Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2008, 21:50

Kocura a można to ptasie mleczko zrobić z mleka niesłodzonego?Czy musi być słodzone?
kurde, nie mam pojęcia! Ale może ono dlatego jest słodzone, bo inaczej by się nie "powiększyło".
eve81, oj, biedny Szymuś! Ale się musiałaś wystraszyć :ico_olaboga:

A w Biedronce kupiłam jeszcze zabaweczkę dla Zuzi- pluszowy telefon komórkowy :-D Ale taki super jest- jak się ciągnie antenkę to wibruje, ma kilka melodyjek w przyciskach,a w klapce lustereczko. A na słuchawce główka zwierza :-D Za 4,99- wyprzedaż! Ale nam nie gral i mężu był wymienić i już ok :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

04 sty 2008, 22:58

Kocura już kiedys taką piankę robiłam, tylko ze ja jeszcze piekłam biszkopt, smarowałam powidłami i pianka wędrowała na biszkopt, smaczne. Ale chyba zjadłabym sobie samej pianeczki mniam mniam.
Eve oj wiem jak to wygląda jak jedzonko dziecku idzie noskiem :ico_olaboga:
Biedny szymus tez sie musiał wystraszyć.
Kicia nie mam pojecia jakie tabletki mozna brac, ja na szczescie mało choruje.
A w Biedronce kupiłam jeszcze zabaweczkę dla Zuzi- pluszowy telefon komórkowy
super i ta cena :ico_szoking: , w szoku jestem.

My też chcemy jutro jechac na zakupki i wybieramy sie z mężem do SCC ale cos czuje że nie dojedziemy do katowic i wylądujemy gdzies w "naszych" sklepikach. Ale zobaczymy co będzie rano.

Zmykam do łóżka. Mam nadzieje że od poniedziałku frekwencja na tt się poprawi bo w weekend wiadomo że wszyscy odpoczywają z rodzinką.

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sty 2008, 23:05

hej dziewczyny
po pierwsze Wspaniałego Nowego roku wam życzę
jakoś nie chciało mi sie pisac ostatnio..miałam dołki
moja Hanusia jest nadal bardzo grzeczna,nie płacze w ogóle,przesypia mi całe noce,budze ją 2 razy na karmienie bo mi podobno mało przybierała,jest pogoda,bardzo duż "gada " po swojemu czasami aż krzyczy :) budzi sie uśmiechnięta ,z zasypianiem też nie ma większych problemów..cudowne dziecko mam.oby tak dalej..jutro juz kończy 3 miesiące..ten czas tak pędzi...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2008, 01:08

Hej dziewczyny,
My dopiero doszlismy do ladu z komputerkiem i znow ladnie dziala :-) Zdarzylam juz przeczytac wszystko co napisalyscie i tak....
Eve, no gratki za zachowanie meza, oby tak dalej :ico_brawa_01: Piekny Szymus na zdjatkach :-)
Kocurka, sliczne zdjecia i jakie fajne to z pieskiem :-) Chyba tez odgapie pomysl :-)
Eska, Olus Cie wykiwal z tym spankiem tak jak mnie czasem oszukuje Nell. Spryciarze z tych dzieciaczkow :-D
Justynka, nie zazdroszcze Ci tych jazd emocjonalnych z M. Wiem co przezywasz i zycze Ci abyscie jak najszybciej razem zamieszkali, czy tu czy w Wiedniu, byle razem!!! Miej na oku swego faceta :-) Marcelka jest taka sliczna!!! A wiesz moja mala tez jakos ostatnio gorzej spi, wiec moze to rozwojowe?
Kicia, biedny Kacperek po tych szczepieniach, szkoda ze te nasze dzieciaczki tak musza cierpiec :-(
Lalka, piekna Hanusia, az mi sie buzia usmiechnela jak ja zobaczylam :-D A doly? jakie doly? pisz nam tu zaraz jak potrzebujesz sie wygadac. Nikt chyba tak dobrze nie wie co to dol jak ja niestety :-( Choc u mnie od jakiegos czasu jest troche lepiej.

Ide spac dziewuszki, jutro sie juz na bierzaco bede odzywac. papa

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 sty 2008, 08:14

kicia na gardełko mozesz wziasc pastylki tantum werde, najlepiej płukac gardło woda z sola [łyzeczke soli na 1/2 szklanki wody]
A w Biedronce kupiłam jeszcze zabaweczkę dla Zuzi- pluszowy telefon komórkowy :-D
widziałam go też, ale jak kosztował 19,90zł :ico_szoking:
My też chcemy jutro jechac na zakupki i wybieramy sie z mężem do SCC
udanych zakupków, koniecznie napisz co upolowałaś :ico_oczko:

Lalka, witaj, szkoda że tak rzadko do nas zaglądasz :ico_placzek:
My dopiero doszlismy do ladu z komputerkiem i znow ladnie dziala
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2008, 11:46

stawiamy dziś bo Hanusia skończyła 3 miesiące!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
hej dziewczyny..dziś zaś ma doła..mąż mnie denerwuje...
mamo_zuzi dzięki
Hanusia grzecznie śpi,mąż na zakupach w domu posprzątane...
eve postaram sie częściej..

Awatar użytkownika
eve81

05 sty 2008, 12:14

Lalka, wszystkiego NAJ dla Hanusi :ico_prezent:
mam nadzieje że teraz juz będziesz dużo do nas pisać :ico_oczko:
my tu tematy o naszych M mamy zawsze na świeżo :-D
tak że jeśli Cie cos trapi to pisz napewno pocieszymy :-)

kicia a tą szczepionkę na retrowirusa to poleciła Ci pediatra?? bo ja pierwszy raz właśnie u Ciebie o niej przeczytałam :ico_szoking:

Szymon ucina sobie drzemke
a jak wstanie to pojedziemy do moich rodziców

eSKa
4000 - letni staruszek

05 sty 2008, 12:50

Cześci dziewczynki, nawet nie przypuszczałam że będzie aż tyle do czytania, no suuuper :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lalka zaglądaj częsciej i pisz jeśli tylko coś cie trapi. Twoja Hanusia śliczna, taka drobniutka dziewuszka :ico_haha_02: i te włoski hehe jak nasz Oluś. Z okazji ukonczenia 3mies życzymy jej duuuuużo zdrówka i wszystkiego dobrego :ico_buziaczki_big:

Mamo zuzi chwała Bogu że komputer i net już działają :ico_sorki: :ico_sorki:
Rzuciłabyś nam jakies nowe foteczki twojej pociechy, a jak tam zuzia? Problem z nóżką juz pewnie dawno minął co? Teraz juz wszystko OK, czy bywa jeszcze zazdrosna?
udanych zakupków, koniecznie napisz co upolowałaś
tak jak wczoraj przeczuwałam, nigdzie nie zajechalismy :-D Bo to męzu chciał jechać kupić sobie jakiś sweter a mi szczerze mówiąc nie bardzo sie chcialo, wiec go nie poganiałam a jak jego nikt nie pogania to tak jakby już zajechał :ico_haha_02: Rano tylko wyskoczylam po buleczki i wędliny a mąż pojechał teraz po jakies kable.
Olek śpi a ja biorę sie do sprzątania bo wczoraj nic nie zrobiłam.

Później wkleje wam kilka fotek Olusia z tygryskiem i te podpatrzone od Kocurki :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-05, 12:27 ]
Zapomnialam wam napisać że ja to jednak w nocy byłam przewrażliwiona, bo jak tylko Oluś miauknął to ja go łap i do cyca a dziś juz druga noc że mały budzi sie o 3.00 gada, gada i zasypia (bez karmienia :ico_brawa_01: ) a na jedzonko pobudka dopiero ok 6.00. Wiec śpi 20.00 do 6.00 bez mleczka :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-01-05, 12:46 ]
a to Oluś z tygryskiem :ico_haha_02:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
eve81

05 sty 2008, 14:28

Później wkleje wam kilka fotek Olusia z tygryskiem i te podpatrzone od Kocurki :ico_oczko:
a wiecie że ja nie zaułważyłam tego pieska na fotkach kocurki :ico_szoking:
dopiero teraz weszłam jeszcze raz na te fotki i teraz je widze..heh :ico_sorki:

pojechałam do rodziców ale weszłam tylko i zaraz wyszłam bo moja mama chora :ico_chory:
kaszle ją i bierze antybiotyk wiec nie chciałam ryzykować
za to pojechałam do babci :-D
posiedziałam u niej godzinke no i do domku
Szymuś śpi w korytarzu przy otwartych drzwiach na dwór
lekarka mówiła żeby z nim wychodzić na spacer codziennie po 30min
wiec mu zastępuje ten spacer wietrzeniem, chyba moze byc co nie/??
mam wrażenie ze go chyba juz mniej kaszle :ico_sorki:
Zapomnialam wam napisać że ja to jednak w nocy byłam przewrażliwiona, bo jak tylko Oluś miauknął to ja go łap i do cyca a dziś juz druga noc że mały budzi sie o 3.00 gada, gada i zasypia (bez karmienia :ico_brawa_01: ) a na jedzonko pobudka dopiero ok 6.00. Wiec śpi 20.00 do 6.00 bez mleczka
no po prostu suuuuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA TEż TAK CHCE :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-05, 13:29 ]
eSKa, SUPER FOTKI :ico_brawa_01:
to co może ja zrobie z kubusiem puchatkiem i bedzie cała rodzinka///hihi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 sty 2008, 15:58

My dziś już zaliczyliśmy spacerek teraz Kacperek dalej śpi a ja już zdążyłam posprzątać,dziś już jest lepiej i nie jest taki marudny,oby było tak dalej.
Eve dzięki za info o tabletkach a o szczepionce to sama wyczytałam,w szpitalu nam roznosili ulotki i u nas w przychodni też pełno tego no a potem jeszcze rozmawiałam z lekarzem.Ten wirus powoduje bardzo ostre zatrucia tak ze dzieci lądują w szpitalu.
Eska śliczne zdjęcia z tygryskiem ale Oluś ma pyzunie duże,hihi,ślicznie.Brawa dla Olusia ze tak długo wytrzymuje w nocy. :ico_brawa_01:
Lalka najlepsze życzonka dla Hanusi ode mnie i od Kacperka.No i Hanusia śliczna,taka kruszynka.
A mnie dziś też jakieś doły łapią,chyba dla tego że nie mam czasu o siebie zadbać,ani pożądnie się wykąpać ani umalować,ach..gardełko boli jak nie wiem,wczoraj wieczorem wszystkie kości mnie łamały,dziś już troszkę lepiej.Żeby tylko mały sie odemnie nie zaraził.
Lecę wstawić pranie a potem poczytam język niemowląt,ale chyba zamówię sobie książkę bo tak na kompie to dziwnie mi sie czyta.

[ Dodano: 2008-01-05, 16:02 ]
Eve jak masz ochotę poczytać to wklejam linka o rotawirusach
http://www.zakazenia-rotawirusowe.pl/St ... px?ID=1#p2

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”