Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 gru 2007, 10:35

eSKa Marcelinie jak pokaże się aparat to patrzy na niego i wcale sie nie rusza więc ze zdjęciami nie mamy problemu :)

mama_zuzi1980, Musze przyznac że ja tez już próbowałam wszystkich tych balsamów opalających, a ten z Nivea wydaje się być całkiem całkiem. A co do karmienia cycem, to ja tez się nie przejmuje czy patrzą ludzie czy nie oczywiście nei afiszuje się z cycem na wierzchu ale tak trochę tajniacko daje Marcelinie jeśli trzeba :)

Rozmawiałam z kuzynka niedawno a jej córeczka skończyła 3 grudnia roczek i na urodziny Monika zrobiła jej butelkę cieplutkiego mleczka z kartonu takiego normalnego krowiego, bo juz poprostu nie mogła znieść tego modyfikowanego bo takie niedobre, Mała Zojka podobno piła z szeroko otwartymi oczkami a kiedy skończyła wręczyła Monice butelkę mówiąc "ecie" więc dostała jeszcze troszkę. Eh jaką to radosc można sprawić dziecku jedzonkiem. Ja ostatnio zajadałam białą czekoladę i dałam marcelinie taka kuleczkę jak główka szpilki i wiecie co za ten uśmiech na twarzy oddałabym wszystko!! Jak skończy 4 miesiace to już jabłko i marcheweczkę i pierwsze soczki!! Co to będzie za radość!! :ico_brawa_01: takie pierdoły ostatnio sprawiaja mi tyle radości.

[ Dodano: 2007-12-14, 12:24 ]
Jak zwykle pusciutko :) Ja wcinam obiadek i zajrzałam tutaj na chwilkeczkę... czekam na przesyłki z allegro bo wczoraj wysłali portwelik i moją sexi haleczke i to jej nie moge sie doczekac keidy sobie przymierze :). Wybieram się potem na ploty z Marcelinką więc się troszkę rozerwę :)

Wiesie ile u mnie śniegu napadało... I siągle sypie i sypie :) Wybieram się w poneidziałek na drugie szczepienie z Małą i jestem bardziej zertresowana niż ostatnio bo Marcela jest większa i bardziej wrażliwa :ico_olaboga: a 20 grudnia idziemy na 8:15 na USG bioderek.. powiedzcie mi czy u Was tez się płaci za USG...? Cholerka mnie podliczyli 35zł za badanie, jeju nawet na zdrowiu dzieci zdzierają kasę!! :ico_zly:

eSKa
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 13:28

Hej, ja jak codzień wywiozłam Olka na świeże powietrze :-D tzn śpi na klatce schodowej przy lekko uchylonych drzwiach na podwórko. Na dworze dziś zimno i wieje wiec sobie odpuscilam wszelkie spacerki.
Marcelinie jak pokaże się aparat to patrzy na niego i wcale sie nie rusza
No tam masz super modelke :ico_oczko: Olek też czasem tak ma ale przeważnie zrobi przy tym taką minę :ico_szoking: ze niekoniecznie chciałabym go tak uwieczniać na zdjęciu :ico_haha_01:
Ja ostatnio zajadałam białą czekoladę i dałam marcelinie taka kuleczkę jak główka szpilki i wiecie co za ten uśmiech na twarzy oddałabym wszystko!!
No i wcale mnie to nie dziwi bo komu nie smakuje czekoladka hmm i to na dodatek biała :ico_haha_02: Ja postanowiłam że jak najdłuzej nie będe Olusiowi dawać słodyczy bo wystarczy że mama uzależniona :-D a dziecku i tak żadnych korzyści takie słodkości nie przynoszą, wiec im później tym lepiej no ale nie wiem jak to babciom wytłumaczymy :ico_oczko:

Mamo zuzi jak tam dziś samopoczucie??

[ Dodano: 2007-12-14, 12:34 ]
powiedzcie mi czy u Was tez się płaci za USG...?
U mnie niby sie nie płaci ale jak dzwoniłam w listopadzie zeby sie zapisać to powiedzieli że na ten rok mają limit wyczerpany i mam zadzwonić w grudniu bo będą zapisywać na 2008, wiec dzwoniłam na początku grudnia ale mi powiedzieli że jeszczze nie zapisują dopiero pod koniec grudnia a jak chce w tym roku to kosztuje to 70zł wiec sie wkurzyłam :ico_zly: i zadzwoniłam do prywatnego lekarza bez problemu umówił mnie na wizyte i dwa dni później Olek był juz przebadany fakt że za 50zł ale przynajmniej nie musielismy czekac do nowego roku :ico_olaboga: Oj ta nasza kasa chorych coś szwankuje.

[ Dodano: 2007-12-14, 12:39 ]
Justyna fajna ta haleczka, ciekawe co M na to?? Mam nadzieje że powali go z nóg :ico_haha_01:
Ja mojemu na świeta kupiłam pizame i zastanawiam sie nad ksiązką " I ty możesz zostać super tatą" ale kurcze nie wiem czy to nie glupi pomysł bo to tak jakbym uważała ze mój A jest tatą do bani :-) a przecież sprawdza sie w tej roli w 100% no ale zawsze czegos nowego moze sie z tej ksiązki dowiedzieć, co wy na to??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2007, 13:39

czy u Was tez się płaci za USG...?
U mnie pediatra stwierdziła,że nie widzi potrzeby,żeby robić usg i nie da skierowania (a wtedy byłoby za darmo). Ale my zrobimy prywatnie, tylko coś do faceta nie mogę się dodzwonić, wyślę tam męża,żeby nas zapisał.

[ Dodano: 2007-12-14, 12:45 ]
Niezbyt mądry kawał dla Was :-D
Blondynka startuje w teleturnieju.....
Prowadzący zadaje pytanie:
- Myli się tylko raz.
Blondynka udaje że myśli, myśli, myśli ...
i odpowiada:
- Brudasy!

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 gru 2007, 13:46

eSKa, no z tymi babciami to faktycznie prblem bo One nawet Kotleta by wnusiowi dały gdyby tylko powiedział że chce :-D

Moja Marcelina dziś na mnie nakrzyczała :-D :-D tzn. byłam w kuchni a ona w łóżeczku się bawiła o i wypadł jej smoczek więc zazceła płakać... ja niestety nie zawsze mogę być przy niej odrazu wiec płakała tak z 3, 4minutki a jak przyszłam i wziełam ja na ręce to za uchem słyszałam "łaałaaa, eeeee!!!, gee, auuuu!!" i ciągła mnie za włosy normalnie się uśmiałam....z pewnoscia to było wylewanie zali że wołała a mnie nie było.

Nie mogę się doczekać kiedy ubiorę u Nas w pokoju Małą choineczkę...którą zresztą muszę kupić, bo jak narazie mam bobki i łańcuch no i czekam az listonoszka przyniesie prezenty, miałam nie ubierać bo w zeszłym roku stała tylko Duża w salonie ale od Małego chcę Marcelinie pokazywać że są święta bo jak teraz sobie odpuszczę to za rok odpuszczę i koszyczek do święcenia i choinkę na Boze Narodzenia, pozatym zawsze to ładniej w pokoju jak wieczorem świeci sie choinka :)

eSKa
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 13:48

a wiecie co mi M dzis powiedział ze go zaniedbuje
eehhh juz sobie wymyslilam co mu powiem jak jeszcze raz cos takiego powie
ze jak cos odemnie chce to najpierw niech synka uśpi
Eve proponuje ci na stałe wprowadzić usypianie Szymcia przez tatusia (super sprawa), u mnie przewaznie zaraz po kapaniu A. daje Olkowi butle i go usypia a ja mam juz wtedy czas na siedzenie w łazience, oglądanie tv i inne. W końcu on też musi mieć jakis kontakt z dzieckiem :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 gru 2007, 13:49

Kocura Bura, :-D :-D :-D :ico_haha_01: :ico_brawa_01: Dobre.. mimo blondu na głowie skumałam o co chodzi :) hehe

eSKa, :ico_noniewiem: jak mu się nie spodoba to znajdzie pod choinka jeszcze skórzany portwel i kalendarz z Bulterierami... a Koszulka zostanie tylko dla mnie wtedy.

[ Dodano: 2007-12-14, 12:52 ]
A ja jak byłam pokłócona z M tak ostro to dałam mu buletle z herbatka żeby ją dał Małej to nei dość ze źle wkładał jej cumelek to ejszcze tak śmiesznie ją trzymał że Mała nie mogła się napić. Ale co do usypiania to On by non stop chciał żeby spała, no bo ja wraca na weekendy tylko to nawet nei wie ze Ona juz nie taka mała zeby non stop spać.

eSKa
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 13:53

pozatym zawsze to ładniej w pokoju jak wieczorem świeci sie choinka :)
Zgadzam sie z tobą bardzo bardzo. My w tym roku jedziemy na swieta do dziadka i mój męzus stwierdził że chyba nie opłaci nam sie kupować choinki :ico_puknij: (zawsze kupujemy żywą) ale już na niego nawrzeszczałam że oszalał bo przeciez i tak w drugi dzień swiąt wracamy a domu bez choinki sobie nie wyobrażam :ico_nienie:

[ Dodano: 2007-12-14, 12:56 ]
On by non stop chciał żeby spała, no bo ja wraca na weekendy tylko to nawet nei wie ze Ona juz nie taka mała zeby non stop spać.
:-D :-D :-D :-D :-D no to sie usmiałam

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 gru 2007, 13:56

eSKa, no masz arckę przeciez CHoinka nie stoi 2 dni!! Ja ogólnie nieprzepadam za świętami ale bez choinki to bym sie popłakała chyba!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2007, 15:29

Ja jutro wyruszam na poszukiwanie choinki! Wreszcie sobie sprawimy porządną! Bo od kiedy mieszkamy sami to zawsze to był stroik albo mały cyprysik w doniczce. Bomki też już mam, tylko drzewka brak. Będzie sztuczne, chociaż wolałabym prawdziwe, ale pewno długo by nie postało.

eSKa
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 15:52

Będzie sztuczne, chociaż wolałabym prawdziwe, ale pewno długo by nie postało
Kocura my zawsze kupujemy jodłe kaukazką i jest super wytrzymala jak po swietach ją wynosimy to tylko pojedynczych igiełek jej brakuje, wiec polecam,
raz mieliśmy świerk ale to był niewypał bo jak tylko sie go ruszyło to igły leciały jedna za drugą tak ze przy wynoszeniu był juz tylko suchy łysy patyk a wszystkie igły na dywanie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-12-14, 14:55 ]
Hmm tak sie zastanawiam co się stało że Eve tu jeszcze dziś nie zajrzała, czyżby wybyła na jakieś zakupy? :ico_oczko:
Mama zuzi tez nam sie jeszcze nie zameldowała ale ona chyba na spotkaniu .

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”