Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

23 kwie 2008, 11:39

Dziewczyny, mam do was pytanie:
Zamierzacie uzywac chust do noszenia dzieci? Ja przy Oli nie uzywalam, mialam za to nosidelko, ale Ola go nie lubila az miala ponad 6 miesiecy. Teraz zamowilam chuste, zeby moc karmic w niej malego tez na dworze (w koncu lato przed nami) oraz zeby nosic ktorekolwiek dziecko - w zaleznosci od potrzeb (mozna nosic nawet do 3lat).

[ Dodano: 2008-04-23, 11:41 ]
Zamowilam cos takiego: http://cgi.ebay.co.uk/PADDED-FREEDOM-SL ... dZViewItem :ico_haha_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

23 kwie 2008, 11:42

felicity001, ja już mam chustę. Nati.

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 kwie 2008, 11:57

Witam na dzis!

Ja myslalam ze rano wyladuje na porodowce dostalam takich skurczy ze ja pierdziele ale byly intensywne przez godzine nawet nie wiedzielam kiedy sa przerwy :ico_noniewiem: ...no ale przeszly! Wystraszylam sie jak cholera choc z drugiej strony potem pomyslalam szkoda mialabym to juz za soba...

K@tk@ ogromne gratulacje z nadejscia @ a teraz trzymamy kciuki za dalsze poczynania :ico_brawa_01:

Dziewczynki a ja mam pytanie dla was w sprawie kompania maluszkow jak to jest u was po porodzie??Tzn czy malego kompiecie codziennie czy czekacie az odpadnie pepuszek??? A jesli kompiecie to czy go moczycie?
Bo slaszalam rozne opinie jedni mowia ze kompia i mocza inni ze nie!! Wiec moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami!

A tak w ogole to zycze Wam milego dnia! :ico_haha_01: U nas cudna pogoda :ico_haha_02:

Emi czekamy na wiesci :-)

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

23 kwie 2008, 12:06

Ewelina83, ja kąpałam, miałam to szczęście, że pępuś odpadł w szpitalu wiec sie nie martwiłam, zresztą przyznam, że przez pierwsze dni kąpały mi małą mama a później teściowa- ja miałam cholernego stracha, no ale jak go przełamałam to już było z górki.

Położna mi mówiła, żeby kąpac codziennie natomiast moja sąsiadka rodziła w niemczech i tam jej powiedzieli, zeby kąpciać małego 2 razy w tyg na co moja położna powiedziała, ze to bzdura i że należy kąpciać małego dzień w dzień

felicity001, fajna ta chusta, ja nie kupuję bo bałabym się nosić w tym maluszka- za często zaliczam odloty

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

23 kwie 2008, 12:16

Oto nasza chusta:
Obrazek

Jeżeli chodzi o kąpanie, to nie zamierzam tego robić codziennie. Zresztą na początku nie będę małej moczyć w wannie. Umyję ją na ręczniczku, a potem spłuczę.
Taki mam plan. A czy się sprawdzi ... :ico_oczko:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

23 kwie 2008, 13:00

Dziekuje Wam moje pocieszycielki :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:
Zostawiam wszystko losowi, niech będzie co ma być :ico_haha_02:
Teraz odliczam tylko dni do wyjazdu w góry :ico_haha_02: Potrzebny jest mi odpoczynek od codziennego zycie :)Trzeba naładowac akumulatorki :ico_haha_02:
kochana, taki wyjazd bardzo dobrze Wam zrobi... i zycze nabyscie wracali do domku juz w trojeczke :-D

[ Dodano: 2008-04-23, 13:03 ]
Dziewczyny, mam do was pytanie:
Zamierzacie uzywac chust do noszenia dzieci?
ja nie jestem zwolenniczka chust... chyba dzidziusiowi najwygodniej bedzie w wozku a ze takowy juz mam... wiec nie mysle nad zbednymi dla mnie rzeczami...przy Wiktorku nie mialam chusty to i teraz sie obejde... :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-23, 13:20 ]
Witam na dzis!

Ja myslalam ze rano wyladuje na porodowce dostalam takich skurczy ze ja pierdziele ale byly intensywne przez godzine nawet nie wiedzielam kiedy sa przerwy :ico_noniewiem: ...no ale przeszly! Wystraszylam sie jak cholera choc z drugiej strony potem pomyslalam szkoda mialabym to juz za soba...
no Ewelinka, ale bys nas zaskoczyla z tym porodem :ico_noniewiem:
ja mysle ze chyba felicity bedzie pierwsza... tak przynajmniej wynika z terminu porodu :ico_oczko: ale z tym to nic nie wiadomo :ico_noniewiem:
Dziewczynki a ja mam pytanie dla was w sprawie kompania maluszkow jak to jest u was po porodzie??Tzn czy malego kompiecie codziennie czy czekacie az odpadnie pepuszek??? A jesli kompiecie to czy go moczycie?
Bo slaszalam rozne opinie jedni mowia ze kompia i mocza inni ze nie!! Wiec moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami!
u mnie sprawa z kapaniem wygladala w nastepujacy sposob: kiedy urodzilam to pierwsza kapiel zaraz po porodzie zaproponowali mojemu mezowi... ale sie bal i odmowil, wiec polozna chlup pod wode CALEGO i wiktorek byl czysciutki (maz bacznie obserwowal)
na drugi dzien mialam kapiel pokazowa, tj polozna pokazywala mi w sali do kapieli maluszkow jak mam sie zajmowac dzieckiem ...na nastepny dzien robilam to juz sama ale pod czujnym okiem poloznej :ico_oczko:

u nas w szpitalu to byl w ogole rytual porannej kapieli (zaraz po sniadanku) wtedy zbieralysmy sie w tej salce(bylo o ile pamietam 6 stanowisk do kapania)...na poczatku mierzylysmy maluszkom temperaturke - w pupci, pozniej polozna wazyla dzieciaczki...
i tak codziennie...

ja proponuje kapac codziennie, ale wieczorem (po powrocie do domu tak robilam)... taka kapiel jes dla malca rewelacyjna... dziecko sie wtedy super wycisza i przyjemniej mu sie zasypia...

jesli chodzi o technike kapania, to najwygodniej wg mnie jest namydlic maluszka gabka na przewijaczku (nawet tym na lozeczku) i pozniej splukac mydlinki w wanience...
tak nas w szpitalu uczyli i mi sie to sprawdzilo...

a jesli chodzi o pepuszek, to wlasnie podobno nie powinno sie go moczyc... a w "moim " szpitalu nie zwracali na to uwagi... najwazniejsze to czeste przemywanie pepusia alkoholem i odwijanie pieluszki, tak aby tam powietrze docieralo...kikucik i tak szybko odpadl :-D

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 kwie 2008, 13:55

a jesli chodzi o pepuszek, to wlasnie podobno nie powinno sie go moczyc... a w "moim " szpitalu nie zwracali na to uwagi... najwazniejsze to czeste przemywanie pepusia alkoholem i odwijanie pieluszki, tak aby tam powietrze docieralo...kikucik i tak szybko odpadl :-D
No wlasnie tez slaszalam taka opinie ze nie ma znaczenia czy sie go zamoczy tylko wazne jest zeby czesto go przemywac! Ja chcialabym kapac Kacperka wlasnie codziennie wieczorem tu w niemczech wlasnie tego nie zalecaja no ale co im do tego to moje dziecko :ico_haha_02: .
no Ewelinka, ale bys nas zaskoczyla z tym porodem :ico_noniewiem:
ja mysle ze chyba felicity bedzie pierwsza... tak przynajmniej wynika z terminu porodu :ico_oczko: ale z tym to nic nie wiadomo :ico_noniewiem:
No wiecie na kwietniowkach tez dziewczyny zaczely od konca :ico_haha_01: wiec wszystko mozliwe!

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

23 kwie 2008, 14:16

witajcie dziewczynki :-D
wpadłam zobaczyć czy wszystkie jeszcze jesteście 'podwójne' :ico_oczko: nigdy to nic nie wiadomo z tymi terminami, u nas na czerwcówkach przygotowania poełną parą, no i pomyślałam że zajrzę do Was na chwilkę :-D
już teraz widzę że mogę się dowiedzieć bardzo pożytecznych rzeczy :ico_oczko:
trzymajcie się cieplutko!

Katka
Wodzu
Wodzu

23 kwie 2008, 15:05

Z Waszym wsparciem to góry moge przenosić :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

23 kwie 2008, 15:11

K@tk@, widzę po liczniczku, że za jakieś 17 dni mocno zaciskamy kciuki :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”