Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 lut 2008, 19:00

Dominisia, to link do allegro do tego fotelika. To dobrze że mężuś wybaczył mój już po 5 minutach ze mną gadał. hehehe

http://www.allegro.pl/item302897576_krz ... wys_0.html

agnieszka01.04, heheh wiesz ja dziś pierwszy raz dałam marcelinie soczek marchwiowo jabłkowy z dynia i winogronem i kobietka jak zobaczyła takie coś pomarańczowe w butelce to zamiast pić to się tym bawiła jak grzechotką.

Dziewczyny powiedzcie mi bo ja chyba jestem jakaś nienormalna... o którek kładziecie swoje dzieciaczki spać...? Bo u mni e to wygląda tak że o 19:00 się kąpiemy i potem o 20:00 Mała już śpi potem się budzi ze 3 razy i o 7:00 mamy pobudkę i o 8:00 jeszcze 30minutowa drzemka... ja widze że Wasze dzieciaczki to tak koło 22:00 :ico_szoking: nie wiem juz sama.

Mała na podłodze na materacyku lezy sobie i wywija nóżkami wiecie jak się dziś przeraziłąm Bo ona pełza i rusza się tak dużo że jak ją na 2 minuty zostawie wracam a Ona na drugim końcu dywanu :ico_szoking: :ico_szoking:

Załączyłam dziś pralkę.. szedł TV i komputer nieania podpięta do prądu w pokoju i w kuchni piecyk i piekarnik no i bum nie ma prądu więc po 40 minutach poszłam do sąsiada pytac czy dalej nie mają a Oni telewizor oglądali :ico_szoking: okazało się że u mnie w domu korki ok ale na klatce na tablicy wybiło.. a ja głupia bym tak siedziała i czekała na prąd jak na zbawianie, człowiek to czasem jest głupi.

Kicia nie ma to jak pasemka rozjaśnione u fryzjera... zawsze wychodza takie jakie maja być.

eSKa
4000 - letni staruszek

07 lut 2008, 20:33

Bo u mni e to wygląda tak że o 19:00 się kąpiemy i potem o 20:00 Mała już śpi
Justyna u mnie jest identycznie, o 20.00 mogę spokojnie popatrzec na M jak Miłość :-D (szkoda tylko że nie puszczają dziennie :ico_oczko: )

No ja dziś miałam ostatni dzien w pracy w tym tygodniu :ico_brawa_01: Jutro znowu do szczepienia, plamki zniknęly z brzuszka więc to nie była ospa :ico_nienie: :ico_sorki: :ico_sorki: Poczytalam sobie co u was ale pozwólcie że odpisze jutro bo dzis jakos nie umie sie skupic :ico_noniewiem: Teraz zmykam pod prysznic, może później coś jeszcze skrobne.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 lut 2008, 20:52

Justyna tak wlasnie myslalam ze to jest Coneco bo przegladalam dzis na allegro ale nie bylam pewna! tez musze sobie cos takiego sprawic, tylko ze u nas to wybor jest taki ze mozna sie zalamac. Co do spania to ja klade Jasia pozno ale to tylko wylacznie dlatego ze ja jestem len i nie wyobrazam sobie wstawania o 7 rano :ico_wstydzioch: Jasiu jakos zlapal nasz rytm dnia i jest ok. Jeszcze jakby sie dalo tak ze w tygodniu wstaje o 7 ale w weekendy spimy dluzej to ok. No ale jak przestawiac Maluszka na te dwa dni?? Nierealne... A wstawanie wczesnie rano w niedziele to juz zupelnie bylby dla mnie koszmar...

Agnieszka ja ciagle licze na ten prezent, ale to moze jutro bo wybieramy sie zrobic Jaskowi zdjecia paszportowe i wywolac kilka swoich wiec moze namowie go na jakies spodnie, bo wczoraj podciagalam swoje dzinsy i zrobilam w nich dziure, wyrwalam to cos przez co przeciska sie pasek, szlufka chyba sie to nazywa czy jakos tak :-D
dzis jakos nie umie sie skupic
To dokladnie tak jak ja!! dzis caly dzien mi zlecial na niczym, nawet obiadu nie ugotowalam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 lut 2008, 21:27

u nas dzis byli znajomi
i ich 7-letnia corka polozyla sie na macie Szymcia i wymachiwala nogami :ico_szoking:
dziwnie to wygladalo, bawila sie jego zabawkami i wogole zaczela sie popisywac a rodzice zero reakcji, dobrze ze nie odwiedzaja nas czesto..
chwalili sie jaka to sobie kuchnie urządzili za 12 000zł :ico_szoking:
ufff mam dosc na dzisiaj, lece sie prysznicowac

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 lut 2008, 21:36

eve81, nie lubię zachowania takich dzieci .. a jak widze że rodzice nie reagują to mnie :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Ja poiedziałam sbie ze moje dziecko nigdy takie nie będzie!!

eSKa, Noooo ja tez bym mogła oglądać M jak Miłość codziennie... rano jak wstaje o 7:00 to do 8:00 brykamy z Małą a potem o 8:00 ja przykrywam daję cyca i Ona zasypia a ja oglądam stare powtórki M jak Miłość albo tez śpię :) heheh

Dominisia, ja z kolei wolę wstawac wcześniej i mieć wieczór dal siebie :) ale to kwestia przyzwyzcajeń prawda :D:D

ja zjadłam kolację porozmawiałam z M przez telefon i idę powiesić pranie małej na suszarce.. posprzątam po kąpieli łazienkę i rozłożę łóżeczko i zapewne zasnę :) Jutro czeka mnie wizyta u pediary z kolejnymi wynikami badań krwi :ico_sorki: :ico_sorki: oby juz było OK! Zajrzę do was jeszcze przed spaniem :)

[ Dodano: 2008-02-07, 21:17 ]
Ja już zrobiłam wszystko co miałam do zrobienia i teraz kłade się do łóżeczka i chyba zasnę odrazu :) MIŁYCH SNÓW!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lut 2008, 22:21

o którek kładziecie swoje dzieciaczki spać...?
ja tak jak Ty i eSKa, -kąpanko ok. 19, potem tankowanie do pełna :ico_oczko: i spanko. Czasem zasypia od razu i spokojnie oglądam "M", a czasem tańczy po łóżeczku i dopiero zasypia, ale przed 21 napewno śpi.
Bo ona pełza i rusza się tak dużo że jak ją na 2 minuty zostawie wracam a Ona na drugim końcu dywanu
no,no, niezła jest Dziewczyna :ico_brawa_01:
chwalili sie jaka to sobie kuchnie urządzili za 12 000zł
spoko, spoko,hehe... Kurde, mam nadzieję,że są tańsze, bo naszą koniecznie trzeba zmnienić.

A ja sama spędzam wieczór i noc nawet :ico_placzek: Mężu pojechał do Wieliczki na próbę i zostaje na noc, bo rano idzie do wydziału komunikacji.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

08 lut 2008, 10:21

uuuu ja się pierwsza witam :-)

a już po kawce...nocka znów niespokojna :ico_olaboga: chyba brzusio go boli bo budzi się z płaczem i się pręży, a za chwilę mu gazy odchodzą, chyba jeszcze nie umie do końca ich oddawać...

EVE to ja takich gości niezazdroszczę :ico_nienie: nie mam cierpliwości do takich dzieci :ico_nienie: a jeszcze jak rodzice na takie zachowania nie reagują, to wogóle katastrofa :ico_olaboga:

JUSTYNKA trzymam kciuki za wyniki krwi :ico_brawa_01:

u mnie znów pogoda do d...ale jutro ma być ładnie i w niedzielę...oby bo mam ochotę nad morze z dzieciaczkami się przejść :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 lut 2008, 11:27

Witam Mamuśki
Ja dziś padnięta jestem jak nie wiem co. Mały niby śpi w łóżeczku ale dalej tak często się wybudza :603: :603: :603: Już nie wiem co robić. I ta pogoda taka beznadziejna a dziś mam tyle do załatwiania :ico_olaboga:
Mam nadzieje, że u Was lepsze humorki.

19:00 się kąpiemy i potem o 20:00 Mała już śpi potem się budzi ze 3 razy i o 7:00 mamy pobudkę i o 8:00 jeszcze 30minutowa drzemka...
Robimy dokładnie tak samo tylko Mały już koło 6 sie budzi :558: :558: :558:
eve81, Mnie też takie dzieci denerwują. Mam nadzieje, ze my nie będziemy tak ślepo zapatrzeni na naszego Szkraba i dobrze Go wychowamy.
chyba brzusio go boli bo budzi się z płaczem i się pręży, a za chwilę mu gazy odchodzą, chyba jeszcze nie umie do końca ich oddawać...
nasz robi dokładnie tak samo już od 5 dni budzi się rano z płaczem. Po nocy nazbiera Mu sie tyle gazów i chyba z tego brzuch Go boli.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2008, 11:29

Dzień dobry!
U nas nocka spokojnie, Zuzia spała od 20 do 7.45, a potem sobie kwiczała radośnie do 8 aż mamuśka podniosła się z wyra :-) Jedzonko było o 2. To częste budzenie to napewno z powodu gorąca było...
A my idziemy dziś na koncert-pierwszy raz wychodzę wieczorem. A Zuzia zostanie z mamą.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

08 lut 2008, 11:49

ANIU to obie jesteśmy w takich samych humorkach :ico_olaboga: i padnięte :ico_olaboga: ja nie wiem też dlaczego Daruś tak często się budzi :ico_noniewiem: z gorąca to znów nie, bo np. dziś podzedł spać w body+koszulka z krótkim rękawkiem, a nóżki miał gołe :ico_noniewiem: dziś mu dam kropelki BOBOTIC, bo już jakiś czas nie daję, oby pomogły :ico_sorki:

oj KOCURKA ja nie wiem co to znaczy przespać całą noc także zazdroszczę :ico_szoking: a ile twoja niunia je na noc? bomój wczoraj zjadł 120 ml kaszki dojadł z obu piersi i za dwie godziny obudził się głodny :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale w nocy tylko pierś mu daję :ico_noniewiem: może powinnam kaszkę :ico_noniewiem: sama nie wiem co robić

[ Dodano: 2008-02-08, 10:51 ]
a wiecie najgorsze, że on też się budzi i jest niewyspany :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”