Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2007, 21:52

no to moze stwarzac pewien problem

i widze ze macie duze mieszkanie i ciekawe miejsca w nim :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

06 gru 2007, 22:26

hmmm. a nasza Maya spi z nami od pirwszej nocki w domku...i jest nam z tym dobrze...zdaje sobie sprawe ze pozniej mogą pojawic sie problemy ale niekoniecznie!!!poki co cieszymy sie porankami kiedy mala budzi nas wtykając palce do oczu :-D :ico_haha_01: :ico_szoking: .....a w nocy slodko sie przytula :ico_haha_02:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

04 lut 2010, 09:26

MOZE REANIMUJEMY WĄTEK????????????????????????????????????????????

czas pomyslec o wyprawce wozku itd......

I właśnie-co do wozeczków to jak myslicie????????

http://www.allegro.pl/item903964514_tre ... _kola.html

czy z tych z czestochowy:
model VESPER albo CAPRI4

http://www.el-jot.com.pl/katalog.htm

wklejajcie wasze typy to moze i mi sie cos innego uwidzi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
basik_twins
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

10 lut 2010, 16:31

Ja jestem w 14tc czekam na za tydz n USG kolejne czy wszystko ok i latam kupowac ciuszki :) I całą reszte duperelków.
A wózek i łóżeczko słyszałam nie wolno wcześniej niż po skończeniu 6 miecha tzn taki przesąd. A co wy o tym myślicie??

Obrazek

Obrazek

lidziasc
Wodzu
Wodzu

11 lut 2010, 21:32

nie wolno wcześniej niż po skończeniu 6 miecha tzn taki przesąd. A co wy o tym myślicie??
wiesz wszystko zalezy od zdolnosci finansowych rodzicow hihi
jedni wola juz od pierwszych miesiecy po troszku kupowac a inni czekaja.
wiesz
w przesady nie wierze ale roznie to bywa w zyciu...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 21:56

lidziasc, chyba te z el jot fajniejsze...no i moim zdaniem model z pompowanymi kołami...choć zalezy od miejsca zamieszkania...
ja miaszkam na wsi i wybrałabym pompowane koła....
ale w mieście niby lepiej się jeździ na plastikowych...choć nie wiem jaka prawda...

my mieliśmy roan marita...
ale zbyt wielki po złożeniu był...choć generalnie na nasze warunki był super! nawet po lesie można śmiało śmigać...
a teraz mamy casualplay s4 i mam nadzieję, żę się sprawdzi...ehhehe

basik_twins, wiesz...te przesądy to nie wiem kto wymyśla..
dla mnei to bez sensu i jeżeli nie możesz wydać od razu duuuuuużej kwoty -a niestety przy kupowaniu całej wyprawki poczujesz to po kieszeni nawet ograniczając wydatki..
to lepiej kupuj co miesiąc coś...
i powiem tak...część rzeczy można mieć używanych....
np wózka już bym nowego nie kupiła...wolałam kupić lepszy, ale używany i już...
tak samo łóżeczko...my mamy po starszej córce...ale jakbym miała kupować to albo z ikea za 100zł, albo używane...
ciuszki to samo....pewnie, jak ktoś ma kasę to powodzenia, bo w sklepach cudeńka! tylko niestety kosztowne, a na krótko...
z używanych może się przydać również karuzelka, leżaczek itp...bo to można wyczyścić i luz...chyba, że się planuje większą rodzinę, to lepiej kupować nowe...
nowe to na pewno materac, pościele, kocyki itp...
No i lepiej chyba kupować stopniowo...bez wariacji...
bo na prawdę kupić trzeba dość sporo...

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2010, 20:53

ja kupowałam co miesiąc coś i to od momentu jak dowiedziałam się że jestem w ciąży.Nie wierze w przesądy,a kupowanie tych wszystkich ubranek to ogromna przyjmność :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2010, 21:25

idę się wypowiedzieć i podzielić wrażeniami...

tak jak z pierwszym dzieckiem rożek był dla mnie idealnym rozwiązaniem, tak teraz użyłam go raz-jak chciałam, żeby córcia potrzymała małego...
także nie wiem, może jest to jednak niepotrzebny wydatek...
ale na przykład poduszka do karmienia...o, to bym polecała! z Hanką nie miałam, a teraz nie wyobrażam sobie bez niej karmienia!!!

wózek sprawuje się wspaniale, polecam!!!

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

06 maja 2010, 10:27

jak chciałam, żeby córcia potrzymała małego...
ja mam 2 rozki i nigdy nie użyłam żadnego :ico_noniewiem: niepotrzebnie wydane pieniądze
z tym, że Zuzia urodziła się w lecie kiedy były okropne upały więc włożenie dziecka do rożka było aktem sadysmu ;-)

JoannaS
Wodzu
Wodzu

06 maja 2010, 10:32

jak chciałam, żeby córcia potrzymała małego...
ja mam 2 rozki i nigdy nie użyłam żadnego :ico_noniewiem: niepotrzebnie wydane pieniądze
z tym, że Zuzia urodziła się w lecie kiedy były okropne upały więc włożenie dziecka do rożka było aktem sadysmu ;-)
Dokładnie zgadzam sie z tym. Ja tez miałam chyba 2, bo babcie mówiły musisz miec jeden a drugi jak Ci dziecko zbrudzi :ico_olaboga: z zadnego nie korzystałam, bo obie córy rodziłam latem, ale w tamtych czasach dzieci całymi dniami i nocami (chyba) były w tych rożkach i dlatego babcie mają takie przywiązanie do rożków :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”