Witajcie kwietnióweczki!
Na bóle brzuszka również dobre jest lezenie z nogami u góry.
Na zgage fantastyczne są migdały ale te w całości. Rozgryzać i rzuć je jak najdłużej żeby wyciągać z nich sok. Na mnie działa.
Kochana to nie wiesz, że toksoplazmozą się można częściej zarazić przez surowe czy niedogotowane mięso, oraz brudne warzywa i owoce?Mamamonia no nie było takiej potrzeby, bo ja kontaktu z kotami nie mam, a wogóle ich nie lubię.
mi lekarz dał taką małą ściągawkę i tam pisze, że mam byc na czczo, mam nie jeśc przez 12 godz. przed badaniem, czyli np. jak badanie bede miec o 8 rano to ostatni posiłek mam zjeśc do 20, mogę wziąśc 2 cytryny i wodę mineralna niegazowaną aby potem popijac, mam zamiar się zastosowac do tego, bo jakbym miała samą glukozę wypic toI jeszcze jedno wiem, że Ty masz mieć badanie na poziom glukozy w styczniu, ja właśnie też i dowiedziałam się, że można do glukoży dodać cytrynę wtedy nie jest takie słodkie. Nie traci przy tym swojej wartości i można tak zrobić. Ja na pewno dodam bo nie lubię bardzo słodkich rzeczy (no chyba że czekoladę![]()
![]()
oj tu się z Tobą nie zgodzę, ja nie przepadam za słodkościami a już jak mam zjeść coś słodszego rano to od razu mnie muli, moja koleżanka ma tak samo i ona nie dość, że zwymiotowała wszystko to jeszcze zemdlała, dużo zależy od tego jaką się ma tolerancje na słodkościTrochę przesada z tym, że sie niedobrze bardzo robi, żyga itd po tej glukozie
też się zgadzam, już kiedyś miałam to badanie i wtedy mi było niedobrze a w ciąży nie byłam. Teraz się boję trochę, że nie wytrzymam i wezmę sobie cytrynę.Trochę przesada z tym, że sie niedobrze bardzo robi, żyga itd po tej glukozie. Da się znieść, choć do przyjemności to nie należy.
Mi nie pozwolono pić ani jeść przez godzine do kolejnego badania.wodę mineralna niegazowaną aby potem popijac
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość