Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2007, 16:52

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA VIKI, LENKI I KORNELKA :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Rybka to czekam :-D Przyjeżdżajcie- jak te dziki dowiedzą, się, że jest ktoś obcy to na pewno nie przyjadą :ico_oczko: A właśnie miałam spięcie z R na temat Sylwestra- chce jeszcze zaprosić Tę kuzynkę z rodzinką... Chyba zacznę myśleć o rozwodzie :ico_zly:
iw_rybka pisze:CO WY MU ROBICIE?dAJCIE NAM GO - BIEDNE DZIECKO ITP.

iw_rybka pisze:Kurde mieli swoajaszanse z wychowaniem meza i jego brata - i widac za dobrze im nie wyszlo - to niech sie nie wtracaja do moich metod wychowwczych
Ty jesteś pewna, że my nie rozmawiamy o tej samej kobiecie?? :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Caro dzięki za życzenia. jak się spełnią to stawiam taaaką flachę :-D Ubranko jest super- zwłaszcza te body koszulkowe :-) I praktyczne przede wszystkim. A poza tym w Kościele i tak na pewno trzeba będzie ubrać kurtkę więc nie ma co przepłacać na jednorazowe wdzianko. Gratulujemy Oskarkowi zięba :-D :ico_brawa_01:

Julka tez po domu paraduje w rajstopkach i sweterku. Tak chyba wszystkim dzieciom najwygodniej. A spodnie czekają na swoją okazję. A czasem zakładam jej jeszcze taką mini- lambadówkę, której wcale nie odczuwa bo zakrywa ledwie pampersa :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

29 gru 2007, 16:58

Z tego wszystkiego zapomnialam pochwalic sie. W piatek, przed swietami Maya zaczela raczkowac, a w pierwszy dzien swiat sama przypelzla pod kanape, podciagnela sie baaardzo niezdarnie i stanela :-D

Awatar użytkownika
Kolka

29 gru 2007, 17:35

agi, super :ico_brawa_01: Wielkie brawa dla Mayi :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-29 ]
dziewczyny.. oglądam foteliki samochodowe... znacie może jakieś modele, które byście mogly polecić?? Oczywiście w rozsądnych pieniądzach :ico_oczko:

ja póki co znalazłam taki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... %3C%2Fi%3E
:ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2007, 19:06

Dziekujemy slicznie za życzenia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Kolka jest mi niezmiernie przykro, że mialaś takie przejście z teściami i ich rodzinką :ico_olaboga: a najbardziej, że w tym ważnym momencie nawalił mąż :ico_olaboga: Jestem w zasadzie w szoku i zarazem dumna z ciebie, ze im nie przywaliłaś prosto w te gęby i zakute pały... A z mężem może jeszcze raz porozmawiaj i postaw sprawę jasno, przeciez on teraz jest z Tobą i to ty i Julcia jestescie jego rodziną i z wami powinien trzymać!!! Kiedy on w końcu przetnie tą pepowinę i przestanie patrzeć w mamusię jak w obrazek :ico_zly:

Iw_rybka no nie mów, ze nie znajdziesz jeszcze troszkę miejsca na takie przyszności :ico_oczko: :-D a szczególnie na superasne drineczki :-D Życzę Wam wogóle najnajszybszej i pomyslnej przeprowadzki do Koszalina i spokoju we własnym domku.

Agi duzo zdróweczka dla Mayeczki :ico_buziaczki_big: bidulka nasza kochana, akurat na święta musiało ją dopaść :ico_olaboga: :ico_olaboga: i serdecznie gratuluję raczkowania :ico_brawa_01: mojemu leniowi nie chce się d... podnieśc ale za to chodzic to by mogła cały dzień :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Katrin nie myslałam że kompot z szuszu może zaszkodzić :ico_szoking: :ico_olaboga: przecież on głownie z suszonych śliwek a te podobno dobre na brzusio, a szczególnie na kupkanie :ico_noniewiem: a z nowinkami to u nas powoli, anawet bardzo powoli ale juz się pogodziłam z tym :-) na razie na czarnej liście jest mleko, soja, indyk, marchew, kukurydza, banan i jabłko, co wg alergolog jest dobrym znakiem :ico_noniewiem: Przy czym dostałam ochrzan za banana, bo podobno dzieciom z alergiom daje się owoce południowe po ukończeniu 1 roku zycia, za kukurydzę bo nie jest rodzimym produktem i powinnam się wstrzyać z jej podawaniem, a indyk wg alergolog jest teraz nafaszerowany antybiotykami na ptasią grypę. Ale za to Vikulka może jeść ziemniaczki, brokuły, dynię, białą kapuste, szpinak, maliny, gruszki, śliwki, królika, ryż, jagody. Czyli jej dieta taka za uboga aż nie jest :-D

Caro mnie się bardzo podoba ten garnituro-komplet. Najbardziej ten bezowy (pierwszy na zdjęciu). To świetny pomysł, bo i potem mozna wykorzystac ubranie na różne okazje :ico_brawa_01: A już wiesz kto będzie chrzestnym??

Kari i jak tam po kolędzie?? Pewnie totalnie zmęczona po sprzataniu?? Pamiętam, ze obiecałaś zdjęcia :-) i grzecznie czekam na nie :ico_oczko: :-)

Hektorka śliczne zdjęcia, a Kamilek wygląda uroczo w tej kokardce :ico_haha_02:

Pewnie znowu kogoś pominęłam, za co najmocniej przepraszam :ico_sorki: ale od rana mam okropny ból łepetynki :ico_olaboga: i szare mi nie działają :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-12-29, 18:09 ]
Kolka fotelik jest super :ico_brawa_01: coś tam doczytałam o regulacji siedzenia w 5 pozycjach... to chodzi o to ze z pozycji półleżącej jak np. dziecko zaśnie do pozycji siedzacej?? bo jak z taką funkcją to wydaje mi się ze dobra cena jest :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-12-29, 18:15 ]
A na koniec naskarżę Wam na moją córcię :ico_olaboga:
Od kiedy wrócilismy z Polski nie chce mi siedzieć i bawić się tylko wstaje albo wymusza na nas żebyśmy ją prowadzali za rączki po całym domu :ico_placzek: Do tej pory to dzielnie znosiłam, bo jak juz mialam dośc to wsadzałam ją do chodzika i miałam spokój. Ale dzisiaj nie dało rady. Od samego rana jak tylko ją sadzałam to był wielki krzyk "mamamama" i placz, jak wsadzałam do chodzika to wierzgała nogami tak, że nie dało rady ją wsadzić :ico_olaboga: ale jak postawiłam przy ławie lub przy schodach i mogla się wspinać lub z nią chodziłam po całym domu to uśmiech od ucha do ucha i gadała jak najęta...
Kurna ale raczkowac to za chiny nie chce :ico_zly: Podniesie się do raczkowania, przesunie z kilka centymetrów a potem się rozplaszcza na podlodze i ją liże :ico_puknij:
A mnie kręgosłup nap@@@@@, gary w zlewie nie pozmywane, śniadanie zjadłam o 11:30 jak poszla się zdrzemnąć :ico_olaboga: Dopiero jak mąż wrócił z pracy to ją przejął a ja wreszcie coś mogę zrobić.

A dokładnie to teraz mała padła i śpi słodko z tatusiem :-D

Awatar użytkownika
Kolka

29 gru 2007, 20:55

dzięki dziewczynki za ciepłe słówka :ico_sorki: Od razu jakoś mi lepiej, chociaz mój ojciec to mówi, że nonono jestem bo od razu do walki powinnam stanąć, zwłaszcza we własnym domu :ico_noniewiem:

A moja Jula zaliczyła dziś pierwszą kąpiel w prawdziwej wannie :-D Ze mną :ico_haha_01: Allle była rajcocha :-D
A teraz śpi... Mam nadzieję, że już do rana, bo coś ostatnio mi się wybudza :ico_noniewiem: A ja znów sama... R dłubie przy samochodzie, tym razem "zapobiegawczo" :ico_puknij: :ico_olaboga:

Kasik faktycznie jest tam napisane o 5-cio stopniowej regulacji, ale... ja się nie znam, ale jak w samochodzie to rozłożyć?? Trzeba było chyba też z kanapą siedzenia a te głownie składają się do przodu... Jak dla mnie bez sensu, ale może się mylę :ico_noniewiem:

O! o stokrota mi się bulwersuje :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-12-29 ]
Ej Laski!A wy pogniewałyscie się na TT? :ico_noniewiem:

caro

29 gru 2007, 22:00

Kolka ten fotelik jest super, cena też jeszcze nie taka kolosalna, zwłaszcza że mozna to oparcie przechylać :-D ( choc muszę się przyznać,że też nie wiem jak to możliwe :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: )

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Julki za pierwszą kąpiel w wannie

Kolka pisze: mój ojciec to mówi, że nonono jestem bo od razu do walki powinnam stanąć, zwłaszcza we własnym domu

wiesz co ja popieram twojego tatę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla niego, może Cię zmotywuje do działania

Kasi.k ale niektóre dzieciaczki to wogóle nie raczkują, więc Vikula może właśnie do tej grupy dzieci należy :-) , może od razu zacznie chodzić :-D , dlatego nie chce siedzieć w chodziku, bo ją to nudzi :-D
Z chrzestnym są troche problemy, jeszcze do końca nie jest to pewne, ma być syn mojej chrzestnej, mam nadzieję,że wypali, bo inaczej to kaplica :ico_noniewiem:
Ale mimo,że Wiktoria jest alergiczką to całkiem sporo może jeść smakołyków :-) , to dobrze, bo tak to tylko mleko by zostawało :ico_placzek:

Z tym kompletem na chrzest to właśnie najbardziej mi się podoba,że potem jeszcze będzie mógł nosić, a jak kupię garniturek, no to za bardzo się potem nie przyda :ico_noniewiem: . I cena też przystępna, bo za ten komplet+body to będzie73zł!

[ Dodano: 2007-12-29, 21:02 ]
Kolka ja jestem :-D i zapraszam na kieliszka :ico_oczko: ( albo na winko- bo cały czas na Ciebie czeka :-D )

Awatar użytkownika
Kolka

29 gru 2007, 22:47

caro pisze:wiesz co ja popieram twojego tatę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla niego, może Cię zmotywuje do działania

dwie osoby tak mówią.. może faktycznie rozpętać dym? :ico_oczko: :-D wdzianko bierz. ładne jest :ico_brawa_01: I polewaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

29 gru 2007, 23:14

Hejka,
jestem :-D , Krystian niestety przeziębiony, z noska leje się katar :ico_placzek: a przy tym idzie kolejny ząbek i mały daje tak popalić, że szok. Po całym dniu jestem padnięta, bo nie chce wogle się bawić, wymusza żeby go nosić, albo spacerować z nim za rączki po całym domu. No, ale teraz śpi, mam nadzieję, że będzie spał długooo i mocnooo i da rodzicom odpocząć.
DLA MAŁYCH SOLENIZANTÓW NAJLEPSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 8 MIESIĄCA :ico_prezent:
CARO - myślę, że ten komplecik to fajna sprawa, mnie najbardziej się podoba ten brązowy :ico_haha_01: . Dla Oskarka jeszcze raz wielkie :ico_brawa_01: , kurcze, aż nie mogę uwierzyć, że już chodzi :ico_brawa_01: Mój Krystek, też w koszulce i rajstopach biega po domu, a spodnie w szafie :ico_oczko:
KOLKA - ja w nowym roku, życzę Ci, tak jak CARO, żebyś nabrała odwagi i w końcu wygarnęła teściowej. Nie może być tak dalej, bo się nam kobito wykończysz. Mam nadzieję, że z tym Sylwestrem się jakoś ułoży i jednak Ci niechciani goście nie przybędą. A z tym fotelikiem to jest tak, że całość montuje się w samochodzie, a regulację ma tylko ta sama gondola w której jest dziecko, nie trzeba siedzień składać wystarczy wcisnąć guzik i fotelik przechyli się na zasadzie kołyski. Chyba to nie jasno napisałam :ico_olaboga: , al inaczej nie umiem ubrac tego w słowa.
MORDKA - wiesz co śniłaś mi się zeszłej nocy :-D . To był fajny sen byłam na chrzcinach Twojego synka, poznalam ciebie i dzieciaki i smaczne jedzenie było :-)
AGI - duże brawa dla May, za raczkowanie i przykro mi bardzo, że Twoje dziecię też chore. Narzeczeni chorują to chyba jakaś opatrzność losu :ico_noniewiem: Mam nadzieję, że przejdzie je po tych lekach, ja nie byłam u lekarza na razie leczę małego domowymi sposobami, tzn. smaruję go maścią, zrobiłam mu takie korale z czosnku, a pod noskiem maścią majerankową, mam nadzieję, że pomoże i unikniemy antybiotyków.
KASIK - mnniammmm , ale smaczne to jedzonko, a po drineczku mi się w głowie zakręciło :551: Dobrze, że te produkty, które wypisałaś, bez obawy może jeść Viki :ico_brawa_01: A mój Krystek, też niegrzeczny, więc znam ten ból.
Fotki wkleję może jutro, albo w poniedziałek obiecuję :ico_sorki:
Pisałam tego posta godzinę :ico_szoking: ale mam refleks :ico_puknij:

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 gru 2007, 23:15

CZesc dziewczyny wreszcie udało mi sie dotrzeć na TT i to przed północa to stawim :ico_tort: :ico_tort: .

Vikusiu wszytskiego naj naj dla Ciebie słonko i dla mamy gumowego kręgosłupa.

a u na sto tak ze bieganina w swieta od stołu do stołu i ciagle w drodze od domu do tesciów do dziadków i tak ciagle coś, tak ze wcale nie odpoczęłam. teraz Lenka wymaga oprowadzania po domu i ciagłej uwagi niechce siedzieć i raczkowac tylko ja oprowadzac :ico_olaboga: chyba chce scignać wiekowo mamę w chodzeniu ja miałam 9 miesiecy jak sama zaczełam chodzić .

my kupiliśmy Lence fotelik maxi cosi Tobi i tez ma to siedzisko ,,łamane'' na 5 regulacji dziewczyny my mamy na 5 czyli niby to lezace to jest kicha poprostu dziecko siedzi , a na tym siedzącym 1 to tak na bacznosc siedzi to jest naprawde niewielekie odchylenie kilku centymetrów wiec nie trzeba kanapy w samochodzie łamac :-D

Kolka podziwim cie za spokój ja bym napierw wierdoliła męzowi a potem wyjechała w ryj tesciowej i całej reszcie. a mężowi bym potem truła do uśranej smierci ze tak sie zachował :ico_brawa_01: o jak sie nachla na jakies imprezie to chodzi na moje spojrzenie tak se go wychowałam hi

caro ale ten twój mistrzuniu zapyla niezle supcio

hmmmmm cosik miałąm jeszcze napisac i co skleroza postepujaca

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

29 gru 2007, 23:31

Kurcze muszę się iść kąpać, a mi się nie chce za bardzo. Mąż mój dzisiaj jaiś pofuczany, problem sylwestrowy tzn. przyjezdni znajomi i brat męża (ten samotny) idą na remizę na imprezkę, za 110zł od osoby. Ja od początku mowiłam, ze nie chcę iść bo wydawało mi się dużo kasy i stwierdziałam, że lepiej kupić coś za to dzieciom i tak było ustalone. Jednak tesciowa, postanowiła w tą decyzję zaingerować i w wigilię jak dzwoniła, nagadała mojemu P..., a potem mnie żebyśmy poszli, żeby ten brat nie był sam, i co najlepsze powiedziała, że nam zapłaci. Więc ja już nabrałam chęci na tego Sylwka, pożyczyłam bluzkę od siorki wypatrzyłam piękne butki w super cenie, a on mi dziś mówi, że nie idziemy bo jego tata nie dał kasy, a on nie wie jak się upomnieć. Noi się wkurzyłam, bo ja robie z siebie idiotkę totalną, raz mówie mojej mamie, że przywieziemy dzieci innym razem że nie :ico_olaboga: Kurcze ten chłop mnie wykończy :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-12-29, 22:36 ]
Oj widzę, że nie ma nikogo, to spadam ja do wanny, a później spać :ico_spanko: Zaglądnę jutro, pozdrawiam.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”