Witam to dobrze że tu trafiłaś bo troche tu się nudno robiło. Ja mam córke Martyne która ma 5lat, chodzi do przedszkola ale w domu jest nie do zniesienia. Pyskuje na karzdym kroku
zawsze wie lepiej normalnie wysiadam przy niej i chyba tylko mnie to przedszkole ratuje
Ale jak każde dziecko które chodzi do przedszkola często choruje i siedzi w domu
Pisze też tylko drukowanymi literami i nawet nie swoje imie tylko tak jak na nią mówimy czyli MAKA, liczyć umi ale nie zna tych cyferek,żeby np. ci pokazać palcem albo napisać 1 to nie wie.. Ale nie martw się tym byłam ostatnoi na zebraniu i pani powiedziała żeby dzieci nie uczyć samemu pisać bo piszą drukowanymi a potem nie idzie ich nauczyć pisanymi
nie wiem czy ma racje czy nie więc ja mojej nie zmuszam sama chce to se pisze
A może w formie zabawy spróbuj do niego dotrzec z tym liczeniem
[ Dodano: 2007-11-19, 19:27 ]Wiesz czesto patrze na super nianie i dużo z tego programu korzystam. kiedyś zrobiłam taką kartke z dniami i za karzde dobre zachownie wstawiałam kwiatek a za złe czarną chmure
to ta moja mała mądrala powiedziała mi kiedyś wiesz naoglądałaś się tej niani i teraz próbujesz to na mnie
Ten wiek to chyba taki trudny, ale co będzie jak będzie miała 16 lat to chyba ze mnie już nic nie zostanie
Mam jeszcze roczną dziewczynke to jest szok leja się niesamowicie jedna drugą, nie umią się zgodzić