Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

11 gru 2007, 23:46

i dziewczyny teraz wam napiszę moje przemyślenia :-D
NIE DAJMY SOBIE WEJść NA GłOWę MATKOM I TEśCIOWYM :ico_nienie: musimy wyrażać swoje niezadowolenie i własne zdanie, musimy robić po swojemu, bo to nasze dzieci i to my jesteśmy matkami, rad wysłuchajmy, ale jeśli nie są trafione nie korzystajmy!!!!!teściowe miały już swój etap macierzyństwa, teraz nasza kolej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja tak postępuję,rad słyszę dużo niezadowolenia też. robię tak już od dłuższego czasu, choć przyznaję na początku słuchałam teściowej, raz zrobiłam inaczej niż ona, już nie pamiętam co.ach nie zastosowałam maści, którą zrobiły jej przyjaciółki w aptece i od tego momentu stałam się ta zła! więc postanowiłam być sobą, powiedziałam koniec, papla na mnie do obcych bab, ok, niech przynajmniej ma co paplać :-D w nonono to mam, nie słucham jej, sama wyleczyłam skórę Oleńki, bez cudownych kremów i eliksirów robionych przez jej przyjaciółki. a po rozmowach na temat leczenia Oleni mam pewność, że robię słusznie. kiedyś jak olę tak sypało, powiedzieli mi żebym użyła sterydów, to jej skóra odpocznie i w ty momencie wiedziałam już ze są ciemni. Żeby dziecko usypiać przy radiu, a ja uważam, że dziecko podczas snu ma odpocząć, a nie radia słuchać i wiele wiele innych prześmiesznych propozycji, które mnie zarazem śmieszyły i bulwersowały.

[ Dodano: 2007-12-11, 22:47 ]
Rybko Tyszkiewicz :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kolka

11 gru 2007, 23:47

delicja, no to Twoja też super, ale chociaż nie krytykuje, przynajmniej nie przy Tobie :ico_oczko:
Rybka, powoli sobie wyremontujecie, a to już będzie na lata i tylko WASZE :ico_brawa_01:
Caro, właśnie... z tym nadciśnieniem to tylko taki jednorazowy incydent mam nadzieję :ico_sorki: Pilnuj sie dziewczyno i teściów jak ognia unikaj, bo oni zazwyczaj najbardziej podnoszą :-D

Ja nie mam TVNu :ico_zly: Jak dobrze pójdzie to w nowym roku kupimy sobie cyfrowy polsat, albo cuś, ale szkoda mi kasy, bo ja znowu TV to od wielkiego dzwonu oglądam, ale TVN to by się przydał...

A ja wyprasowałam chyba wszystkie ubrania jakie mam w domu i padam na twarz. Bolą mnie plecy i kuleję, bo mi się kolano odzywa :ico_zly: Może pogoda się zmieni i śnieg będzie padał? :ico_sorki: Kocham białe święta :ico_brawa_01:

A co do siostry to norma, że ona wszystko krytykuje co jest ze mną w jakiś sposób związane :ico_zly: Przez tyle lat powinnam się przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię...

Idę pod prysznic, ale najpierw pognębię R o masaż plecków i kolanka, bo spać się wybiera :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Blanka26

11 gru 2007, 23:51

kolka gnęb niech się nie obija :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Kolka

12 gru 2007, 00:04

delicja, masz rację :ico_brawa_01: ja o tym wszystkim już wiem, ale stosuję wtedy, kiedy jest mi wygodnie... Problem polega na tym, że moja mama tez by chciała ustawić wszystkich wg własnego upodobania... Kiedy się stawiam zawsze się fącha, nie odzywa kilka dni, podpuszcza ojca, ten raz się da a raz nie. Ogólnie jest wielki bunt. Ja zawsze staram się to przeczekać, ale nie ustępuję :-D Ja też umiem stawiać na swoim :ico_oczko: Nasz problem polega na tym, że obie mamy takie same zakapiorskie charakterki i kiedy próbujemy postawić na swoim jednocześnie to zawsze iskry się sypią :-) Ale ostatnio mamuśka ostro przegina. Jakoś tego tak nie zauważałam jak u teściowej, bo może nie chciałam, ale jak tak się zastanowić... to nie wiele się różnią :ico_wstydzioch: Tamta już się chyba poddaje, ale próbuje manipulować nami za pośrednictwem Rafała- ten jest maminsynkiem i próbuje przeforsować do naszego małżeństwa jej pomysły, ja jestem zawsze na NIE i stąd mi.n spięcia między nami. Z mojej strony jest podobnie, z tym, że ja nie boję się postawić rodzicom. A z R, kiedy nie rozmawiamy o naszych rodzinach jesteśmy naprawdę całkiem niezłym małżeństwem :-)

Idę pod prysznic i zaraz wracam.

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

12 gru 2007, 00:10

Hejo jestem i ja, napisałam o południu posta fajnego i go zżarło cuś bo go nie wiedzę :ico_zly: . Co do teściowej mojej to ja od jakiegoś czasu (czyt. od kąd druga wspaniała synowa okazala się niewypałem )nie mam znią problemu, owszem rad udziela, ale się nie wtrąca, pozatem poleciala w zeszły wtorek do USA :-D Moja mama z kolei psuje mi trochę Karinę czasem czegos ja jej zabraniam, a ona jej pozwala ech ale jakoś staram się to wytrzymywać, tłumaczę sobie że to przywilej babci. Ja jestem o tyle w konfortowej sytuacji, że my mieszkamy od samego początku małżeństwa sami, więc nikogo nie mam nad głową kiedy, posprzątam to posprzątam i nikt mi do garów nie patrzy.
MORDKA - przykro mi, że wyniknęła u Ciebie taka niemiła sytuacja, ale ja bym też powiedziała mamie to wszystko co ty, słusznie zrobiłaś. Mam nadzieję, że mama przemyśli cała sytuację i przyzna się do błedu. Fajnie, że prezent Kacpiemu się podoba, koniecznie pokaż nam parę fotek w samochodziku :-D
KOLKA - ty się tym guzem nie przejmuj, mój Krystian co 2 dzień ma coś nowego na czole. Dziś miał akurat spotkanie bliższe z dywanem i niestety pocharatał sobie nosek z jednej strony, to była chwilka nieuwagi mojej, no ale nie jestem w stanie patrzec na niego non stop. Rodmowę siostry i mamy nie będę komentować :ico_sorki: brak słów. A tak wogóle jak tam masażyk? :ico_haha_01:
DELICJA - mąż znow w drugim pokoju- mój teżżżżżżz Pocieszenie więcej miejsca na łóżku :ico_oczko:
KAMELEK - fajnie, że jesteś. Mam nadzieję, że w pracy nie będzie tak źle. Ja na wychowawczym jak na razie i pewnie do pracy nie wrocę prędko bo kompletnie nie ma z kim małego zostawić.
SYLA - dobrze, że mężuś wraca, noi brawa dla Martynki za pierwsze kroczki :ico_brawa_01:
RYBKA - to ty sie kochana przeprowadzaj, a ja jak będę w lecie nad morzem to wpadnę na parapetówkę :ico_brawa_01:
Tyle pamiętam tylko ... ciekawe czy ktoś jeszcze jest na TT

Awatar użytkownika
Blanka26

12 gru 2007, 00:13

no właśnie, gdyby się nie wtrącali byłoby super. a najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to jak teściowe przed ślubem mówią: ja tam się nie będę wtrącała do młodych. heh marzenie

cóż dwa różne pokolenia, kiedyś było inaczej, kiedyś dziecko do 3 miesiąca trzymało się w becie, więc teściowa mi się dziwiła po co ja ciuszki kupuję .
a u teściowej szybciej zauważy się błędy, bo to obca baba w końcu

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

12 gru 2007, 00:15

OOO Kolka jest pod prysznicem, a ty Delicja jesteś jescze?

Awatar użytkownika
Blanka26

12 gru 2007, 00:16

witaj kari :ico_haha_02: jak super że jesteś :ico_brawa_01: jak zdrówko dzieciaków????

ale ci zazdroszczę poleciała sobie do USA, niech i moja leci

[ Dodano: 2007-12-11, 23:22 ]
jestem jestem :-D

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

12 gru 2007, 00:23

Ze zdrówkie już lepiej na szczęście, dziękuję za pamięć :ico_sorki:
No poleciała, sama ją na lotnisko zawiozłam :-D został teść nieszkodliwy wogóle, ale on pod koniec stycznia też poleci. Tak się teraz zastanawiam nad tymi moimi teściami i powiem wam, że w sumie nie są tacy źli. Na początku małżeństwa troszkę dali mi popalić takie głupoty wymyslali, teściowa jeździła do mojego taty i opowiadała, że źle mnie wychował bo ja się nie chcę podporządkować :ico_puknij: , a ja miałam swoje racje i swoje zdanie i nie chciałam tańczyc tak jak mi zagrali. Pozatem nie miała nade mną żadnej kontroli bo mieszkamy osobno. Od jakiegoś czasu nasze relację się poprawiły i teraz jest spoko, ostatnio coś jej naskarżyłam na męża i aż w szoku byłam że się za mną wstawiła i dostał synek reprymendę od mamusi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Blanka26

12 gru 2007, 00:27

kari to super, że jesteście już zdrowi :ico_brawa_01: to najważniejsze

a z teściową to wygląda na to, że dorosła do roli teściowej :ico_haha_02: a moją też bym chętnie na lotnisko zawiozła :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”