MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

25 kwie 2008, 10:28

hahaha... po mamusi temperament to ma raczej Wiktorek
-no nie smialam pisac hhehe :-D
:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: no...Emilko :ico_nienie:
a co do wymiarow Moniczko to nie przesadzaj ,nie jest zle
ja przy Kacprze przytylam 12,5 kg ,niestety obwodu brzuszka nie pamietam,w zasadzie sama jestem bardzo zdziwiona tym,ze tak malo,mam tylko nadzieje,ze przez to dzidzia nie bedzia z niedowaga :ico_noniewiem:
w pierwszej ciazy przytylam 20 kilo :ico_szoking: ale za to w pasie mialam 107... teraz tych kilogramow po mnie tak nie widac... ale brzucho mam OGROMNY... az sie nowe rozstepy porobily... a skore na pepusiu mam strasznie rozciagnieta i wrazliwa... moj A sie smieje ze Ala szykuje sie przez pepek wychodzic :-D

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 10:29

uciekam sie ubrac ,bo siedze w szlafroczku,odprawilam syna do szkoly i usiadlam popisac z wami,pora tez cos zjesc,bo czuje ,ze glod zaczyna mi doskwierac
wiec do za chwilke :ico_oczko:

MONIKAB fr

25 kwie 2008, 10:31

-dasz rade Moniczko,jestes zaradna babeczka,szkoda tylko,ze tyle trzeba nam sie nabiegac :ico_zly:
no wlasnie to bieganie jest najgorsze... jade do polski na miesiac czasu raz do roku i musze w kolejkach po urzedach sie tluc... :ico_olaboga: :ico_zly:
a tak swoja droga, to chyba tylko w polandii takie cuda sie dzieja z tymi dokumentami...co jakis czas cos wymysla, zmieniaja, ludzi scigaja, groza karami :ico_olaboga: to chore jest :ico_puknij:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 10:32

:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: no...Emilko :ico_nienie:
-wybacz kochana :ico_oczko: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: -juz sie to nie powtorzy :ico_oczko:
w pierwszej ciazy przytylam 20 kilo :ico_szoking: ale za to w pasie mialam 107... teraz tych kilogramow po mnie tak nie widac... ale brzucho mam OGROMNY... az sie nowe rozstepy porobily... a skore na pepusiu mam strasznie rozciagnieta i wrazliwa... moj A sie smieje ze Ala szykuje sie przez pepek wychodzic :-D
-no to jest roznica,ale i tez za kazdym tym razem nosisz pod sercem inna plec :ico_oczko:

ciekawe ,czy to,ze tak malo przybralam,bo nie sadze,ze w przeciagu tych ostatnich 4,5 tyg przybiore duzo wiecej,bedzie mialo wplyw na wage malenstwa hm...

ok uciekam-do pozniej

MONIKAB fr

25 kwie 2008, 10:34

ja tez juz lece... prysznic szybki wezme,zgage zalecze :ico_chory: , obiadek przygotuje i z synciem na podworko :ico_brawa_01: bo znow na szczescie pogode mamy :ico_sorki:
milego popoludnia dziewczynki :-)

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 10:40

ja tez juz lece... prysznic szybki wezme,zgage zalecze :ico_chory: , obiadek przygotuje i z synciem na podworko :ico_brawa_01: bo znow na szczescie pogode mamy :ico_sorki:
milego popoludnia dziewczynki :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

25 kwie 2008, 10:47

No to ja sie pochwale moimi osiagnieciami :-D
przy Oli bylo 14 kg na plusie (obwodu niestety nie pamietam - ale kolo 110cm)
teraz - 2 tyg. przed terminem - 13kg na plusie i 104 cm :ico_haha_01: (waze tyle co przy porodzie Oli, bo startowalam kilo wyzej tym razem :-D )

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

25 kwie 2008, 10:55

No ja mam ponad 14 na plusie a obwod brzuszka sie zmniejszyl teraz 106 w szczytowej formie mial 110

[ Dodano: 2008-04-25, 10:56 ]
Oki ja na razie zmykam na spacerek bo sie ladnie zrobilo ide odwiedzic meza na dzialce bo domek tam buduje :ico_haha_01: Kontrola musi byc :-) Do pozniej

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 10:59

a ja przytyłam 10kg w brzuch mam ogromny, uda mi zgrubły trochę ręce no i mam popuchnięte stopy, dłonie i twarz. Nie wiem gdzie mama trzyma centymetr ale to i lepiej po co sie załamywać :-D

My w tamtym roku jechaliśmy na wakacje za granice więc się orientuje w tych sprawach. Można wyrobić maluszkowi dowód tymczasowy lub paszport który jest ważny przez 5 lat. Zdjęcie do paszportu musi spełniac odpowiednie kryterium (takie jak dla dorosłych :ico_olaboga: ) obecność dziecka i obojga rodziców przy wyrabianiu dokumentu koniecznie potrzebna. Byliśmy zdziwieni bo do Urzędu pojechaliśmy bez Mai a tu nonono musieliśmy po nią wracać bo pani musiała porównać dziecko do zdjęcia

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 12:09

Obrazek
Dziewczynki,a na ile wyrabia się dziecku dowód tymczasowy i ile się na niego czeka?Bo Zuzi bym coś takiego wyrobiła,bo jak pojedzie z mamą do Świnoujścia,to mogłaby przejść pieszą granicą do Ahlbecku,albo na wycieczkę pojechać.
Współczuję Wam załatwiania w urzędach,strasznie tego nie lubię :ico_zly:
A co do wymiarów,to na plusie mam około 12 kg a w brzuszku 103 cm :ico_haha_02: Przy Zuzi 20 kg więcej i około 110 w pasie.
Ja byłam dziś z koleżanką pochodzić po markecie,kupiłam sobie majtki poporodowe,szczotkę do zębów do szpitala i etui na szczoteczkę.I za nic nie mogę zetrzeć z etui tego kleju po metce,próbowałam acetonu,spirytusu,gorącej wody i płynu do naczyń,dosłownie nic nie pomaga :ico_zly: A ten klej taki fe,rozmazany.Może Wy macie jakieś sposoby?A co do majtek,to kupiłam z canpola i są okropne :ico_szoking: takie fizelinowe worki :ico_haha_01: Zawsze pozostaje mi latać po szpitalu jak pingwin,jeśli nie będę ich nosić.A wprawę już mam :ico_oczko: A,i kupiłam gaziki leko do pępuszka,chociaz mam nadzieję,że ze szpitala wezmę spirytus.Bo u nas w aptece 70% nie ma,trzeba kupić butelkę w monopolowym i rozcieńczyć 2 do 1.
Miłego dnia wam życzę kochane,a tym co mają brzydką pogodę,to duuużo słoneczka.U nas pogoda cudna :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”