Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2007, 17:33

Dla pocieszenia moja Zuzia tez nie toleruje butelki, nawet niekapka nie chce nie mówiąc o zwykłym smoczku uspokajającym. Je łyżeczką i pije szklanką, rozumiem wasz problem. Na szczęście nie idę jeszcze do pracy bo nie wiem jak by to było :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

06 lis 2007, 17:43

A Majka nie ma problemu z ssaniem zwykłego smoczka uspakajającego, tylko ten od butelki jej nie podchodzi.

a ja też nie chcę wracać do pracy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: na samą myśl, że zostawiam małą chce mi się płakać. Ale taka jest rzeczywistość. Jutro jadę rozmawiać z kierowniczką, może da się jeszcze odroczyć mój powrót. Małe szanse, w nieskończoność nie będą na mnie czekali.

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2007, 17:53

urmajo, niestety takie są polskie realia... :ico_zly: w niemczech gospodyniom domowym płaci panstwo za to, że wykonują pracę w domu. Tylko ta polska beznadziejna... jak się dowiedzą, ze jesteś w ciazy to juz do pracy nie przyjmą, a potem sme utrudnienia. :ico_zly: buu...
Ale bądź dobrej mysli, może pójdą Ci na rekę, sa przeciez na swiecie jeszcze dobrzy ludzie. chyba... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

06 lis 2007, 18:40

sensibel, masz to samo co ja, hi, hi Ostatnio własnie jak bylismy u znajomych podałam mu moja herbatę z kubka, wiesz jak pił :ico_szoking: troche sie oblał,ale i tak super i lałam z tego. Ale moja teściowa cały czas powtarza, że może wydał się z tym za nią. Ona tez z cycka przeszła na szklankę :ico_brawa_01:
urmajo, A gdzie przacujesz i co robisz?

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2007, 21:13

Jula też nie ruszy butelki smoczkiem tylko sie bawi wiec na to wyglada ze dzidziusie na cycu nic poza nim nie widza
a z hustawki nici bo jak m wrócił z pracy to mi uswiadomil ze my mamy metalowe futryny :ico_placzek:

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2007, 22:33

nana, mamy poprostu zdolne dzieci :-) wiadomo, wszystkie marcóweczki są the best :-D
A Zuzia szaleje juz od 20 w łóżeczku, zawzięłam się że nauczę ją zasypiac w łóżeczku...ciekawe ile jeszcze to potrwa. Miłego wieczoru dziewczynki :-)

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

06 lis 2007, 22:55

Czesc kobitki
wiec tak:
Po 1 WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI NA 8 MIECHOW :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Po 2 co do hustawki to ja mam taka drewniana ale dla naszych dzieci jest jeszcze za duza bo sie giba i kupilam taka plastikowa z oparciem i wcale nie musza byc haki bo np ja kupilam taki drazek do podciagania sie, karabinczyki albo takie linki i haczyki jak sie wspinaja w gorach metalowe zawiesza sie i wisi :) jutro jak go posadze w bujawce to Wam zrobie zdjecie :)
hmmmmmmmmmmmm cos jeszcze??????/ bo juz nie pamietam:(
aha kupilam sobie kurtke czarna za pupke mama mi w koncu doradzila i przyjechalam z nia do odomu i wyszla dopiero kolo 19 bo moj P dzis do 20 wiec towarzyszyla mi nawet moj tata przyjechal na kawke :)
Czesc beti fajnie ze wrocilas

[ Dodano: 2007-11-06, 21:57 ]
A i moj macius nie chce nic pic mamy ze 4 butelki niekapki kapki i nic dalej nie chce pic :( zadnyc soczkow herbatek niczego :( a jak pije to z placzem albo mama spiewa :D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2007, 07:54

witajcie o poranku :-)
Noc u nas spokojnan z dwiema przerwami na cycolka i pobodka o 6
teraz Jula lezy ww naszym łózku i sie bawi :-D
sensibel, życze powodzenia i bede mocno trzymać kciuki zeby Zuzia szybko nauczyła sie sama zasypiac ja tez chce tego nauczyć Julke ale boje sie tych płaczów a Zuzia bardzo płacze
karolina24, super ze kupiłas sobie kurteczke i ze zakupy sie udały :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: koniecznie wklej zdjecia

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

07 lis 2007, 09:23

witanko

nocka jak zwykle masakryczna , na dworze mróz

no my juz tez wszyscy gotowi do zimy czapki szaliki rekawiczki + buty mamy

ja ostatnio az wrecz zmuszona byłam se kupic awaryjnie szybko kozaczki bo jeszcze nie miałam zamiaru dopiero sie rozglądalam , a ciepło mi było śmigac w pantofelkach ,ale kurde :ico_zly: zgubiłam gdzies fleka na miescie i nawet nie poczułam , wiec musiała przeprosic adidaski , no ale kozaczki juz są :-D jeszcze do tego nowa kurteczke se kupie i bedzie git :ico_brawa_01: bo stara fajna ,ale ledwo sie w niej dopinam :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: i jakos dziwnie sie czuje taka opięta

Awatar użytkownika
nana

07 lis 2007, 09:28

Witajcie:)
Właśnie kończe śniadanko i wstałam jakieś 15min.temu jak fajnie,tym bardziej że pogoda ku temu doskonała!!! Brr zimno,wietrznie,ach...
sensibel,super, że podjęłaś się samodzielnego usypiania przez Zuzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja też już myslałam nad tym tylko, że u mnie on właśnie zanim idzie spać pije cyca i już odlatuje. Hmmm jedynie, że zmienie kolejność, tzn.najpierw cyc później jedzonko typu np. obiadek...Tylko już wyobrażam sobie ten płacz lub krzyki!
karolina24, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kurtkę(prosimy o fotkę)jak dobrze iść z kimś, zawsze doradzi!!! Karolinko,ja mam to samo co ty mój Micho też nieuznaje soczków,cherbatek :ico_noniewiem: ale jak mu podałam wtedy z tej szklanki to przyjął,może połowe z tego mu sie wylewa,ale zawsze coś wleci mu do gardła. Szkoda, że tak żadko pije :-/ bo jego brachol juz w tym wieku co on pił hekto litry(naprawdę) i tak ma do teraz,hi,hi

[ Dodano: 2007-11-07, 08:34 ]
beatris75, żebyś chciała wiedziec,ze trzeba po zimowemu, oj tak. Rękawiczki juz nosiłam,ale teraz juz trzeba przeprosić resztę. Właśnie jeszcze tylko muszę sobie kupić jakieś kozaczki takie do śmigania, bo mam takie z 2 lat(prawie nówki)ale na koreczku :-) a teraz chciałabym na płaskim do śmigania na spacerki z wóziem ja wiem że może już wyszły z mody, ale podobaja mi się oficerki :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”