Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2007, 17:56

eSKa, ten programik to Roxio Photosuite, był kiedyś na płytce z PC Format, albo w jakimś innym komputerowym magazynie (i tylko ze względu na ten program kupiłam). Pobawię się i zobaczymy co wyjdzie.

ewasiek, kuruj się, Dziewczyno! Ja przeżyłam taki atak na początku ciąży- nigdy się tak parszywie nie czułam jak wtedy.

A jak przewieźć takiego małego Bąbla np. na Słowację? Paszport niepotrzebny, ale chyba musi być jakiś dokument? Do dowodu nie da się dopisać. Ja się nigdzie daleko nie wybieram, ale w wakacje na Słowacje bardzo chętnie, bo to blisko.

eSKa
4000 - letni staruszek

04 gru 2007, 18:15

A jak przewieźć takiego małego Bąbla np. na Słowację?
Hmm faktycznie :ico_noniewiem: nawet sie nad tym nie zastanawiałam, fakt ze dorosłemu wystarczy dowód ale jak z dzieckiem??
Wiem że moja znajoma zamiast paszportu wyrabiała swojej 4letnie córce specjalny dowód osobisty, chyba było napisane "tymczasowy dowód osobisty" czy jakoś tak,

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2007, 18:39

Dziewczyny, ja tylko sie wtrace bo nie mam weny na pisanie, ale odpowiem tylko na wasze rozterki, od 23 grudnia bedziemy juz w Szengen i zaden paszport nie bedzie potrzebny na przejazd droga ladowa. A od konca marca juz droga powietrzna tez nie.

Czytam Was ale nie fajnie szie czuje wiec wybaczcie ze nie pisze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 10:58

Witajcie Śpiochy!
Nocny rekord w spaniu Zuzy to 5,5 godziny (22-3:30)!
Ale piękna pogoda się robi!
nie fajnie szie czuje
coś Cię bierze, czy humorek nieza dobry?

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2007, 11:08

czesc dziwczynki, pokonalam chorubsko, czuje sie juz dobrze i dzis juz sama zajmuje sie misiem. Alw w pon. i wt. myślałam ze się wykończe.
Misio własnie usypia.
A ja zmykam myć włoski, odezwe się pozniej.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 11:15

Hej dzis juz troche lepiej... Oczywisie mialam chwilowy kryzys z humorem, fizycznie jestem nie do zdarcia... Juz nawet nie pamietam kiedy ostatnio mialam jakis katar czy kaszel. No ale zlapalam poteznego dola i dopiero dzis mi lepiej.

Nell dzis przespala cala noc, od 21.30 do 6.00, i nawet sama usnela w lozeczku, tylko nastawilam karuzelke, zostawilam otwarte drzwi do pokoju zeby za ciemno nie miala i wyszlam... Troche gaworzyla, i wreszcie zasnela :-) Bylam w szoku :-) Maz stwierdzil ze nasze dziecie zwariowalo ze tak ladnie usnelo.... ;-)

U nas dziewczyny taka pogoda ze sie zyc odechcielwa.... Nie dosc ze w tym roku jeszcze sniego nie widzizlam to jeszcze do tego ciemn o i mglisto, brrr..... Ja chce slonce!!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2007, 11:38

i ja sie melduje

u na nocka dzisiaj do bani :ico_placzek:
ta nocka przespana przez Szymusia to czuje że on tak jednorazowo miał :ico_olaboga:
dzisiaj za to wogole nie dal mi pospać
od 2.00-4.00 praktycznie czuwałam bo cały czas sie wiercil i nie mogl zasnac
o 4.00 obudziłam M zeby do niego wstal bo ja juz padalam a Szymul chcial sie bawic :ico_szoking:
M szybko sie poddal i znow ja musialam byc na nogach..ehh
no i jakos tak do rana sie przemeczylam
teraz Szymon śpi jak zawsze o tej porze ma krotkie drzemki
M zaproponowal ze moze pozniej pojdziemy na spacerek do moich rodzicow bo tak ładnie u nas słonko świeci i 10st. na plusie :-)

dzisiaj czeka nas wizyta u neurologa
i cala w nerwach chodze co on nam powie
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Szymuś taki juz aktywny i śmiejący bąbelek że nie moze byc inaczej :ico_nienie:

M rano poodkurzal
ja robie pranko
pozmywalam gary po wczorajszym posiedzeniu ze znajomymi
i teraz lekki odpoczynek...na TT :-D

wiecie co..
jakos tak wczoraj z tymi naszymi znajomymi weszlismy na temat obrzydzenia
w zwiazku z tym ze wpadl mi plasterek szynki do dzbanka z sokiem na wczorajszej imprezie
no i ja chcialam ten sok wylac i dac nowy
na co Ci znajomi powiedzieli ze spoko nic sie nie stalo bo ich to nie obrzydza
i ta znajoma powiedziala ze ja nie obrzydza zjedzenie zmamlanego jedzenia po jej synku
ja powiedzialam ze bym nie zjadla :ico_nienie:
wogole nie podoba mi sie cos takiego jak np. dziecko je, cos mu tam z budzi wyleci a matka to bierze i zjadaObrazek

no nie wiem, ja obrzydliwa ogolnie nie jestem
ale cos takiego nie podoba mi sie
a jakie jest wasze zdanie???

eSKa
4000 - letni staruszek

05 gru 2007, 12:37

czesć :ico_haha_01:
Na początek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zuzi za długie spanie.

Ewasiek super że zdrówko wrociło :ico_haha_02:

Mamo zuzi trzymaj sie dzielnie i nie daj sie dołom :ico_nienie: :ico_nienie: Takie humorki pewnie przez pogode,, bo brak słoneczka czasem może wpędzić w niezłą depreche. Nie martw sie ja zaraz wyśle do was troszke tego polskiego słońca :ico_oczko:
nie podoba mi sie cos takiego jak np. dziecko je, cos mu tam z budzi wyleci a matka to bierze i zjada
Zależy co by to miało być, bo np lizaka to po dziecku bym zjadła, ale zgryzionej czekoladki chyba nie :ico_haha_01: , na dzien dzisiejszy gdyby dziecko wypluło coś zmemłanego to raczej bym to wyrzuciła niż zjadła, ale jak będzie kiedyś nikt nie wie :-D

Eve , śniłaś mi się dziś kobieto :ico_haha_01:
Miałam sen że nasi mężowie otwarli na spółke zaklad kosmetyczny i sami tam pracowali :ico_smiechbig: , chodzily tam super laski, robić paznokcie i regulować brwi a my byłyśmy cholernie zazdrosne i :ico_zly: wściekłe :-D :-D

[ Dodano: 2007-12-05, 11:41 ]
Nell dzis przespala cala noc, od 21.30 do 6.00, i nawet sama usnela w lozeczku,
no prosze jaka grzeczna córunia, a ty o ile dobrze pamietam pisałaś o "schizach" i jakims "diable wcielonym" czy jakoś tak :ico_haha_01: A tu Nelcia prawdziwy aniołeczek :ico_brawa_01:

U mnie dziś "akcja -okna" , postanowilam umyć okna w dużym pokoju (2) i w sypialni (1) no i oczywiście wyprać tam firanki. No i może jeszcze za wczesnie ale zawiesze juz świateczne ozdoby na firankach, niech juz przynajmniej troszke poczuje te święta.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 gru 2007, 12:45

Dziewczyny wybaczcie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Jakos tak wogole nie mam czasu. W poniedzialek bylam na pobraniu krwi z Jasiem, Krzysiek wkoncu zostawil mi samochod i moglam pojezdzic, a pozniej bylam na wielkich zakupach spozywczo alkoholowych, bo w sobote jest imprezka przedswiateczna u Krzyska w firmie, dobrze ze ja nie musze tego szykowac, bo robi to Anna, ja wpadne do niej tylko w piatek rano zeby pomoc posprzatac domek i w sobote popoludniu zeby udekorowac stol. No a wczoraj bylo u nas -7, ale i tak bylismy na spacerku, bo musialam skoczyc do sklepu, a wieczorkiem na rozmowe do wlascicieli, pospisywalam sobie rozne rzeczy, ogolnie takie pierdolki, co jak po co i dlaczego. No a dzisiaj czeka mnie faza wstepna pakowania.

Z tesciowa ok, chociaz jak sie z kims mieszka to dopiero wtedy sie go poznaje. Przyznaje ze mam juz dosc ciaglego wychwalania, wrecz ubostwiania ojca Rydzyka, no i dwa dni temu pierwszy raz sie poklocilysmy, zaraz wam napisze o co.

Gadalysmy o takiej znajomej, ona urodzila dawno temu dziecko, ktore bylo wynikiem romansu z zonatym i dzieciatym facetem, to dziecko zmarlo zaraz po urodzeniu i tesciowa powiedziala ze BARDZO DOBRZE ze umarlo, na pewno Bog tak chcial, bo przez to ten facet zostal przy zonie i dzieciach i uratowal swoja rodzine. Ja jak uslyszalam ze dobrze ze dziecko umarlo to zrobilam sie agresywna. Jak wogole mozna tak powiedziec... No i o to sie poklocilysmy. Aaaaa szkoda gadac...

Dzis mamy w planie z K. wkoncu kupic wozeczek

Obiecuje ze postaram sie wpasc wieczorem, bo teraz idzie szpieg :-D Nie lubie tego bo ona zawsze gapi sie mi w komputer... Mialam jeszcze popisac i nici z tego...

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2007, 12:50

Eve , śniłaś mi się dziś kobieto :ico_haha_01:
Miałam sen że nasi mężowie otwarli na spółke zaklad kosmetyczny i sami tam pracowali :ico_smiechbig:
ale sie usmiałam :ico_smiechbig:
Hej dzis juz troche lepiej... Oczywisie mialam chwilowy kryzys z humorem, fizycznie jestem nie do zdarcia.
prosze sie nie dołować :ico_nienie:
świeta sie zbliżają, wiec trzeba ładowac akumulatorki
i myslec o pozytywnych sprawach, np. że juz za kilka dni zobaczysz rodziców :ico_brawa_01:
U mnie dziś "akcja -okna" , postanowilam umyć okna w dużym pokoju (2) i w sypialni (1)
ja mycie okien zostawiam M
on sie w tym specjalizuje wiec mam nadzieje ze przed swietami zdaze go zagonic do umycia :-D

eSKa, znalazłam Cie na wątku chustowym :-D
i co kupujesz taka chuste/?? bo ja sie cały czas zastanawiam
jak obejrzalam filmiki to bardzo mi sie spodobało to motanie dzieciaczka w ta chuste

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”