syla75
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 sty 2008, 11:08

CARO pościel zarąbista ja też taka chce bo jeat podusia wieksza mama kupiła ja w sklepie czy na allegro pewnie nie ale jakbys dała nazwę producenta albo coś
A co do śmierci łóżeczkowej to ja też sie bałam ale przy nicolce jakos bardziej z martynka inaczej co nie znaczy że nie wstawałam w nocy i sprawdzałam czy oddycha ale to jak była malusia raczej teraz juz nie

[ Dodano: 2008-01-22, 10:10 ]
aha a jeszcze powiedzcie ile dzrzemek w ciagu dnia maja wasze maluchy bo marti spi o 10 tak od 30-1godz. i potem ok 15 tak 1 -2 godz.no i potem ok 19-20 ma juz nocny sen

[ Dodano: 2008-01-22, 10:10 ]
Caro a poszewki tez bym nie zakładała taka śliczniusia :-D

[ Dodano: 2008-01-22, 10:11 ]
jejku oskarito za dwa dni 10 miechów skończy jak to leci

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

22 sty 2008, 12:34

cześć
Ja dziś nieczasowa. Moje dziecko ma zły humor a ja mam mnóstwo sprzątania, bo ostatnio tak się leniłam, że szok. A dziś znów stonka invasion :ico_zly: Teść dowiedział się wczoraj, że Julka raczkuje i będzie montował tą barierkę na schody, bo już się tak tego uczepił, że... :ico_puknij: A na pewno zwiezie swoją królową i ukochane wnuczki, bo oni pojedynczo nie jeżdżą. Jak to szarańcza. Nawet na zakupy czy na spacer cały samochód musi być załadowany łbami po brzegi. Albo jak na dalszą trasę to jadą na 2 samochody- jeden za drugim...

Mordko całe szczęście, że zdjęcia doszły bo już dumała co to może być. A jak się dziś czujesz?

Syla to faktycznie niefarta masz :ico_olaboga: My mieliśmy zeszły rok taki- wszystko się sypało. Tylko Jula mi się udała. Ciekawe jaki będzie ten? Może ktoś wam czegoś pozazdrościł i zauroczył? :ico_oczko: Julka właśnie teraz mi usnęła. Pośpi pewnie z pół godzinki a po południu to już różnie. Albo uśnie, albo nie. Raczej nie. Zwłaszcza jak tamte wyjce przyjadą :ico_noniewiem:

Rybko no to będzie ciekawa odmiana- pracująca mama i mąż w domciu :-) Ale czemu nie- jakbyś miała więcej zarabiać to warto.
Kurczę, ja też chcę do pracy, ale kto mi z Julą posiedzi?? Mama mówi, że ona dopiero jak Julka zacznie chodzić, bo teraz nie da jej rady nosić :ico_noniewiem: Przecież potem też trzeba będzie. Dla R problemu żadnego nie ma, bo jego mamunia od czerwca idzie na emeryturę i już czeka na to, że będzie z małą siedzieć... :ico_nienie: :fuckyou2: :ble: :wpale: :535:

Idę do roboty dopóki mała śpi. Potem wpadnę. :516:

[ Dodano: 2008-01-22 ]
Moordko właśnie odebrałam pocztę :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Stworzyłaś prawdziwe arcydzieła :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dzięki Ci wielkie. Są cudne. Potem sobie na telefon wrzucę i dziewczynom się pochwalę :-D

Ale mi net muli :ico_olaboga: :ico_olaboga:

To ja już na serio zmykam :-)

caro

22 sty 2008, 12:40

Dla R problemu żadnego nie ma, bo jego mamunia od czerwca idzie na emeryturę i już czeka na to, że będzie z małą siedzieć...
chyba niedoczeka się tego,co? :-D :-D :-D :-D

Syluś mama ją kupiła w PLUS-ie, nie wiem czy u was akurat jest i była bardzo tania, kosztowała 30 zł, mama ją czatowala, jak tylko w ulotce zobaczyła i zaraz o 8-ej do sklepu poleciała :-D :-D :-D

A Oskarek to ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia :ico_noniewiem: , przeważnie godzinną, ale zdarza się też że 1,5 godziny!

[ Dodano: 2008-01-22, 11:45 ]
A dziś przyszło ubranko, oczywiście musiałam go ubrać i zdjęcie zrobić, to Wam też pokażę :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
Kolka

22 sty 2008, 13:12

caro, nie sądzę :-D nie w tym stuleciu :-D

A Oskarek wygląda jak ten model z allegro. Albo i lepiej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Cud miód i orzeszki!! :-D :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 sty 2008, 13:25

syla75, a ja daje mu codziennie danonka :ico_wstydzioch:

caro, no ja mysle,ze sie spotkamy :-D

A posciel fajna i widze,ze Oskarito tez milosnik spania na brzuszku :ico_brawa_01:

Kolka, he,he - to ty tez masz stonki :ico_oczko:
A co do pracy,to niestety taka prawda - sama zarobie wiecej niz mezus + moja kuroniowka :ico_wstydzioch:
No ale wiem za to,ze kasa na studia wydana sie zwroci - bo ze srednim wyksztalceniem bym tej pracy nie dostala :ico_olaboga:

No i jest tam opcja - ze bede mogla isc zrobic magisterke i jeszcze mi za to zaplaca :ico_szoking: :-D

caro, ubranko super i Oskarek fajnie wyglada - ile on ma wlsokow :ico_szoking: Jedrulce sie wytarly po bokach i ma modna fryzurke :ico_oczko: :ico_wstydzioch:

caro

22 sty 2008, 13:29

Kolka dziękujemy :-D :ico_wstydzioch:

A co do twojej mamy że będzie się nim opiekować jak zacznie chodzić, to faktycznie trochę dziwne, bo Oskarek już chodzi, ale co z tego, jak są dni kiedy trzeba go faktycznie dużo tulać i nosić,a jak miał teraz wysoką temperatur to już wogóle meksyk! Ja też myślałam,żeby iść do pracy, ale na razie wspólnie zrezygnowaliśmy z tego pomysłu,moja mama teraz narzeka na kręgosłup, będzie chodzić na zabiegi i trochę mi głupio teraz zostawić go na głowie mamy! Może za rok... :ico_noniewiem:
A u nas to i tak bym więcej nie zarobiła od Grześka, więc taka możliwość też odpada :ico_nienie:

[ Dodano: 2008-01-22, 12:33 ]
Rybciu jak uśnie mi na rękach togo kładę na bok, ale co z tego jak i tak zaraz obraca się na brzuch :-D już taki typ :-D

A włosków coraz więcej ma, a jak się obudzi to kazdy w innym kierunku, wygląda jak ja to mówię jak wściekły szopenfedziasz :-D :-D

A jak więcej zarobisz to faktycznie lepiej ty pracuj :-) ,

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

22 sty 2008, 14:09

katrin u nas na pleśniawki jest aftin albo jak bardziej zaawansowane to nystatyna
wlasnie o to mi chodzilo :-D iw_rybka, fajnie ze pojdziesz do pracy a tata z Jedrula bedzie :ico_brawa_01: caro, Oskarek super wyglada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kolka, dziekuje :ico_wstydzioch: ale nie wszystkie dodatki sa moje ..niektore z neta zerżnełam :-D a niektore sa JPo...ale skoro podoba Ci sie to dzis porobie jeszcze ...no i musze kilka narzeczonym na zamowienie zrobic w koncu :ico_haha_01:
Dzis czuje sie tak samo jak ...wczoraj :ico_puknij: wcale nie lepiej..boli ale staram sie nie myslec o tym :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 sty 2008, 14:53

caro Oskarito super wyglada!!! dzis to moj lata z gola doopka tzn w majtkach bo tez cos Go odparzylo!!! posciel tez super:)

kurde Erykmi robi ze 3 koopki dziennie i niektore zielone-jakos mnie to niemartwilo ale chyba powinno zaczac :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

mieszka ktos niedaleko Łodzi??

rybka tez kiedys dawno myslalam o resocjalizacji:)

i zapomnialam reszte :ico_olaboga:

hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 sty 2008, 16:10

:ico_olaboga: ale naklikałyście, mały śpi więc wpadłam tu poczytać.

Byłam z małym u lekarza i stwierdziła lekarka że choroba juz ustępuje, kazała nadal dawać erespal. Tylko że te gile ciągle mu w nosku się zbierają i kaszle jakby mi na oskrzela, a ona swietdziła ze nic nie słychać, mam nadzieje ze niedługo moje maleństwo wyzdrowieje.
katrin Kamil również zaczął mało jeść, ale chyba że jest chory. dzisiaj zjadł pół słoiczka, ale tego dużego jak wstanie to spróbuje mu troszeczke jeszcze wcisnąć.

caro oskarek super wygląda w tym ubranku, a pościel fajowa, taka kolorowa.

Kolka ta posciel w smerfy jest zarąbiata chyba małemu taką sprawie, choc ma już 4 na zmiane, teraz na zime załozyłam mu flanelową jest tak mięciutka i cieplutka. A w nocy zaczął mi się odkrywać.

rybka fajowo że idziesz do pracy, mi się też jużchce do ludzi, ale nie mam z kim zostawić małego , a o żłopku to nawet nie myśle. No może jakby jakaś dobra niania sie znalazła, ale tu w mojej małej mieścinie takiej brak.

Mróweczka, Ale Eryczek ma boski uśmiech na tym zdjęciu w podpisie.
A kupki to może mu nastepne zębole idą

coś mi kamil popłakuje przez sen, czyżby się budził

caro

22 sty 2008, 16:51

Dzis czuje sie tak samo jak ...wczoraj wcale nie lepiej..boli ale staram sie nie myslec o tym
kurcze nieciekawie masz, bardzo Ci współczuje kochana nasza Marzenko mam ndzieję,że to szybko minie!
kurde Erykmi robi ze 3 koopki dziennie i niektore zielone-jakos mnie to niemartwilo ale chyba powinno zaczac
Oskarek od urodzenia ma często kupy zielone, ale czytałam,ze to po sztucznym mleku, bo dużo żelaza ma, a teraz to już całkiem o tym zapominam, niektóre sa zielone, niektóre brązowe, a niektóre żółte, a po kiwi to ma w kropki :-D , no i ilościowo też nigdy mało nie robił, minimum to jest2, ale zdarza się więcej

A wczoraj gadałyśmy o odparzeniu i Eryczka dopadło :ico_placzek:
mieszka ktos niedaleko Łodzi??
ja niestety nie :ico_placzek: , a ty mieszkasz w Polsce wŁodzi? Bo chyba przegapiłam :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem:

Hektorka mam nadzieję,że już Kamilek całkiem zdrowy będzie, wogóle niech te wszystkie choróbska odejdą od nas, może tak wszystkie chorują, bo to ani w tym roku zimy porządnej nie ma ani mrozów :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”