karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!

08 paź 2007, 12:43

żona, dbam dbam,teraz zaczełam brac nospe,i duzo odpoczywam,ale na spacerki tez chodze bo trzeba sie dotlenić,najwazniejesze ze wiem ze z dzidzia wszytsko ok,ale wole dmuchac na zimne.
Mam wyzuty sumienia ze w tym szpitalu niezostałam,ale niewiem czy dałabym rade z moją nerwica lękową,jak nawet w domku niema nikogo z rodziny to fiksuje,co dopiero 3 dni w szpitalu :ico_placzek:

Jutro ide do psychologa,musze sie przygotowac i dobrze nastawic do porodu,bo przeciez bede sama z dzidziulką w szpitalu jak sie urodzi,juz niemoge sie doczekac 19 lutego :-)

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 paź 2007, 16:40

zajrzalam do Was Lutóweczki'08
bo ja sama urodziłam w lutym tego roku synka
i tak jakos sentyment mnie tutaj przywiódł
zycze Wam spokojnych kolejnych miesiaczkow
zdrowka dla was i waszych pociech

Coffe Tobie kochana zycze duzo spokoju i duzoooo zdrowka

Malgorzatko widze, ze Ty kochana tez zajrzalas tutaj hihihi
a dopiero co my tak chodzilysmy w zeszlym roku hihihi
jak ten czas szybko leci :))

pozdrawiam Eva

Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!

11 paź 2007, 17:32

coffe, ale wyszło Ci na USg coś nie tak, czy lekarz dał ci skierowanie na podst. tego co mu powiedziałaś?
Ja mam od kilku dni bóle miesiączkowe, które mnie przerażają. Wieczorami boli mnie brzuszek, pojawiły się zawroty głowy i duszności i nie bardzo wiem co mam z tym fantem zrobić :ico_placzek:
coffe podłączali Cię pod KTG?

karina22

11 paź 2007, 17:59

ojej co sie dzieje :ico_olaboga: ,ja tez mam teraz czestsze bóle choc nie są silne,brzuch mi nietwardnieje,boli mnie czasem jak dzidzia sie na dole brzuszka ułozy,moze mam mało wód płodowych,biore nospe codziennie,mam nadzieje ze to pomoze :ico_noniewiem: ,noi jelita mnie czesto bolą,miałam juz problemy z jelitami pezed ciążą a teraz sie to czesciej zdaza,staram sie niezchizować,musi być dobrze :ico_ciezarowka:

niestresujmy sie bo dzidziom szkodzimy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
żona

12 paź 2007, 09:35

boli mnie czasem jak dzidzia sie na dole brzuszka ułozy
oj mnie tez to boli. Jak zrobie siku to ona schodzi tam na sam dół, bo jej sie miejsce robi io wypina pupke albo główkę :ico_oczko: A jk robi to w trakcie 1,5h wykładu kiedy nie moge wstac ani sie ruszyc za bardzo to mam wrażenie, że zwariuje z bólu :ico_noniewiem: ale i tak to uwielbiam :ico_oczko: przynajmniej wiem, że tam coś kombinuje ten mój mały kombinatorek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

karina22

12 paź 2007, 10:41

żona, niech kombinuje kombinuje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,a imie juz masz wybrane???my córci Lenka damy na imie,a jakby sie jednak chłopiec urodził to będzie Fabianek :-D

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

12 paź 2007, 10:53

Na wszystko trzeba zwracac uwage, na kazdy wiekszy bol czy skurcze. Ja traktowalam siebie do tej pory tak jak przed ciaza, no moze z ta roznica, ze nie pracuje nadal, bo mam caly czas zwolnienie.
Lekarka zrobila mi usg, zbadala brzuch, byl twardy, napiety i mnie bolalo podbrzusze, ale nie mocno, tak lapalo i puszczalo, podobnie jednak jak na okres. Do tego tez mialam zawroty glowy i ogolnie sie dziwnie czulam niespokojna.
Gin mnie skierowala do szpitala, bo powiedziala wyraznie, ze lepiej dmuchac na zimne i tam mnie dokladnie przebadaja, czy sie szyjka nie otwiera itd. Poza tym twardnienie brzucha mam juz od dluzszego czasu i nospa niewiele pomagala.
Jestem jej wdzieczna, ze mnie tam wyslala, bo inaczej pewnie bym nie przystopowala i nadal zyla szybkim tempem. W szpitalu przy wypisie dostalam setki wskazowek i nakaz oszczedzania sie, zakaz wysilku fizycznego, szkola rodzenia zatem nie wchodzi w gre, trudno...nawet na usg 4 D lekarz mi odradzil isc, bo powiedzial, ze usg nie jest obojetne dla dzidzi, a ja juz mialam ich wiele. Ogolnie, spacerowac ale nie za dlugo i po parku najlepiej, odpoczywac, lezec, nie denerwowac sie...to najtrudniejsze, bo ja nerwus jestem.
Zrobili mi badania morfologii, moczu, potasu i inne, usg dokladne dopochwowe i przez brzuch, badania gin kilka razy, teraz mnie bola narzady od tych badan.
Podkreslali kilkakrotnie, ze mam bardzo uwazac, zeby dzidzia nie chcial wczesniej wyjsc, zeby byla zdrowa, zeby byla silna itd. Dzidzia wazy 390 gram. Wymiary ma jak na 21 tydzien.
Teraz siedze w domku i mam stracha nawet do sklepu wyjsc, to jakas psychoza poszpitalna, mam nadzieje, ze szybko minie.
Karina, ja chce coreczke nazwac Elena :-D
Zona, uwazaj na siebie, nie przemeczaj sie, a jak masz bole podbrzusza, to lepiej poradz sie lekarza. W szpitalu wiele dziewczyn dostalo opieprz, ze za pozno przyjezdza, jak sie zaczyna cos niedobrego dziac to trzeba od razu, nawet jak to blahostka sie okaze.
Ja zostalam wypisana z ciaza zywa utrzymana, ten caly opis na karcie jest przerazajacy, tak blisko bylo poronienia, ze az mi ciarki przechodza.

karina22

12 paź 2007, 10:56

coffe, ja tez sie boje wychodzic z domku,ale poczytałam troszke na necie o tych bólach i wiele dziewczyn ma takie ,wiec zabardzo sie niestreuje bo to jeszcze bardziej szkodzi dzidzi,..
Trzeba byc dobrej mysli.

A jakies leki ci przypisali??

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

12 paź 2007, 10:58

Zona, jesli boli cie brzuszek wieczorami jak na okres, to znaczy, ze za duzo sie forsowalas w ciagu dnia i nalezy przystopowac, ja mialam to samo, lekarza powiedzial, ze za duzo wysilku bylo w ciagu dnia i za malo odpoczynku, lezenia.
Rozbili mi KTG, codziennie 3 razy tez przykladali mi takie male urzadzonko, dzieki ktoremu slyszalam bicie serduszka.
Zona, w zasadzie sama nie wiem, czy na usg u mojej lekarki cos wyszlo nie tak, bo niewiele mowila, malo widzialam, a ja juz ryczalam, ze do szpitala ide, wiec nawet glupia nie spytalam o usg, ale w szpitalu robili i jest ok.
Polozenie mojej dzidzi jest glowka na dol, tak jak do porodu, bardzo nisko, to niezbyt dobrze, dlatego trzeba uwazac.

[ Dodano: 2007-10-12, 11:01 ]
bralam cos na F jakies przeciwskurczowe macicy, no i nospe po kilka tabletek dziennie i dipfergan, bo mi bylo niedobrze, a ponoc mdlosci w tym czasie to tez oznaka poronienia, o czym nawet nie wiedzialam :ico_szoking:
Ja juz nie bede na necie czytac nic, bo pozniej wlasnie traktuje siebie z przymuzeniem oka i zaiwaniam jak przed ciaza, slucham teraz mojego brzuchola i dzidzi, bo to nie zarty, w tym czasie nie ma szans na przezycie dzieciaczka.
Ja wiem, ze u mnie najgorsze sa tez nerwy, one wszystko psuja, denerwuje sie, nakrecam, a potem sa skutki :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

12 paź 2007, 17:36

Kurcze, to mnie teraz ale postraszylyscie.
A ja tu jeszcze ogrodek przekopalam, posadzilam kwiatki na wiosne i zasuwam w pracy, juz nie wspomne o dzwiganiu - czasem cos trzeba podniesc. Ostatnio jak robilam zakupy to dwa dni mnie chyba sciegna bolaly od ciagniecia wozka. A moj brzusio to taka miniaturka, ciagle go prawie nie widac, chyba ze zaloze cos obcislego. Maly kopie jak zawodowy pilkarz, dlatego maz nie moze sie doczekac.
W srode ide do gin, ale na usg zapisal mnie dopiero 7 listopada...
Mam nadzieje ze wszystko ok. Ale moze was poslucham i troche zwolnienie. Tylko ja dopiero odzylam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj maz idzie teraz na tydzien do szpitala. Bedzie mial prostowana przegrode. Jest kochany, robi to dla mnie, zeby w nocy nie chrapac i mnie nie meczyc. Biedactwo - bedzie cierpial, az mu powiedzialam ze juz nie musi. Ale on sie teraz uparl bo wyczytal ze od tego tez latwiej o zawal serca, wiec chce byc zdrowy...
Coffe - uwazaj na siebie. A nie masz problemow w pracy? Bo Ty chyba od poczatku ciazy tam nie bylas, nie?
Moja 8 kolezanka teraz zaszla. Normlanie szok :ico_szoking: Wszystkie dookola sa w ciazy :ico_brawa_01:
Ja ostatnio spelniam sie kulinarnie. Nawet niezle obiadki mi wychodza :-D

Ale nie mam imienia :( Pomozcie!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”