Agus ja bym nie probowala na razie z MT na twoim miejscu, zwlaszcza, ze kupilas gotowca. dziecko niesiedzace potrzebuje MT na wymiar i nie chodzi tu wcale o dobre podtrzymanie glowki, bo to c zrobi kazdy MT z takim malym dzidziusiem (po prostu kazdy jest za duzy i nie potrzebuje zaglowka, zeby trzymac glowke). Chodzi glownie o to, ze musi byc odpowiednia szerokosc panelu dolem - czyli od jednego kolanka do drugiego (gotowy zawsze bedzie za duzy, bo przewidziany dla ponad polroczniaka). NIE MOZE SIE ZWIJAC! ani tym bardziej prostowac nozek. Musza byc caly czas w pozycji zabki. Z tego co wiem, doswiadczone chustomamy uzywajace MT dla niesiedzacego dziecia co miesiac szyly na miare nowy, a to sporawy wydatek, wiec ja bym ci radzila poczekac z MT do siedzenia Oliego, a poki co masz i tak dwie wiazane to masz w czym nosic
Producenci MT zawsze beda wmawiac, ze mozna od urodzenia, bo chca sprzedac. Zreszta mysle, ze jak przymierzysz Oliego do MT to od razu zauwazysz o co mi chodzi. Patrz na nozki, zeby byly tak jak w wiazanej - jesli na twoim MT tak sie uda zrobic (tylko bez zwijania panelu pod kolankami) i dziecko bedzie dobrze otulone i glowka bedzie podtrzymana to ok.