Chodze do Technikum Gastronomicznego i prawie dziennie gotujemy coś smacznego. Potrawa, którą przedstwię jest bardzo pyszna, warzywa powinny być te co w przepisie ale w zależności kto co lubi. Powinny bc tam jeszcze kiełki, ale moim zdaniem są zbędne.
*25 dag chudej wieprzowiny
*1 por
*papryka
*3 marchewki
*5dag fasoli
*sos sojowy
*mąka ziemniaczana
*2łyżki smalcu
*pół pęczka szczypiorku
*bulion z kury
*20 dag ryżu w woreczku
*olej do smażenia
*pieprz
*chilli w proszku
*curry
*czosnek
*natka pietruszki
*wegeta
*ogórki korniszony
Sposób wykonania:
Por oczyścić, pokroić na krążki, marchewkę oczyścić, pokroić w słupki, paprykę oczyścić pokroić w słupki, mięso pokroić w małe paseczki, opruszyć solą, pieprzem, skropic sosem sojowym, dodac mąkę ziemniaczaną, mięso odstawić na pół godziny. Obsmażyć na smalcu, dodac pokrojone warzywa, podlać bulionem, dusic pod przykryciem do miękkości mięsa, podawać z ryżem w kilku smakach.
Smacznego