Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 11:55

ewasiek, piszesz o szkole i egzaminach, a ja jestem pełna podziwu dla Ciebie :ico_sorki:
Ja to się cieszę,że skończyłam studia i mam spokój ze szkołą :-D Chcociaż może podyplomowe :ico_noniewiem: Ale to za jakiś czas...

eve81, ale mieliście jazdę! Szkoda,żę dzieciaczki nie mogą powiedzieć, o co im chodzi. Możemy się tylko domyślać...

A mój mały Zozolek obudził się na całego przy przewijaniu przed 5 i super radocha w łóżeczku :-D Jest grzeczniutka i w końcu sama zasypia,ale ja i tak czekam,żeby ją przykryć. Bo Zuzia to prawdziwe harce wyczynia- strasznie sie przemieszcza i kopie nóżkami. Więc czekałam,żeby ja okryć kocykiem. A Wasze dzieciaczki śpią pod kołderką? Moja kołderka jakaś sztywna jest i wolę ja kocykiem okrywać.

Justyna_Bochnia, Zuzia ostatnio też rzadziej robi kupki, co drugi dzień, co dwa dni. Ale widzę,że to normalne.

Dziewczyny, chyba mam zapalenie pęcherza... :ico_zly: Ale już przechodzi i dlatego zastanawiam się ,czy to to, bo nigdy nie miałam. Wczoraj wysłałąm męża do apteki, a babsko mu sprzedało krem clotrimazolum :ico_puknij: , bo niby nic nie można przy karmieniu i koniecznie trzeba do lekarza. A tu w necie wyświetlają się same ziołowe leki i można je stosować. Miałam dzwonić do mojej gin, ale już jest duuużo lepiej.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 sty 2008, 12:05

Marcelina już od dawna robi kupki średnio co 3 dni, tylko od przedwczoraj strasznie marudna i purka dużo, a jabłko moze przy okazji wypędzi tego kupalka z mojej Małej :-D :-D

ewasiek kiedyś byłam zakochana w Astronomii ale jak na studiach trzeba było robić z tego zadania to mi przeszło :] Podziwiam Cię ja to przy Małej nawet niemieckiego nie mam czsu się pouczyć a co dopiero studia :ico_brawa_01: brawo!!

Kocura Bura, babki w aptekasz tez czasem mnie rozbrajają....starają się być mądrzejsze od lekarzy czasem :P

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 12:27

Justyna_Bochnia, otóż to! Niby piszą "spytaj lekarza lub farmaceuty", ale farmaceuta nigdy mi nie doradził jak coś potrzebowałam przy karmieniu piersią! A gin na to, oczywiście,że można :-D

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

10 sty 2008, 12:30

hej dziewczyny wracam do was,już się troszkę ogarnełam i czas wrócić do życia.
Musze nadrobić zaległości i poczytać co tam u was :) a Wiele tego :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 sty 2008, 13:16

Eve a może Szymuś miał kolkę bo nałapał sie za dużo powietrza skoro mu tak szybko leciało,to jedyne wytłumaczenie.
Justyna a spróbuj włożyć małej termometr do dupci tak jak na mierzenie temperatury tylko trochę dłużej potrzymać,Kacperkowi zawsze pomaga i od razu kupkę robi,tylko podłóż od razu pod tyłeczek pieluchę tetrową :-D
Eska pisz jak po spotkaniu z szefem.
Dobra ja kończę bo mi mały marudzi,idziemy na spacerek.papa.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 sty 2008, 14:11

hej dziewczynki wlasnie wrocilismy ze spacerku, idziemy sie bawic.
a studia to podyplomówka, dobrze ze juz sie konczy

[ Dodano: 2008-01-10, 13:43 ]
dagmarka dobrze ze jestes z nami

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 14:56

Hej dziewczyny, moj komp mnie rozbraja.
Kochane mam pytanie, moze wiecie, ile trzeba czekac od poronienia z nastepna ciaza???? Chodzi mi o absolutne minimum... chyba to pytanie rzuce na watek z ciaza :ico_noniewiem:

NAsza mala tez miala jazdy w nocy, zasnela o 24.30, mialam dosyc. O 2.00 znow pobudka i sie darla to dalam jej 210 butli, zezarla wszystko i spala do rana. I rano znow 210. Ona chyba za duzo je... sama nie wiem.....

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 sty 2008, 15:55

mamo zuzi powiem ci to co mowili mi lekarze, ze trzeba poczekac okolo 6 m-cy. ja zaszlam w ciaze po 4 m-cach, nawet nie calych, a moja bratowa po m-cu zaszla z zuzia. Chyba to zalezy od organizmu kobiety i od hormonow. ja cala ciaze bralam luteine, ktora teraz weszla dopiero do lekow refundowanych :ico_zly: . ja placilam prawie 30 zl za opakowanie a teraz podobno kosztuje 5 zl. ale mam misia :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 sty 2008, 16:15

Kicia10, zazwyczaj jak juz nic nie pomagało to wkładałam termometr delikatnie ale tym razem się go nawet wsunąć nie dało bo kupka jak kamień, więc pobiegłam do apteki i kupiłam czopki glicerynowe za 2,90 (nawet nie wiedziałam ze takie tanie) No i kupa juz opuściła moją Marcelinkę :)

Teraz Babcia się z nią bawi :]

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 17:30

mama_zuzi1980, mi lekarka tez mówiła,żeby poczekać ok. 6m-cy,żeby się wszystko zagoiło. No,ale każdy ma inny organizm. Ja czekałam 5 m-cy,a le udało się i tak dopiero po pół roku.

ewasiek, a jaką Luteinę brałaś? Ja długo brałam luteinę 50 (podjęzykowo), ale ona kosztowała grosze i to już jakieś 2 lata temu!

Super dziś była pogoda! Normalnie wiosnę czuć!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”