Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

19 lis 2007, 11:22

czesc kochane
u nas nocka dobra bo spal od 19:30 do 7:20 wiec super
za to ja sie obudzilam polamana jeszcze gorzej, jutro jednak czeka nas lekarz, Oskar za to ma brzydszy kaszelek :ico_placzek:
ja na nic nie mam sily, i ciagle mnie boli glowa juz nie wiem co zrobic...

wlasnei zaraz bede pila melko z miodkiem, moze ono mnie troche postawi na nogi

[size=200][glow=violet]DLA Oliwci i Wikuni na 14 miesiaczek duzo zdrowka i rsdosci[/glow][/size]

Awatar użytkownika
dorotex83
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

19 lis 2007, 11:34

[size=150]ja zacznę od spoźnionych życzeń dla Oskarka i Dejviego Buziaczki dla Was przystajniacy[/size] :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

[size=150]i oczywiście dużo zdrówka, szczęścia i uśmiechu na buźce dla Wikuni[/size]

ja oczywiście w pracy ale spokojnie jest dzisiaj

Asiu my też wynajmujemy mieszkanie z tym szczęściem że od 2,5 roku to samo i płatności się nie zmieniają znacząco ale to i tak jest dużo więcej niż za swoje własne
ale poki co również nas nie stać na własne a czy kredyt brac na kilkanaście lat to nie jestem przekonana

Natalka ma rację, że robocizna przy jakichkolwiek remonatch jest droga
mój mąż też jest budowlańcem i w razie własnego mieszkania to on będzie go remontował i zawsze trochę kasy się zaoszczędzi

Gabrysiu trzymam kciuki za większe mieszkanie - my do kolejnego przetargu staniemy na początku grudnia - zobaczymy co z tego będzie

[ Dodano: 2007-11-19, 10:36 ]
Natashka pisze:wlasnei zaraz bede pila melko z miodkiem, moze ono mnie troche postawi na nogi

Natalko z tego co wiem po samej sobie - jeśli boli cię gardziołko to nie dodawaj miodu bo on tylko podrażnia gardło - bo miód sam w sobie jest ostry - przynajmniej u mnie tak jest że jak wypije to zaraz mnie boli jeszcze bardziej - ja osobiście mleko z masełkiem albo herbatkę z dużą ilościa soku malinowego

Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2007, 11:47

Wiec Ivon kurcze tak dawno kupiłam te spodenki, a metki nie ma :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-11-19, 10:48 ]
A z tym wynajmowaniem, nie wiem jak ceny w łodzi ale tu jest tragedia, wynajęcie kawalerki byle jakiej to koszt 900-1000 zł

Awatar użytkownika
dorotex83
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

19 lis 2007, 11:56

Asiu my co miesiąc płacimy 750 zł do 1000 po rozliczeniach za okres grzewczy
ale ceny są wyższe - my wynajmujemy od znajomej mojej i za sam wynajem płacimy 300 zł i to jest nie dużo w porównaniu z tym co chcą teraz przy wynajęciu mieszkania

Awatar użytkownika
asiapanda

19 lis 2007, 12:02

no to wam zazroszczę, my płacimy dużo więcej, tu mieszkanie 2-3 pokoje to koszt od 1600 nawet do 4000, zależy od tego czy jest umeblowane, ale stadardowo każde mam zawsze wyposażona kuchnię, w kuchenkę, zmywarkę. Jak szukaliśmy mieszkania to z ciekawości pojechałam jedno ogladać, było bajera, meble, na podlodze w łazience marmur, rzecz jasna cena adekwatna bo chyba chcieli 6000 :ico_szoking: ale chociaz zobaczyła :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Natashka

19 lis 2007, 12:28

BOOOze jak cena 6000 tyz za wynajmowane mieszkanie, bog wie z czym by ono moglo by niec byc juz bym wolala kredyt wziasc i wlasne kupic :ico_olaboga:
w sumie nie bardzo wiem jak sie w szczecinie przedstawiaja ceny wynajmu mieszkan, ale wiem ze kolezanka placi za 2 pokojowe mieszkanie w bloku z meblami 1200 zl

Dorotko gardlo mnie na szczescie nie boli, tylko glowa, katar mam olbrzymi ze az musze oddychac buzia, i ogolem czuje sie cala polamana...

moj brzdac zaczyan amrudzic, ide mu mliczka zrobic i pojdzie chyba sp[ac, a ja sprobuje posprzatac...

Awatar użytkownika
asiapanda

19 lis 2007, 12:32

A widzisz o kredyt to nie tak łatwo, zwłascza jak się ma własną działalność, o stosy papierków proszą :ico_olaboga: A te mieszkania ida za taką cenę, jak ktos jest w Pl na kontrakcie np jakiś Niemiec, a tych tu pełno we Wrocku, to firma mu wynajmuje taką chatę :-D

Awatar użytkownika
tyna
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

19 lis 2007, 12:53

dla Wikuni i Oliwki :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Jeny, jak czytam o tych cenach wynajmu mieszkania to aż mi ciarki po plecach chodzą :ico_olaboga: nie wiedziałam,że to taka kasa :ico_szoking:
Chociaz to czasem uciążliwe mieszkać z rodzicami to przynajmniej nic nas to nie kosztuje :-D no poza bieżącymi rachunkami za energie itp. oczywiście , tak w jednym mieszkaniu to byłoby nieciekawie, ale na osobnych piętrach to da się żyć, w końcu prawie jak w bloku :-D
Natalko zdrówka życzę ,kuruj sie kochana :ico_buziaczki_big: i tak jak pisała Dorotka : herbatka z dużą ilością soku malinowego (szczególnie takiego swojej roboty) jest dla mnie zawsze rewelacyjna na przeziębienie.

Awatar użytkownika
Natashka

19 lis 2007, 13:09

nie mam niestety takiego wlasnej roboty ;( ale gdzies wiem ze mamy wlasnej roboty sok z czarnego bzu to on tez zdrowy...

Asiu moi rodzice walsnei swoje mieszkanie wynajmuja na razie dwom niemcom z jednostki natowksiej w szczeicnie :ico_haha_01: i to wlasnie to ono im placi za meiszkanie :ico_haha_01:

dziecko mi zasnelo to okno na szerz i wietrze pokoj w ktorym jest teraz pewnie pelno bakterii, na spacer dzis nie pojdziemy po prostu odpuszcze, tym bardziej ze i tak zimno i taka zgnila pogoda...
teraz szybko sprzatam poki jeszcze mam sile, bo na wieczor pewnie jak zwykle mnie na lopatki choroba powali :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiapanda

19 lis 2007, 13:45

A ja lecze sie też czosnkiem, masełko i czosnek :-D a poza tym bardzo go lubię :ico_wstydzioch:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”