Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

27 sty 2008, 17:12

Lidzia, współczuję :ico_pocieszyciel:

Odpowiadając na Wasze wcześniejsze pytania. Stan jest bardzo poważny, bo tworzy się ropień. Zaraz po porodzie miałam przez tydzień zapalenie piersi, więc wiedziałam co robić tym razem, ale teraz było dużo gorzej. ok. 20,00zakuła mnie lekko pierś w jednym miejscu. Pojawił się maleńki guzek, a już 2 godziny później mimo, że masowałam, ściągałam i przystawiałam małego była zainfekowana cała pierś. Przystawiałam małego na okrągło przez prawie cała noc mimo, że się bulwersował i płakał, bo nie chciało lecieć dopóki nie zauważyłam, że z mlekiem idzie ropa. Mam nadzieję, że się jej nie opił albo przynajmniej, że mu nie zaszkodzi. Byłam wczoraj w szpitalu, od razu skierowali mnie na chirurgię. Miałam robione usg i mammografię. Teraz jestem na przepustce do jutra. Dostałam silne antybiotyki. Jeśli trochę rozpuszczą ropień to wstrzymają decyzję o operacji na kolejne 2 dni a jeśli nie to jutro otworzą mi pierś, odciągną ropę i wyczyszczą kanały mlekowe :ico_noniewiem:

U Was też był taki straszny huragan? U nas drzewa powalone. Przez dobę nie było światła. Pomieszkujemy u teściów, bo jak rano wstaliśmy to było w domu 15 stopni. Kubuś spał między nami opatulony w rożek, kocyk i naszą kołdrę. A teraz ma czółko gorące - chyba jednak się przeziębił. Przespał bidula prawie cała dobę. Śmialiśmy się, że jak temperatura spada to się hibernuje.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sty 2008, 18:03

Lidzia, współczuję...

kilolek, oj to bardzo poważna sprawa. Że też takie dziadostwo musiało Ci się przyplątać! Trzymaj się dzielnie!

U nas w nocy też wichura i burza, ale prąd był. A teraz zima się zrobiła na całego, jest biało i nadal sypie.

madziorka hihi, koncert na szczęście będzie - jest przełożony na 8 lutego. To koncert Świetlików, ich 15 lecie. W takim fajnym miejscu, w piwnicy, bardzo kameralnie i unplagged. Lubię tam chodzić na koncerty.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 01:46

hej jestesmy juz ufff dopiero godzinke temu wrocilismy z chalup hehe
po kosciele poszlismy do znajomych gdzie mielismy byc godzinke a zasiedzielismy sie 3 hehe ale nie dalo sie inaczej hehe
byla tam ciezarowka w 9 miechu hehe potem jeszcze kolejny znajimy dawno nie widziany zawital. i tak bylo milo.. pysznosci., winko.hehe
wracajac musielismy jeszcze wstapic do kolejnych przyjaciol.. hehe a tam gadka szmatka.. z 30minut zrobilo sie 2 godziny hehe znow jedzenie i plotki... i zrypana jestem ale dla was czas musze znalezc a co? hehe

dobra uciekam
leos nie chce spac hehe
bawi sie z tata swoja ulubiona zabawka. hehe plastikowa butelka po wodzie mineralnej hehe

kilolek rzeczywiscie straszne zapalenie ci sie przypaletalo.
mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny ten zabieg.... brrrrr

kocura no to fajnie ze koncert jednak sie odbedzie hihi

ja nie slyszalam o zadnych wichurach
masakra :ico_olaboga:

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 sty 2008, 09:43

Hejka

U nas też okropnie wiało przez cały weekend. Byłam na 18-stce u kuzynki i godzinkę nie było prądu. Wyobraźcie sobie 70 ludzi na sali sama młodzież i nagle trach... i prądu brak hihi Wybawiłam się na maksa!!

lidzia to przykre [*]

kilolek o rany ale się porobiło :ico_olaboga: mam nadzieję, że będzie wszystko ok i antybiotyk wystarczy. Trzymam kciuki.

madziorka ja tez muszę wybrać się ponownie na basenik. Wojtuś też uwielbia sie kąpać choć ostatnio preferuje tylko moczenie nóżek hihi
Szkoda mu czasu na kapiel hihi

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 18:00

kilolek, i co tam u Ciebie??

Do nas przyjechała teściowa z synem (szwagrem moim), bo ma ferie. Kuba jest dokładnie 10 lat starszy od Zuzi (urodzili się w ten sam dzień).

lidziasc
Wodzu
Wodzu

28 sty 2008, 20:53

kilolek, i co tam u Ciebie??
napisz koniecznie jak zdrowko????
oby sie obylo bez skalpela!!!!!!!!!!bry juz mnie boli

z mojej pracy nici zapytalam czy sa szanse na caly etat,,,niestety nie :ico_noniewiem: wiec od razu podziekowalam choc szkoda mi bo podobalo mi sie tam

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 22:53

z mojej pracy nici
oooo, to szkoda... Ale tak to już z pracą jest. Na pewno czeka gdzieś na Ciebie jeszcze fajniejsza.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sty 2008, 01:52

lidzia no szkoda
mam nadzieje ze znajdziesz jeszcze taka ktora ci sie spodoba

kilolek
no dawaj jakis znak.. bo martwimy sie ... :ico_noniewiem:

u nas duzo pudel.. najwiecej z ubraniami :ico_wstydzioch:
jutro rano jeszcze wielkie zamieszanie
bo chlopaki beda malowac salon, musza przemalowac ten nasz afryjkanski orange hehe
my w tym czasie pojdziemy polazic po sklepach hehe
poza tym skladanie szafy i lozka.. oj zacznie sie na maxa
ale jeszcze tylko jeden dzien i ... super

juz mam tam kumpele z 2 dni mlodsza od leosia MAJA
piszemy codziennie
ona podjarana bo nie ma tam w okolicach zadnej polki z dzieckiem
a okazuje sie ze my bedziemy mialy do siebie kilka minut
ta sama przychodnie itd
juz na kawke sie umowwilsymy zakupki
super hehe
i kolejne 3 stoja w kolejce hehe

jak ja lubie takie nowe znajomosci
choc tych starych bedzie mi brakowalo
ale obiecalismy ze bedziemy tutaj bywac hihi

wpadne jutro sie pozegnac
bo nie wiem kiedy podlacza nam tam neta

lidziasc
Wodzu
Wodzu

29 sty 2008, 09:51

madziorka hihi, to milego pakowania i jak tylko bedziesz miala mozliwosc to sie odezwij jak tam na nowym lokum i koniecznie foty nowej chacjendy :ico_brawa_01:
strasznie sie dzis niewyspalam...
ide po kawke bo nie moge

kilkolek no i co z toba???

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

29 sty 2008, 10:08

No jestem! W całości jak na razie. Nawet mi kontrolnego usg nie zrobili ale za to obmacało mnie pól szpitala :ico_zly: I co ciekawe sami młodzi faceci! Zastanowiły mnie 2 rzeczy: 1) że w szpitalu powiatowym jest aż tylu chirurgów! 2) kobiety nie bywają chirurgami? Mnie ta sprawa śmierdzi!!! No ale cóż!

A jak niespodzianka w domku! Ząbki nam sie wyrzynają!!! 2 jedynki dolne. Mamusi się cieszy a Kubuś marudzi biedaczyna. Taki jest biedny nawet gryzaczka nie mogę mu dać, bo jeszcze dobrze nie chwyta. Musze mu sama trzymać. Wyobrażacie sobie? Taki mały gówniarzyk i już z zębami! Polecicie jakiś żel?

Wróć do „Kącik dla rodziców”