Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

16 paź 2007, 18:48

Mama_Kingi Asia zabkuje i to nie wiem, czy nie wyjda jej 4 zeby na raz, bo ma tak nabrzmiale dziasla u dolu (4-ki ida) :ico_olaboga: :ico_olaboga: a i zauwarzylam, ze na gorze (3-ki) tak jakby tez zaczynaly sie przebijac :ico_szoking: :ico_olaboga:

Ale najwazniejsze (odpukac!!!!), :ico_sorki: ze nie ma goarczki i nic innego sie jej nie dzieje

A jesli chodzi o sprzatanie, to moja Asia tak samo ma jak Wasze bobaski :-) , a ostatnio to ma nowa 'zabawe' ; bo moja mama kupila jej tablice i kredy do rysowania i to ze 'maluje' kredami po meblach, mowiac sobie przy tay: 'nie nie nie' to jedno :-) , ale jej ulubiona zabawa jest brawie gabki tej do tablicy i 'scieranie ' i mycie wszystkiego co sie da :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

16 paź 2007, 18:52

zubelek ja podłogi myje wieczorkiem jak Ada już śpi bo w przeciwnym razie nie widać efektów , Ada raczkuje po tej mokrej podłodze i wszystko rozmazuje :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2007, 21:11

Na początek - kilka fotek ...

W sobotę bylismy na urodzinach u Tomka chrześniaka - Michałek skończył roczek ... a na zdjęciu widać jak Malwinka- nauczona doświadczeniami wyniesionymi z obcowania z chłopakami - pokazuje jak traktować płec przeciwna czyli krokodyli ród :ico_oczko: - czyli za "berchety"

Obrazek

[ Dodano: 2007-10-16, 21:26 ]
hm... tak śpią moje dzieci ..... zdjęcie zrobione nad ranem ....

Obrazek

Minka "niewiniatka" ....

Obrazek

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 paź 2007, 21:28

hej baboski
my nareszcie w domku
kristi wielkie gratulacje superow ze bedzie chlopiec ...... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a macie juz wybrane imie?

zubelek wcale nie jestes czarownica tylo bardzo nam tu wszystkim pomagasz swoimi radami .....jakis czas czytalam na watku o azs wiec wiem :)
pozatym to milo jak ktos cos doradzi lub powie an co zwrocic szczegolna uawage ...o to w tym chodzi zeby dzielic sie radami i spostrzezeniami ..... :ico_brawa_01: a co ktora wezmie dla siebie i na co zwroci uwage to jej... :ico_oczko:
.jutro idziemy do lekarza zapytam sie co i jak i ewentualnie poprosze o skierowanie do neurologa .....poprostu sama juz sie baoje kazdego jego placzu.....a azraz moze nastapic taki etap ze pokuma i takim placzem bedzie wym,uszal co b edzie chcial a nie na tym to polega zebym ja mu na wszystko pozwalala bo boje sie jak placze ....
dzis w samolocie tez juz bym wymeczony (aamolot mial 2 godz spoznienia :ico_olaboga: ) sapiacy bo wstalismy o 5 wiec tak ladolalismy takl sie trzymal za glowke (penie uszka go bolaly) ze tak plakal ze uwierzcie ze ja juz tez mialalm lzy w oczach bo balam sie ze za chwile znow sie zapowietrzy .....
lece dziewuszki padnieta jakas taka i wymietolona jetsem

a co do sprzatania to u nas identycznie :) a maly jak mu pokapie z butelki i wspina sie i sciaga z szafki szmatke i wyciera podloge a jak przy kwiatach spadna listka to wklada je spowrotemm do doniczki ......
cudne sa te nasze dzieci
to najwiekszy sklarb jaki moze spotkac czlowieka ....taka mala istotka zaskakujaca codziennie ........
a o nozkach na buzi w czasie sny nie wspome ....tez to uwielbiam .......ale sie rozmazylam ...pewnie dzisiaj tez co capne nad ranem do lozka :) :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
lece bo zaraz padne przy kompie pa baboski kolorowych snow

[ Dodano: 2007-10-16, 21:31 ]
aginka sliczne fotki.....malwinka jak cukiereczek ...mniam mniam a chrzesniak podobny do mojego kilera :)
przepraszam za wszystkie polkniete literki :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2007, 21:39

Kilka śmiesznych minek podczas "porządków "w portfelu u mamy .....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2007-10-16, 21:48 ]
iwonap, witamy - podrózniczkę ... :ico_brawa_01: no rzeczywiście Misiek jest podobny do Piotrusia ...

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 paź 2007, 22:24

ona jest do zjedzenia ale bym ja tulila .......pychotka a ta pierwsza minka to jak moj kiler pokazuje jak robi pociag to identyczny dziubek robi i "szuszu szu szu" dzieci sa boskie ....a te loczki jak u aniolka ....miodzio....

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 paź 2007, 08:58

Witajcie dziewczynki!
U nas nocka monela tak sobie, Asia wiercila sie prawie cala noc, a co jakis czas nagle zaczynala glosno plakac :ico_noniewiem: ; Biedaczek moj kochany kiedy jej te zeby wyjda??! A z drugiej strony, to jak widze jak ona sie meczy przy tym zabkowaniu, to zadaje sobie pytanie, czy nie mogl to sobie jakos Pan Bog inaczej wymyslec? tylko te nasze biedaczki tak cierpia? :ico_noniewiem: , i tak sie 'ciesze' bo Asia nie ma goraczki, ani nie wymiotuje :ico_sorki: :ico_sorki: .

Aginka Malwinka jest prawdziwa modelka! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ; bardzo ladne zdjecia a juz zdjecie jak sobie spi i te jej slodkie minki jak szpera w Twoim portwelu; SUPCIO !!! :ico_brawa_01:

iwonap trzymamy z Asia kciuki odnosnie dzisiejszej wizyty u lekarza!

U nas co prawda imno, ale wczoraj tez tak bylo a potem byla piekna, slonezna i ciepla pogoda, mam nadzieje ze dzisiaj tez tak bedzie, i ze uda sie nam z Asia wyjsdc na maly spacerek.
Od dluzszego juz czasu nie chce mi siedziec w wozku a jak chce ja wsadzic, to sie prezy i krzyczy :ico_olaboga: , a czasami musze ja miac w wozku, bo sobie nie radze.
Czy Wasze maluchy tez nie chca siedziec w wozkach????

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

17 paź 2007, 09:33

Barbara Ada jak na razie jeszcze siedzi w wózku jeżeli siedzi cały czas na dworku w nim ,Gorzej jak idziemy do parku i ją wyjme z niego wtedy mam problem żeby ją włożyć do niego spowrotem :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

17 paź 2007, 10:02

Witajcie Dziewczynki.
Basiu, może daj Asi Viburkol w czopkach. To lek homeopatyczny. Ma działanie przeciwbólowe i uspokajające. Ja Kindze w takich trudnych chwilach czasem daję i pomaga.
Pyza siedzi w wózku na spacerkach grzecznie, chociaż z wózeczkiem nie chodzimy za często.Przeważnie chodzimy spacerkiem na własnych nóżkach. Ale jeśli muszę iść gdzies dalej, albo przy okazji zrobić większe zakupy, to biorę wózek i wtedy grzecznie siedzi.

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 paź 2007, 10:55

Mama_Kingidawalam, ale niestety nie moge jej dawac viburkolu, bo Asia ma uczulenie na rumianek i robia sie jej plamki na cialku :ico_noniewiem:
Daje jej eferalgan, ale teraz tez nie pomaga.....

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”