Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2007, 21:06

eSKa pisze:Na obiad ugotowałam zupe marchewkową oczywiscie wszystko zmiksowałam nowym blenderem i jest pycha.

no to widze że zakup na allegro jest udany :-D :ico_brawa_01:
a zupy marchewkowej jeszcze w życiu nie jadłam :ico_szoking: dobra ta zupa???

Kocura Bura, super fotki i jak Zuza smacznie sobie śpi w foteliku :-) no i piękna z was rodzinka, oby jak najwiecej fotek w trójke a swoją drogą to jestem
Dominisia pisze:kupilam tu ten hydrokortizon 1 %
ciekawe jak Szymuś przetrwa msze :ico_noniewiem:

Justyna_Bochnia, a gdzie przepis na bułeczki??? zapomniałaś :ico_nienie:

Dominisia pisze:ja kupilam tu ten hydrokortizon 1 %

a na co sie go stosuje u takich maluszków??
to chyba maść sterydowa, tak???

[ Dodano: 2007-11-26, 20:27 ]
tyle co miałam napisać ze Szymek śpi
a on sie obudził :ico_olaboga:
pospał chyba z 10min po kąpieli :ico_szoking:
wzięłam go do wózka, powoziłam i zasnał...ufff

jutro jedziemy do dermatologa z tymi plamami przesuszonymi u Szymusia na klatce piersiowej i brzuszku
Mam nadzieje ze to nie skaza białkowa :ico_sorki:
jutro dam znac co sie dowiedziałam

6 grudnia jedziemy na usg bioderek
no to chyba tyle na dzisiaj

uciekam do kąpieli, bo czeka mnie jeszcze suszenie włosów :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 21:56

Kocurka, swietne fotki, Ty widac ze spelniona mamusia :-) :ico_brawa_01: a Zuzia boska :-)

Dominisia, na tej mojej tez tak pisze, ze tylko po konsultacji z lekarzem, nie dluzej niz tydzien itd ale jak sie upewnialam u lekarza i on mowil ze mozna stosowac nawet codziennie, byöle na male powierzchnie ciala. Jesli ja chjcialam smarowac tylko policzki np to nie ma problemu. Ale ja smarowalam 2 razy dziennie (tak kazal lekarz) tylko na poczatku, jak wszystko zeszlo to stosuje jak widze ze cos sie chce pojawic, doslownie w ilosci mniejszej niz ziarenko groszku. To wychodzi ze tak raz na 3 dni ja smaruje.

Eve, to jest krem nie masc, jest to lagodny steryd i stosuje sie ja na egzeme skorna u dzieci. W Polsce odpowiednik nazywa sie Laticort 1 %.

No i ja rowniez chcialabym przepisik na zupe marchewkowa bo mam blender ale nie uzywam go :ico_wstydzioch: :ico_sorki:

Nell odpadla w lezaczku po krotkim az intensywnym koncercie. Zaraz ja przeniose do lozeczka i zobaczymy ile pospi.

Aaaa, no i bylismy wymienic te karuzelke i mamy Tiny Love, zaraz wkleje linka. Tam jest muzyka powazna i swiatelka, no super w ogole. Nelcia to lezala pol godziny i niemal bez ruchu gapila sie w to wszystko. :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-26, 20:59 ]
Wlasnie taka kupilismy:
http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId= ... =0@ageId=0

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 22:25

mama_zuzi1980, wypasiona karuzelka :-D Najważniejsze,że córcia zadowolona!

Awatar użytkownika
eve81

26 lis 2007, 22:29

mama_zuzi1980 pisze:Eve, to jest krem nie masc, jest to lagodny steryd i stosuje sie ja na egzeme skorna u dzieci. W Polsce odpowiednik nazywa sie Laticort 1 %.

no właśnie tak przypuszczałam że to cos podobnego, bo ja mam w domu krem Laticort, ale nie smarowałam Szymusiowi tym buźki bo sie troche bałam sama decydowac czy to pomoże, a wogóle to wyczytałam o tym w necie że paru dzieciaczkom pomógł ten krem wiec powiedziałam babci ze jak bedzie u swojego lekarza to zeby mi to przepisał no i tym sposobem mam ten krem w domu.

mama_zuzi1980 pisze:bylismy wymienic te karuzelke i mamy Tiny Love

zarąbista ta karuzelka, wogole mnie sie bardzo podobaja te zabawki z Tiny Love i Fisher Price tylko troche ceny odstraszają, a u was to pewnie jeszcze raz droższa niz u nas w PL

wiecie co
jestem w szoku
Szymek wypił dzis 120ml NAN :ico_szoking:
w sumie to specjalnie nie dałam mu cyca mając nadzieje ze na NAN-ie dłużej pośpi, no wiec zobaczymy bo po wypiciu tego mleka był bardzo ożywiony i dopiero M go na rękach uśpił
a moje cyce niech sie regeneruja przez te pare godzin :ico_oczko:
ok, ucieka juz do łóżka bo M wzywa :ico_wstydzioch:
dobrej nocki

eSKa
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 23:31

Mamo zuzi bombowa karuzelka, wcale sie nie dziwie że Nell zaniemówiła :ico_oczko:

mama_zuzi1980 pisze:bo mam blender ale nie uzywam go

Ja od kiedy go kupiłam to mogłabym jesc zupki na śniadanie ,obiad i kolacje , szkoda że mąż sie na to nie zgadza :ico_haha_01: Bo gotuje rózne zupki i wszystko potem miksuje (jak niemowlakowi :-D ) i wychodzi taka zupka-krem mniam mniam

mama_zuzi1980 pisze: No i ja rowniez chcialabym przepisik na zupe marchewkowa
ja dzis miałam taką http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6073.html
Eve dla mnie była pyszna, ale zależy kto co lubi.

Kocura super foteczki, Zuzia miała śliczny kombinezon, wyglądała jak prawdziwy aniołek :ico_brawa_01:

Dominisia ta twoja mata widać ze ma mnóstwo dodatkowych atrakcji :ico_brawa_01: a nie tylko dyndające zabawki. Jasiu pewnie też zadowolony z wyboru mamy co?

eve81 pisze:w sumie to specjalnie nie dałam mu cyca mając nadzieje ze na NAN-ie dłużej pośpi, no wiec zobaczymy
sama też jestem ciekawa, ile Szymcio prześpi na butli, Ja na noc bałam sie dać tylko pierś bo myślalam ze Olek krótko pośpi ale u nas nie ma różnicy czy NAN czy cycuś- pierwsza pobudka po ok 6godz

[ Dodano: 2007-11-26, 22:31 ]
hmm cos z moim zdjęciem nie tak :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-11-26, 22:34 ]
naprawiłam, teraz jest mniejsze ale co tam, za to wcisne dwa hehe :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-26, 23:23 ]
właśnie oglądałam leżaczki na allegro i podobają mi sie dwa, ten który ma Szymuś czyli http://www.allegro.pl/item275044961_lez ... ys12h.html
albo taki http://www.allegro.pl/item275079847_fis ... 2007_.html
Hmm może kupimy Olusiowi na święta.
Dobra zmykam spać chyba dzis jako ostatnia z was wszystkich, no chociaż Eve chyba też jeszcze nie spi :ico_oczko:
eve81 pisze: ucieka juz do łóżka bo M wzywa
. Jak tam Eve były fajerwerki :ico_haha_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 11:20

Hej

No ladnie Eve, ladnie :-D

Eska, ja mam ten drugi lezaczek i jestem z niego zadowolona.

eve81 pisze:zarąbista ta karuzelka, wogole mnie sie bardzo podobaja te zabawki z Tiny Love i Fisher Price tylko troche ceny odstraszają, a u was to pewnie jeszcze raz droższa niz u nas w PL

Wlasnie u nas to jest tak dziwnie. Nie ma duzych roznic w cenach , tzn nie ma takich tanich zabawek i drogich... wszystko jest drogie :ico_haha_01: np fisherprice czy tinylove to koszt 600 koron ale sa to produkty wypasione jak to powiedziala Eve, a w takiej samej cenie sa produkty szwedzkie, z naturalnego drewna. ekologicznych materialow i one kosztuje tez 600 koron a jest tylko kawalek sznurka i szmaciane laleczki, nawet melodyjki nie ma :ico_puknij: Nacjonalisci szwedzi kupuja skromne ale szwedzkie a my wypasione hehehe W sumie jak mam wydac tyle kasy to chce aby moje dziecie bylo zadowolone a ja miala szanse potem odzyskac czesc pieniedzy poprzez odsprzedanie. A kto na Allegro kupi kawalek sznurka i szmaty? Kogo obchodzi ze ten sznurek jest bez barwinikow a palak z naturalnego drewna? :ico_puknij: ci szwedzi to maja czasem nastukane w tych lepetynach..... :ico_puknij:

eve81 pisze:a moje cyce niech sie regeneruja przez te pare godzin :ico_oczko:

ja mysle ze twoj maz chyba nie dal im sie za bardzo zregenerowac hahaha :-D

eSKa pisze:Bo gotuje rózne zupki i wszystko potem miksuje (jak niemowlakowi :-D )

no to Olus bedzie mial super zupki jak zacznie jesc inne rzeczy niz mleczko :ico_brawa_01:

Ale slicznie wyglada Olus w tym wiaderku :ico_brawa_01: ja nawet chcialam je kupic, ale 300 koron, to troche mnie zrazilo, bo w sumie to "tylko" plastikowe wiadro.... a tak sobie cenia ze hohoho

Nell wczoraj dala popisuwe przez 1,5 godziny. Darla sie strasznie. Chcialam jej dac juz Viburkol, ale jakos mezu zdolal ja wyciszyc a ja potem uspac w lozeczku :ico_sorki: i nawet ladnie spala. W sumie bez jedzonka wytrzymala od 19.30 do 4 nad ranem. Zasnela o 22.00.

Zuzia wczoraj powiedziala ze chcialaby takiego meza jak Jasiu (Dominiki) bo byl taki spokojny i grzeczny hahaha

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 12:10

mama_zuzi1980 pisze:Zuzia wczoraj powiedziala ze chcialaby takiego meza jak Jasiu (Dominiki) bo byl taki spokojny i grzeczny
a co na to Nell??

Jak tam nocka minęła?
Ciągle zapominam Wam napisać o czymś .... śmiesznym. Pamiętacie jak pisałyśmy,że pieluchy przemakają? Ja się dziwiłam,że Zuza ma mokre ubranko tak z przodu i jak tak może ten pampers przeciec i to nocą tylko. No i wyjaśniło się :-D Od jakiegoś czasu śpię tylko w koszulce i jak karmię z jednego cyca to drugi czasem też "karmi" ubranko Zuzki :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

27 lis 2007, 12:33

Dzien doberek. Mialam wczoraj wpasc z fotkami, ale cos mi sie poprzestawialo w fotosiku, a potem mialam takiego nerwa na K. Myslalam ze mi nigdy nie przejdzie ale przeszlo :-D Nie dosc ze tlumaczylam temu mojemu osiolkowi co ma kupic, napisalam mu na kratce duzymi drukowanymi literami to i tak kupil nie to co trzeba... Nie wiem jak mozna pomylic mieso mielone z szynka, ale widac mozna :-D Pozatym oprocz tego co mial na kartce kupil duzo innych rzeczy i tym sposobem w mojej lodowce sa 3 keczupy i 3 musztardy, dwa sloiki oliwek, prawie 2 kilo sera zoltego (bo ja rano kupilam kilo, a on dokupil kolejne) juz nie wspomne ze kupil parowki norweskie, paskudne leeee A dzis przyjedzie jego mama i przywiezie polska kielbase :-D A i 30 jajek... Normalnie mialam takiego nerwa :ico_zly:

Jasiu chrapie w lezaczku, wstalismy o 9 ale ja latam jeszcze w pizamie. O 14 jedziemy na lotnisko po tesciowke. Hmmm wiecie nie bede mogla sie chyba czesto pojawiac :ico_placzek:
Ale to jeszcze nie jest takie straszne, najgorsze jest to ze ani u mnie w domu ani u Krzyska w Polsce nie ma internetu i ja bede leczyc moje uzaleznienie przez ponad miesiac :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

mama_zuzi1980 pisze:Zuzia wczoraj powiedziala ze chcialaby takiego meza jak Jasiu (Dominiki) bo byl taki spokojny i grzeczny hahaha

Wiesz moze akurat moj synus bedzie wolal starsze :-D To do niego wybor nalezy :-D

Awatar użytkownika
eve81

27 lis 2007, 13:40

eSKa pisze:sama też jestem ciekawa, ile Szymcio prześpi na butli,

no więc przespał od 21.00-2.00
co z tego jak mnie 2x obudziły moje cyce :ico_szoking: które były twarde jak kamienie i domagały sie opróżnienia :ico_olaboga: wiec o 24.00 zajrzałam tylko do łóżeczka jak zobaczyłam że Szymul śpi to tez sie połozylam ale o 2.00 juz mnie tak bolały cyce że poszłam szykować laktator, ale dobrze że nie zaczęłam odciągać bo Szymuś sie zaraz obudził i opróżnił cyce :ico_sorki:

Kocura Bura pisze:No i wyjaśniło się :-D Od jakiegoś czasu śpię tylko w koszulce i jak karmię z jednego cyca to drugi czasem też "karmi" ubranko Zuzki :-D :-D :-D

ale sie uśmiałam :ico_smiechbig:
biedna Zuza była podejrzewana o sikanie do przodu :ico_oczko:

Dominisia pisze:Pozatym oprocz tego co mial na kartce kupil duzo innych rzeczy i tym sposobem w mojej lodowce sa 3 keczupy i 3 musztardy, dwa sloiki oliwek, prawie 2 kilo sera zoltego

no ja też wole sama zakupy robic
chociaz jak ja wysyłam mojego M do sklepu to kupuje tylko to co na kartce, no i moze dodatkowo kilka piwek :-D

Dominisia pisze:Hmmm wiecie nie bede mogla sie chyba czesto pojawiac :ico_placzek:

nie żartuj :ico_nienie: , zajrzyj do nas od czasu do czasu
bedziemy tesknic :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-11-27, 12:41 ]
a u dermatologa bylismy
przepisala masc
ale pozniej napisze bo szymek sie drze :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

27 lis 2007, 14:06

Kocura Bura pisze:jak karmię z jednego cyca to drugi czasem też "karmi" ubranko Zuzki
dobre :-D , nigdy bym na to nie wpadła :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

eve81 pisze:no więc przespał od 21.00-2.00
to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Mnie na szczescie ból piersi nie budzi (chyba sie juz przyzwyczaiły do takich przerw :-D ) czasem tylko budze sie z mokra koszulką.
Ale mi dzis Olo napedził stracha :ico_szoking: zawsze była pobudka ok. 3.00 a dzis obudzilam sie patrze 5.00 :ico_szoking: jak wyskoczyłam z łóżka bo oczywiscie moje pierwsze mysli ze cos mu sie stało :ico_puknij: a on smacznie sobie spał :ico_sorki: Tak wiec troche sobie jedzonko przestawił :ico_brawa_01: Najlepsze ze wieczorem dostal tylko cyca i tyle przespał /21.00-5.15/ :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980 pisze:Eska, ja mam ten drugi lezaczek i jestem z niego zadowolona
Chyba sie na niego zdecyduje, podoba mi sie a poza tym potem fajny fotelik i bujaczek dla starszaka. Jak myslisz wytrzyma ten lezaczek 18kg?? Bo niby tyle powinien uniesc.

[ Dodano: 2007-11-27, 13:11 ]
mama_zuzi1980 pisze:Ale slicznie wyglada Olus w tym wiaderku ja nawet chcialam je kupic, ale 300 koron, to troche mnie zrazilo, bo w sumie to "tylko" plastikowe wiadro.... a tak sobie cenia ze hohoho
Dzieki, a co do ceny zgadzam sie w 100%, powariowali :ico_puknij: Sama tez bym go nie kupiła :ico_nienie:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”