Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

28 sty 2008, 16:52

Kocura Bura pisze: A Ty na tym zdjęciu z Sylwestra masz jaśniejsze włoski? Czy tak fotka wyszła?

Dokladnie, jasniejsze, nic nie umknie Twojej uwadze :ico_oczko: W koncu troszke przypomina to blond hehehe

Kicia ciesze sie ze chrzciny udane! Slicznie wygladaliscie, no i Ty jaka laseczka az milo sie patrzy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mamo Zuzi Jasiu ma Nelkowy lezaczek w Polsce a w Norwegii ma ten co mial, po prostu nie chcialam wozic za kazdym razem tym bardziej ze nie widomo czy zawsze Krzysiek bedzie jechac samochodem! Kciuki trzymam za spotkanie, dasz sobie rade! A wogole to Twoja Nelcia miesci sie jeszcze w nosidelku od wozka czy wozisz juz ja w spacerowce??

Agnieszka bidulko! Nie wiem nawet jakie to uczucie z tym gryzieniem, moge sobie tylko wyobrazic ale wspolczuje... Wiesz obojetnie co Ci powie lekarka to decyzja musi nalezec tylko do Ciebie! A moze sprobuj inaczej go przystawiac?? Ooooo i co ja widze?? Nowy avatarek :ico_brawa_01: A jakies nowe zdjecia Darusia beda??

U nas ok. Doradzcie tylko jak przejsc na mleczko nastepne... Mamy z tym problem. Wczoraj podalam mu raz, przedwczoraj tez i dzisiaj juz dwa razy no i sa male problemy z kupa i z bolem brzuszka, wczoraj biedaczek tak sie prezyl mial takie wzdecia ze szok i w sumie nie wiem czy dawac mu ten NAN2 czy jeszcze sie wstrzymac. Probowalam juz z olejem rzepakowym, byl wczoraj wieczor i dzis rano i kupy dalej nie ma...

Nocki super, Jasiu spal od 22 do 5.30, potem mleczko i spalismy do 10, spacerek zaliczony, mieszkanko ogarnelam jako tako, jeszcze jakis obiadek by sie przydal.

Wogole co do naszych strojow to musze wam opowiedziec pewna zabawna historie. Znajomy co byl u nas w sobote opowiedzial, ze byl w barze na piwku i jakis stary gosciu mu mowil "Temu Krzyskowi juz zupelnie odbilo! Norwegie chce w Polsce miec! Na chrzcinach mieli norweskie stroje narodowe!" hihihihi no gratuluje mu znajomosci regionalnych tradycji :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 17:57

Dominisia pisze:"Temu Krzyskowi juz zupelnie odbilo! Norwegie chce w Polsce miec! Na chrzcinach mieli norweskie stroje narodowe!"
no super :ico_smiechbig:

Kiciaale Ty chudzina jesteś! Kacperek przystojniak mały! Jak na razie to wszystkie nasze dzieciaczki były grzeczniutkie na chrzcie albo go przespały :-D

Rodzinka zjechała. Torcik pożarty. No, zostało go 3/4. Jak macie ochotę to zapraszam. Bo dziś urodzinki mojego M.!

anitus72
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 sty 2008, 18:03

Cześć!
Nawet nie zauważyłam że jest tu taki temat :-) Mój Tomek urodził się 8 września o godz 8.55 w Wejherowie. Wszystko ok, rośnie zdrowo i zastanawiam się czy w jego wieku są zalecane jakieś wizyty u specjalistów typu: okulista, laryngolog itp....? Był tylko u ortopedy i musze pieluszkować . Pediatra nic nie mówi o innych specjalistach. Czy to ja musze sama decydować? Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 sty 2008, 18:04

Dominisia, wiesz ja dawałam przez jakis czas Marcelinie NAN1 na noc no i też strasznie było z kupa i jak pytałam lekarki to powiedziała że NAN zcasem ma to do siebie że nie wszytskim dzieciom pasuje, moze warto dawać coś innego?? Np. Bebilon albo Bebiko...? A czopek glicerynowy...?

Agnieszka Też obawiam się tego jak to bedzie kiedy ząbki zaczna wychodzić bo skoto już teraz zdarza Małej się mnie ugryżć to co będzie potem :ico_olaboga:

Mamo_Zuzi To dobrze że podróż upłyneła spokojnie :) Korzystaj z pobytu w Polsce ile tylko się da!! Wszędzie dobrze ale chyba w swoim domku najlepiej Zaglądaj do Nas jak najczęsciej.

U mnie przygotowania do Chrzcin już trwaja, wczoraj byłam zapłacić zaliczkę za to całe przyjecie robimy w takiej stylowej Kawiarnii "Stare Mury" fajnu klimacik:) Będziemy mieć w sumie 11 gości licząc również mnie i M miało być więcej ale coś tam się pokręciło :) Tort już zamówiony Czekoladowo śmietankowy wprzykryty Białym Marcepanem bez napisów bo wiem jak czasem potrafią zepsuć tort więc niech zostanie bez napisów ale wiecie co nie maja żadnych ozdób i tak sie zastanawiam czy w sklepie z dewocjonaliami nie ma takich dekoracji na tory hmmm.... bede to musiała sprawdziś w sobote. Wogóle to powiedzcie mi jak to zrobić żeby Marcela nie ubzdurała sobie cycka w kościele...? Mam próbke mleka tego nastepnego i chyba dam jej przed wyjściem z domu taka butle więc napewno ją nasyci a rano wyjmę mleko z zamrażarki rozmrożę woreczki i poprzelewam do butelki tak ze w Kawiarnii dam jej buletkę z moim mlekiem żeby nie paradować z cyckiem hehe.

A z tymi organami to wiecie ja sie boje że jak np. zdarzy się wypadek i np powiedza ze bede roslinka to po co mam sie meczyc i poprostu mnie odłaączą i zabiorą organy a jak byłaby szansa na cud i miałabym szanse wysdrowieć?? A z drugiej strony nie chcialabym być ciężarem dla rodziny... eh gubie się w tym!! POGMATWANE TO!!

[ Dodano: 2008-01-28, 17:06 ]
Kicia tak o Tobie myślałam i w końcu nie napisałam :) Kacperek jak duży mężczyzna będzie miał powodzenie u dziewczynek... No a Mama jaka lufa :)

[ Dodano: 2008-01-28, 17:08 ]
anitus72, jeśli pediatra nie widzi u Maluszka nic niepokojącego to nie wypisuje skierowań do specjalistów... ale jeśłi zauważasz coś co Cie nie pokoi to zapytaj Pediatrę czy w związku z tym potrzebna jest konsultacja z jakimś specjalistą... Ciesz się dziewczyno że narazie nie potrzebne są taie wizyty :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 18:11

Justyna_Bochnia pisze:Wogóle to powiedzcie mi jak to zrobić żeby Marcela nie ubzdurała sobie cycka w kościele...?
ja też się o to martwiłam. Chciałam ją nakarmić do "pełna" przed wyjściem, ale akurat nie miała ochoty, nawet z butlą spróbowałam, ale nie chciała. Wzięliśmy butlę do kościoła, no ale jak wiesz-Zuzia spała i nawet w domku po kościele nie chciała.

[ Dodano: 2008-01-28, 17:12 ]
anitus72, dokładnie tak jak piszeJustyna_Bochnia, :-)

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 sty 2008, 18:32

Jeszcze odnośnie tych organów i już koniec :

Art. 9. 1. Pobranie komórek, tkanek lub narządów do przeszczepienia jest dopuszczalne po stwierdzeniu trwałego nieodwracalnego ustania czynności mózgu (śmierci mózgu).

Moja sąsiadka miała to strwierdzone ale jej maż płacił za podtrzymanie innych funkcji zyciowych i wiecie co... zdarzył sie cud!! Mózg się odbudował do tego stopnia że ma tylko lekkie opóźnienie umysłowe ale tak pozatym jest zdrowa babka. OK JUŻ NIE MĘCZE TYMI ORGANAMI :*

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

28 sty 2008, 18:38

Dzięki za miłe słowa dziewczyny :ico_oczko:

Mój Kacperek jest bardzo chorutki :ico_placzek: ma takie zawalone
gardełko ze nawet głosik inny,nie może płakać nawet :ico_placzek: i to tak nagle mu sie zrobiło,wprawdzie kaszlał wcześniej ale to tylko troche czasami.Byliśmy u lekarza i dostał antybiotyk i syropek prawoślazowy no i skoro nasza lekarka przepisała mu antybiotyk to znaczy że ma bardzo chore gardełko :ico_placzek: bo ona wcześniej to tylko syropki przepisywała.Na szczęście Kacperek chce jeść.Dałam mu lekarstwo i śpi już 3 godzinki.Tak mi go szkoda że aż mi sie płakać chce jak słyszę ten jego głosik.

Dominisia ja daje Kacprowi bebiko i to mleko ma do siebie to że po nim dzieci robią kupki o konsystencji takiej jak kupki przy karmieniu piersią,może spróbuj tego mleczka :-) Ja tez dziś otworzyłam pierwsze opakowanie bebiko 2,zobaczymy jak będzie,na wszelki wypadek mam w zapasie czopki glicerynowe.Dominisia a może daj małemu soczek jabłkowy albo nektar brzoskwiniowy.

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

28 sty 2008, 19:37

Kicia10 :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: Na pewno Maluszek szybko wróci do zdrowia. Plus antybiotyków to to, że szybko działają. Mój Mały też jest jakiś dziwny i pokasłuje ciągle. Boję się, że mojego też coś łapie :-/

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

28 sty 2008, 22:14

Kicia super fotki i jak Kacperek juz ładnie siedzi :ico_brawa_01: mój maluch tez sie rwie do siedzenia, a jak go nosimy przodem do świata to jest taki wygięty do przodu ze szok :ico_szoking:

Dominisia, miło mi czytac ze teskniłas za mna :-D
ale Ciebie tez brakowało na forum takze juz zadne znikanie z forum nie wchodzi w gre :ico_nienie: :ico_oczko:
a i fotki superaśne, te nowe włoski to chyba pasemka co>>>???
super wyglądałas
a Jasiu góral jak sie patrzy :ico_haha_01:

Kocura Bura pisze:Torcik pożarty. No, zostało go 3/4

no ja oczywiscie sie pisze na kawałeczek
i wszystkiego Naj dla mężulka

Kicia10, biedny Kacperek, antybiotyki napewno pomoga i szybko bedzie poprawa :ico_sorki:

anitus72, witaj na TT i pisz duzo..hehe
a gdzie jakies fotki Tomusia???? chcemy go zobaczyc wiec prosze sie pochwalic :-D

my dzisiaj bylismy na rehabilitacji
Szymon wył w niebogłosy, śpik po kolana do tego mega wielki wylew śliny i łzy jak grochy :ico_placzek: ja tylko latałam z pielucha i wycierałam go..biedny sie tak zdenerwował ze szok, choc ta rehabilitantka tak go próbowała zagadywac i zabaweczki miał, z poczatku było mu fajnie, ale jak juz mu sie znudziło to co z nim robiła to pokazał jaki z niego ananasek :-D po ćwiczonkach dostał cyca i było ok :ico_sorki:
ale długo jeszcze przed chlipał i nie mógł sie uspokoić :ico_olaboga:
za tydzien kolejne zmagania z ćwiczonkami
po pracy przyjade, zapakuje Szymka i na 16.00 rehabilitacja..ufff ale bede miała młyn

po ćwiczonkach pojechalismy do tej szkoły nauki angielskiego, ale na złość sekretariat czynny był od 14.00 wiec drzwi zastalismy zamkniete :ico_zly:
pozniej zadzwonilam i o wszystko dopytałam. okazało sie ze dzisiaj rusza grupa i jest juz komplet osob :ico_olaboga: ale kobitka powiedziala zebym zadzwonila w czwartek po 14.00 to powie mi czy ktos zrezygnowal i czy jest wolne miejsce, jak jej powiedzialam ze ja z mezem chce to ona mowi ze spoko bo tam jest jakas zniżka rodzinna :-D
no obysmy sie załapali, bo ja juz napalona na ten kurs metoda Callana :ico_sorki:

bylam u rodzicow, tata wybawil Szymcia i wymienial sie na zmiane z babcia bo rece odpadaja juz od kg :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-01-28, 21:23 ]
aaa tesciowa dzisiaj sie popłakała ze wyjezdzamy
bo na sie martwi kto sie nimi zajmnie na starosc, ale przeciez nie wyjezdzamy na cale zycie tam :ico_olaboga: moi rodzice znow tez sa zmartwieni, ale jakos nie odradzaja nam wyjazdu, chca po prostu zeby bylo nam dobrze.
moja mama mowi jedzcie, w koncu nic nie stracimy
a praca.... ja jestem ze swojej niezbyt zadowolona i na dodatek umowa na czas okreslony
a M zawsze moze wrocic do swojej, wiec mysle ze nic wielkiego nie stracimy :-)
mamy juz dobry start tam w UK, zamieszkamy z moim rodzenstwem, moja siostra pomoże M znaleźć prace a ja bede z Szymciem w domku, dostane kasiorke na dziecko i mysle ze bedzie nam dobrze, zreszta co tam,.....musi byc dobrze i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamo_Zuzi pisze:I wykorzystaj swoj entuzjazm i zapal teraz i grzej zelazo poki gorace bo jak zaczniesz rozmyslac to pojawi sie duzo watpliwosci i wtedy nic z wyjazdu nie wyjdzie

dokładnie, nie moge za bardzo myslec bo jeszcze zmienie zdanie z tego wszystkiego
nie moge powiedziec ze sie nie boje, ale chce zaryzykowac i tego sie bede trzymac!!!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sty 2008, 22:30

eve81, to Szymuś miał dziś niezłą jazdę z ćwiczonkami! Life is brutal, niestety.... Ale jak trzeba to trzeba....

anitus72, a Ty pisałaś z nami na terminie wrześniowym, prawda?

Kicia10, oj, ale szkoda Kacperka! Mam nadzieję,że szybko mu przyjdzie. Trzymaj się!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”