niemozliwie upalnym lecie z mala iloscia spacerkow i przed okropna tutejsza zima chce jak najwiecej czasu spedzic z Majusiakiem na dworku.Dodatkowo 2x w tyg. przez kilka godzin pilnuje kolezance dzieciaczkow. Czasami sa to dla mnie bardzo wyczerpujace 2 godz. Maja + dwie, w tym momencie 9 tygodniowe dziewczynki. Do tego wszystkiego nie jestem chyba najlepiej zorganizowana mama. Podziwiam Was. Naprawde!!!!

Maya , z tego co wyczytlam, zostala w tyle. Dalej nie widac zabkow, choc co jakis czas daja jej sie okrutnie we znaki.
Koc rozlozony na ziemi, na ktorym bawila sie , od kilku dni jest za maly. Cwiczy rolowanie i tym sposobem w kilka minut znajduje sie na dywanie. Lubi siedziec podpierana, ale nie zbyt dlugo. Na poczatku miesiaca wazyla 7250. Podaje jej tez zestaw witaminowy w kropelkach(glownie chodzilo mi o vit. D, ale lekarz przepisal komplet), ktorego okrrrropnie nie lubi. Maya nadal je tylko moje mleko.Widzialam , ze Wasze dzieciatka juz maja krzeselka. Kazde inne i kazde bardzo ladne My tez kupilsmy Mayi krzeselko.
Bardzo dziekujemy za pamiec i sliczne zyczenia dla Mayi.
My tez skladamy spoznione, ale szcere zyczenia zdrowka i radosci wszystkim solenizantom, ktorzy konczyli swoje 5 i 6 miesiaczkow!!!!

[ Dodano: 2007-10-09, 15:29 ]
Kasik.k, gratuluje decyzji o studiach, Napisz cos wiecej jak to wszystko bedzie wygladalo.
katrin, dbaj o siebie!!!! Noce choc czesciowo niech naleza do Ciebie. Do Antosia trzeba wstac, ale ciasta...moze lepiej bylo kupic. Z pewnoscia nie bylyby tak dobre jak Twoje, ale goscie chyba zrozumieliby.
Gabrysia, fajnie , ze udalo Ci sie spedzic dlugi weekend z rodzinka!!!
Delicja, wspolczuje tych wstretnych przypadlosci alergicznych. Dobrze, ze nie stosujesz tej masci; jesli byla ona wycofana z uzycia w US, to naprawde musialy byc ku temu powazne przeslanki. Dobrze, ze Olusia ma tak dociekliwa Mame!!!
iw_rybka, no no no z Andzejka model rosnie. Fajne fotki!!!

[ Dodano: 2007-10-09, 15:32 ]
Wiecej nie pamietam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: . Ide ogarnac sie troszke poki Maya spi.

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

09 paź 2007, 15:45

agi, superasnie, ze sie odezwalas, bo juz sie martwilam co u Was. :ico_brawa_01: dla Mayeczki za pokonywanie koca-moj jeszcze sam nie potrafi sie z brzuszka na plecki obrocic-leniuszek.A o zeby sie nie pros bo to naprawde nieprzyjemne jak te igielki zacisna sie na piersi :ico_placzek: Antos tez nadal tylko na moim mleku-juz sie nie umie doczekac co zrobi jak posmakuje inne jedzonko :ico_haha_02: Od listopada zaczniemy od marchewki.

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

09 paź 2007, 16:50

o nie wcieło mi posta kurde a był taki długi :ico_placzek:
no nic postaram sie napisać go jeszcze raz ciekawe co pamietam
więc tak : składamy najsłodsze zyczonak zaległe dla wszystkich jubilatów , niebyło nas bo niemiełismy neta wymieniali jakies serwery ; my tez jestesmy jeszcze bez ząbków :(
:ico_olaboga: niewiem co pisałyscie ...a wiem kasik gratuluje podjecia decyzji o studiach

no niewiem dziura w głowie
u nas Lenka chwyta sie czego popadnie i chce siadać , wcina pieknie obiadki i deserki tylko cos kasza jej nie idzie i wciaz niechce pic z butelki czy kubka , uwielbia zwiedzać swiat z raczek mamusi ktore niedługo odpadna , nie nauczyła sie zasypiac sam z brakku konsekwencji rodziców :ico_wstydzioch: poprostu serce mi peka jak ona płacze a potem az tak sie zanosi w sobie jak ja wezme i przytule :ico_placzek: budzi sie w nocy 2 razy , nauczyła sie tak głośno krzyczeć ze az uszy bola tak swidruje hihih , ale najlepiej wychodzi ,,mamu , mama'' :-D :ico_brawa_01: no i jest taka kochana ze az mi sie niechce wracac do parcy ale naszczescie styczen daleko

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 paź 2007, 16:57

agi, kope lat :ico_olaboga:

Fajnie,ze macie pogode bo u nas do bani :ico_noniewiem:

kamelek1, moj Jedrula w ciagu dnia sam zasypia a wieczorem chwile lezy,potem tulimy i na raczkach zasypia :ico_brawa_01: Nie bede go na sile zmuszala do zasypiania samodzielnie,bo po co? Ja do pracy nie ide to moge go tulic :-D

a tu link dla Jogo - do zabaweczka polecona przez Kasi.k,ktora my tez nabylismy :-D Bedzie jutro :ico_haha_01:

http://www.allegro.pl/item253407974_chi ... 2h_e_.html

caro
Trzy tysiące lat minęło...

09 paź 2007, 17:11

Tak bardzo mi przykro, to straszne co spotkało K@tke, tak strasznie okrutny potrafi być los, to niesprawiedliwe :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Rybciu synuś jest po prostu uroczy i taki wesolutki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dzielny z niego chłopak, że nie płakał :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , kombinezon też super!!!!!!!!! A wagą się nie przejmuj, bo ja też przytyłam 2 kg, a ty ile?

Agi co Cię tak dawno nie było????????? Nieładnie :ico_nienie: :ico_nienie: Nie matrw się brakiem ząbków, u nas też nie ma!!!!!!!!!! A co u Was takie ostre zimy są?????

Kamelek dobrze, że w styczniu dopiero do pracy wracasz, to jeszcze kupę czsu w domu będziesz!!!!!!!
U nas też czasami brakuje konsekwencji w usypiniu, ale w dzień, bo wieczorem ładnie zasypia, ale potem się budzi, ale to już inna historia!!!!!!!!!

Coś mała frekwencja u nas, gdzie dziewczyny sie podziały!!!!!!

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

09 paź 2007, 18:52

Dobry wieczór :-D
Ja tylko na chwilkę (cichooo psss jestem w pracy) :-D , więc wiecie :ico_oczko: :ico_szoking: , melduję, się że zyję.

Rybciu, Andrzejek jest boski :ico_brawa_01: .

Buziaczki

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 paź 2007, 19:08

dziekujemy za komplementy :-D

Gabrysia, pamietaj - czy sie siedzi czy sie lezy - pensja sie nalezy :-D :-D :-D

caro, ja ze 3-4 kg :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Blanka26

09 paź 2007, 19:08

hej, cusik awarie na tt :-D
przeczytałam was ale nic nie pamiętam.

caro

09 paź 2007, 20:32

Gabrysiu witaj kochana!!!!!!! A co ty w tym tygodniu masz same popołudniowki?

Rybko nie masz co się martwić, 3-4 kilo to szybko można zrzucić, a tak wogóle czy wszystkie kobity musza byc chudzinami? Mnie to dużo brakuje do ideału ( wieczorne podjadanie dało o sobie znać :-D ), ale juz przestałam się przejmować!!!!!!!!

Cześć Delicja :-D :-D

Awatar użytkownika
Kolka

09 paź 2007, 20:35

cześć dziewczynki!

U nas nic nowego. Mała duuużo je, umiaru nie zna, potem ulewa gdzie popadnie :ico_olaboga: Ale to z obżarstwa, jak bym tyle jadła też bym ulewała... W dzień śpi tylko na spacerkach, rzadko uda się w domu, ale w nocy bez zmian.
Fotelika w tym miesiącu nie kupimy :ico_placzek: bo remont samochodu wyjdzie ok 2000 jak nie lepiej- załamka totalna. Szukali szukali i nonono znaleźli gniota. Sorki, że klnę, ale jak sobie pomyślę ile było szukania a teraz drugie tyle napraw za kasę, której nie ma to mnie szlag trafia!!
Dobrze, że chociaż z tą moją rozpampuchą nie mam do czynienia ostatnio :ico_sorki: Bo bym już pękła.

Strasznie mi przykro z powodu tego co przytrafiło się K@tce... :ico_placzek: Nie mam słów, aby wyrazić swój żal...

Rybka- brawa dla Andrzejka za odwagę! No i faktycznie model z niego :ico_brawa_01: Z zabawki pewnie dumny będzie. I z kombinezonu również. Jest super. Julce też już kupiłam , fotkę wkleję potem. Ale ja brałam na 80cm, bo zima jednak kilka miesięcy ma.

Delicja- mam nadzieję, że klamki już naprawione! O matko, ja nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu z teściowa przy otwartych drzwiach. Chyba bym wzięła dziecko i wałęsała się po ulicach do czasu, aż ta klamka zostałaby naprawiona :ico_olaboga:

katrin- Ty kobieto nie możesz tak się poświęcać zawsze. weź męża w karby i podaruj sobie odrobinę luksusu. Ja też już ciast nie piekę. Kupuje różne rodzaje ciastek jak mam gości i spokój. Ewentualnie robię kopiec kreta, bo prościocha :-D A w ogóle my nie jesteśmy ciastkowi i ciastowi to spokój :ico_sorki:

Wołają mnie :ico_zly: Musze lecieć. Potem odpiszę na resztę postów :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”