asiapanda pisze:Jessu znieczulica niektórych lekarzy jest po prostu
Nerwy mnie biora jak słyszę np że jakiś skazany lekarz wraca do zawodu!!!! Tak jak te pielęgiarki co sobie zęcia ze wcześniakami robiły, ręce opadają, wróciły do pracy, gdzie ta etyka, moralność???
Asia tak to już jest niestety w służbie zdrowia i tak będzie choćby nie wiem co.Dla niektórych liczy się tylko kasa
Chociaż nie można krytykować wszystkich i "wrzucać do jednego wora " bo zdażają się jeszcze pożądni lekarze no i pielęgniarki również
Powiem wam że zawód pielęgniarki to ciężki kawałek chleba.Praca jest odpowiedzialna bo odpowiadamy za można powiedzieć nawet życie ludzkie bo ile razy zdarzają się sytuacje ze gdyby pielęgniarka w pore nie zareagowała to było by żle.
A czasem naprawde mocno wkurzają mnie sytuacje gdy pacjenci na nas sie wyrzywają i wręcz drą się i oskarzają że np.nie ma czystej pościeli ,nie ma tabletek przeciwbólowych itp.
A to nie nasza wina że nasz system jest chory.
Zawsze takiemu pacjentowi mówie że jeśli ma problem niech pójdzie z pretensjami do dyrektora albo od razu do ministra zdrowia może troche beszczelnie ale co mam mówić.Przeciez z domu nie przyniose mu pościeli.
ale się rozpisałam