Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

29 sty 2008, 16:49

anuszka, ten krazek jest wielkosci spodu duzego kubka do herbaty, jest wlozony oczywiscie do pochwy, w miejscu gdzie sie szyjka otwiera, ja jak wkladam globulki to go czuje, czuje tez go jak w miejscu gdzie idzie kupka :ico_wstydzioch: dlatego tak ciezko mi sie wyproznic, bo on blokuje te ujscia :ico_placzek:

mala moja faktycznie moze spi, dzis sporo chodzilam po domku i nie zwracalam uwagi na nia, jak leze, to czuje kazdy ruch, a tak nic, no poczekam jeszcze do poznego wieczora

jakie masz anuszka pytania, wal smialo, moze cos razem poradzimy :-D

[ Dodano: 2008-01-29, 15:50 ]
wiesz co, mi sie szyjka skrocila z 4 do 2 cm i nie czulam nic, to jest ponoc bezbolesne i wlasnie zdradliwe, ze nie wiesz kiedy sie dziej, teraz moze sie juz dziac, ale w polowie ciazy to makabra

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

29 sty 2008, 17:07

Dziewczyny u mnie chyba się zaczęło bo zaczęłam miec skurcze co 15,20 minut no i ten czop sie wydobywa cały czas.
Przy pierwszym porodzie nie miałam tak więc czuje sie jakby to był pierwszy raz :-)

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

29 sty 2008, 17:20

madziarka, kochana, trzymamy za ciebie i malutka ksiukasy mocno, oby wszystko poszlo szybko i :ico_brawa: sprawnie.

:ico_buziaczki_big: :532:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sty 2008, 17:31

madziarka81, bądź dzielna i silna, już zaraz będzie dzidzia w Twoich ramionach... ale super :-)

Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!

29 sty 2008, 18:31

madziarka81, 3mam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród !!! :ico_oczko: I czekam na wieści! Niech ci wszystko pójdzie gładko i raz dwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Oj oj normalnie aż sama mam dreszcze :ico_oczko:

Dziewczyny z tym moim rozwarciem to jest tak, że chyba mi się tylko skróciła szyjka (albo jej juz nie ma nie wiem, lekarz nie raczył poinformować), ale jest wciąż zamknięta. Ten luz i owo rozwarcie, które sobie sama wybadałam to chyba moja rozciągająca się miednica pod wpływem ucisku dziecka, jest "luźno" u wyjścia, ale szyjka wciąż zamknięta. Wszystko jednak mięknie i pulchnieje tak jakby szykowało się do porodu, dlatego leraz stwierdził,ze pewnie do konca tygodnia urodze, ale staram się nie nastawiać, bo jak przenoszę to oszaleję z niecierpliwości :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-29, 17:32 ]
madziarka81, i jakie te skurcze? twardnieje brzuch razem z bólem miesiączkowym, a potem na 15 min wszystko ustaje??? (brzuch mięknie, a ból odchodzi???)

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

29 sty 2008, 18:44

madziarka, napisz nam jak wygladaja te skurcze, ja tez jestem ciekawa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
żona

29 sty 2008, 18:53

coffe, może Madzia już w drodze do szpitala i nam za szybko nic nie napisze :ico_oczko:

A tagar rzeczywiście długo się nie odzywa,. no ciekawe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

29 sty 2008, 19:03

zona, tez mi sie tak wydaje, ze madzia juz pojechala, albo ma czeste i bolesne skurcze i sie szykuje...oby wszystko dobrze poszlo :ico_brawa_01:

a tagar...faktycznie trzyma nas w niepewnosci, czyzby pierwsza zaczela nasze rozsypywanie sie? kurcze, a myslalam, ze sporo dni pochodzi jeszcze, jesli jej przeszly bole...kto wie, a moze po prostu pojechala sobie gdzies? :-D

zona
, napisz czy idziesz do tego prywatnego lekarza? gdzie w koncu bedziesz rodzic?
a swoja droga, ten twoj gin to zakrecony niezle jest :-D [/b]

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

29 sty 2008, 19:58

Hej dziewczynki, jestem jeszcze w domu. Juz sama nie wiem co mam robic. Skurcze były tak co 15 min, niedawno położyłam sie zdrzemnąć zeby nabrac sił w razie czego i przeszły. Teraz wstałam i znowu się pojawiły :ico_noniewiem: No i co jakiś czas sprawdzam i na wkładce mam śluz z krwią :ico_noniewiem: Z Patrykiem było inaczej bo po pierwsze byłam juz w szpitalu bo to był 9 dzien po terminie a po drugie skurcze pojawiły sie nagle i były od razu co 7,8 minut. I nie przechodziły juz.

Co do samych skurczy to jest coś takiego ze nagle zaczyna bolec podbrzusze (u mnie tak jest) twardnieje brzuch i puszcza nagle. I tak np co 15 minut, w przerwach miedzy skurczami jest spoko, nic nie boli.

Pewnie nie raz jeszcze usiąde i cos napisze :-)

karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

29 sty 2008, 21:05

Anuszka, te twardnninie brzucha to niby skurcze ale bezbolesne,mnie czesto w nocy łapią.

coffe, moze twoja malutka sie rozleniwiła i sobie spi,na koniec ciazy to normalne.

madziarka81, to pewnie juz ci sie poród zaczął,a co do tej krwi,to moze wybiezcie sie na izbe przyjec,zebys była spokojniejsza.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”