Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2007, 20:35

Witajcie :ico_haha_02:
U nas też zimno potwornie a do tego cały dzień padał deszcz,od jutra podobno ma być jeszcze chłodniej,ale przynajmniej ma padać śnieg.
A co u Was?
MONIKAB fr, dzieciątko piękne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ciekawa jestem jak moje wygląda,bo dawno nie miałam usg.
emalia30, witaj :ico_haha_02: i ja swoje kciuki zaciskam,żeby Twoja fasolinka rosła pięknie w brzusiu mamusi aż do maja.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

10 lis 2007, 01:18

jestescie kochane
:588:

dziekuje pieknie wszystkim za liczne slowa otuchy jak i dodatkowej wiary w to,ze tym razem sie uda g:DD

i ja trzymam kciuki za kazda z was z osobna :ico_haha_02:

a tym co juz sa tuz przed rozwiazaniem zycze szybkiego porodu i zdrowego `szczescia`

pozdrawiam cieplo :ico_oczko:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 lis 2007, 13:00

Rozpoczynamy kolejny tydzień.
Waga troszkę podskoczyła, ale i tak jeszcze jej brakuje do wagi początkowej. Ruchów brak, chociaż dwa dni temu coś mnie tak puknęło i do tej pory się zastanawiam czy to bulinek czy kiszki ;-)
Po wczorajszej wizycie u znajomych, którzy są w 20 tygodniu, Michał ciągle trzyma rękę na brzuchu, żeby nie przegapić, jak się nasze też zacznie ruszać.
Poza tym już czas na spodnie z gumą. Muszę się do H&M wybrać, bo we wszystkich, oprócz dresów źle mi się już siedzi.
Sensacje żołądkowe po owocach trwają.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

10 lis 2007, 13:49

szczako... jestes w 14 tyg. wiec chyba jeszcze za wczesnie na to aby czuc ruchy dzidziusia... z tego co wiem, to ruchy sa wyczuwalne kolo 17 tygodnia... ( podobno kobiety ktore juz maja za soba minimum jedna cize moga wczesniej wyczuwac ruchy, wlasnie kolo 14 tygodnia :ico_noniewiem: ...) ja jestem w 13 a tez mi sie juz wydaje ze to ruchy... ale raczej jeszcze na to za wczesnie :-D
jak byla z wiktorkiem w ciazy to gdy poczulam po raz pierwszy ruchy to od razu wiedzialam ze to jest to :-D :-D :-D a w ktorym to bylo tygodniu... nie pamietam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 17:21

Witajcie
Ja własnie wróciłam z pracy i zaraz zabieram się za obiadek,bo brzusio daje znać,że jest głodny dziwnymi odgłosami :ico_oczko: Szybko zjem i na 17.30 musimy zawieźć naszą córcię na urodziny do koleżanki.Ale wcześniej musimy jechać do Leclerca z reklamacją,bo wczoraj bylismy na zakupach i kasjerka wbiła nam za siatkę ziemniaków 29.90 i to pod inną nazwą.Zawsze stoję pod kasą i sprawdzam rachunek,ale byliśmy z Zuzią i zaczęła pioszczeć o picie i o coś tam jeszcze i w końcu nie sprawdziłam.Dopiero w domku zobaczyłam i się wkurzyłam :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Znając moje szczęście to zapewne nic się nie da zrobić,ale spróbować nie zaszkodzi.Najwyzej złoże skargę na kasjerkę.
A ja dziś kupiłam sobie spodenki ciążowe w C&A :-D za 69.90,bo były z przeceny ze 129.90.Tak pewnie bym ich nie kupiła.
A co do ruchów,to ostatnią @ z Zuzą w ciąży miałam 12 stycznia,a pierwsze ruchy poczułam na długim majowym weekendzie,chyba 2 maja :ico_haha_02: Ale nie wiem,który to był tydzień,bo mi się teraz liczyć nie chce.
Ja też wczoraj myślałam,że to dzidzia się rusza,ale to niestety w jelitkach jeździło :ico_wstydzioch:
Pozdrawiam was cieplutko i jadę załatwiać ziemniaczki,papa

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

11 lis 2007, 18:43

cześć my już w domu :)

emalia30, witamy na wątku majowym i trzymamy mocno kciuki, żeby fasolka siedziała spokojnie w brzuszku aż do rozwiązania :)

Ja też już muszę pomyśleć o spodniach ciążowych bo brzuszek coraz większy i niefajnie się czuje w spodniach sprzed ciąży jakby mi się jakis tłuszcz wylewał a fuj, może jutro odwiedze jakieś sklepy ale to zależy czy Maja będzie grzeczna bo ostatnio kiepsko u niej z tym w ogóle nie chce jeść :ico_olaboga:

ida nam kolejne zęby :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

równiez miałam wrażenie że czuję ruchy dzidziulka, ale to chyba jeszcze za wcześnie :)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lis 2007, 19:47

Witajcie
A mnie się niestety wydawało,że dzidzia się rusza,bo to jednak jelitka.Najadłam sie wczoraj sernika i pierogów z kapuchą,to mnie tak wzdęło,że chodziłam z brzuchem jak w 6 mc.
A co do spodenek,to moje są z wyjątkiem jednych za małe,a ciążowe za duże,tak więc nie mam w czym chodzić.Eh,szkoda gadać.
babe_boom, a smarujesz małej dziąsełka czymś?Moja na szczęście łagodnie przechodziła ząbkowanie,dopiero przy trzonowcach miała lekki stan podgorączkowy,ale ogólnie jak się patrzę z perspektywy czasu to nie było źle.A teraz jej też idą zęby,ale już stałe :ico_oczko:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

11 lis 2007, 20:30

Zulcia, te wszystkie żele działają na max 5 minut. Daje jej czopki Viburcol. Teraz ida nam zęby oczne mam nadzieję, że nie będą wychodzić 3 miesiące tak jak jedynki.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2007, 11:33

witajcie kochane!
kobiety ktore maja juz za soba pierwsza ciaze moga odczuwac ruchy duzo wczesniej... juz kolo 14 tygodnia :ico_szoking:
ja dwa dni temu cos czulam... i moglabym na 100% powiedziec ze to byly ruchy :-) ...
u mnie jak bylam z wiktorkiem w ciazy, to wlasnie ruchy czulam po wiekszym wysilku fizycznym, wieczorem, po goracym prysznicu... teraz sytuacja byla podobna :-D

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

12 lis 2007, 11:49

Myślę, że wyczucie ruchów jest tak samo indywidualną sprawą, jak cała reszta ciąży :)
Te moje, to jeszcze nie ruchy, ale koleżanka, poczuła swoje pierwsze pod koniec 15 tygodnia (to jej pierwsza ciąża). Jest bardzo szczupłą osobą i takie podobno też mogą odczuwać ruchy wcześniej.

Ja nie mogę się doczekać jutrzejszego USG. Żeby mi pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porządku. Niestety nie mogłam się umówić na wizytę pomiędzy 12 a 14 tygodniem, ale jeden do przodu to przecież nie taka wielka różnica, prawda?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”