Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 kwie 2008, 20:48

w autobiusie sie nie placi za wozek z tego co wiem

o czym aga mowilas??mixo cos tam???

[ Dodano: 2008-04-24, 20:51 ]
termomix co to? ja mam naczynie do gotowania na parze elektryczne i nawet go nie uzylam raz :ico_noniewiem:
u nas dzis przyszla mi moja sofa, amelka jest ograniczona ale szaleje po calym pokoju dzis o malo nie zrzucila dekodera i dvd, a jak zostawilam ja na chwilke to zrzucila mi glosniki, jest niesamowita :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-24, 20:54 ]
aha nauczylam ja sie podnosic z lezenia, daje jej palce kciuki i ona sie trzyma i podnosi do siadu a z siadu na stojaka, i jak jej tak raz zrobilam to bez problemu do siadu a jak juz siedzi to chce do gory i nie trzyma sie stabilnie ale jej sie to bardzo podoba, ja ja trzymam tak tylko na chwilke, ale jej sie podoba :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 kwie 2008, 08:36

a my dzisiaj wybieramy sie na szczepienie na meningokoki zobaczę przy okazji ile Łukaszek waży no i zapytamy co z tym karmieniem bo od cyca trzeba chyba odstawic a butli on nie chce

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 kwie 2008, 10:43

No od piersi to musisz odstawić na pewno, żeby organizm ci się nie wyjałowił, bo ciąża to przecież też obciążenie. Tak więc radykalnie musisz zadziałać. Żartuję oczywiście, ale tak czy siak musisz.
No a ja zadzwoniłam do swojego gina i dopiero mi się oberwało, że nie przychodzę na wizytę, że nie odstwiłam tabletek, a one zaburzeją obraz, że okres po tak długiej przerwie może trwac dłużej. Ale na wizytę koniecznie przyjść.

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 kwie 2008, 22:09

Witajcie:)
Pogoda wczoraj piekna za to dzisiaj juz zimno ale przynajmiej wczoraj skorzystalismy. Cały dzien u znajomych grilowalismy. Kacper na poczatku marudny bo nowa sytuacja tak wszystko na dworze ale trzeba przyzwyczajać:)
Co do autobusów to tez to mam nie raz planowalam podjechac w jedna strone do miasta a Kacpre by mial nowe doswiadczenie - duże czerwone :ico_oczko:
Karolina moj Kacper tez tak zaczynal a teraz wspina sie na wszystko. byle do gory :ico_sorki:
Yvone moj syn tez w psie zakochany ale go nie meczy ... moze za duzy :ico_oczko:
Ja dzisiaj kupilam te nieszczesne Miskopty. dosc ze drogie biorac pod uwage ze to zwykly cherbatnik to do tego malo praktyczny przezylam koszmar Kacper sie dusil. odgryzl wiekszy kawalek wiec cholerstwo sobie odpuszczam.
no i dalam mu dzisiaj spróbować truskawki :ico_noniewiem: wiem ze moze za wczesnie bo pryskane zapewne ale jedna chyba mu nie zaszkodzi... slodko sobie ciumkal a jak mu smakowalo bo ciagle albo jabka albo banany mu daje.
wklejam fotki w nowym wozku i takie tam slodkie na podlodze.

[ Dodano: 2008-04-25, 22:19 ]
a Kasia ty się przyznaj ze do pracy nie chciałaś wracać :ico_oczko:
co do odstawiania od cyca to moja kuzynka tez miala problem i posmarowala piersi czyms niedobrym w smaku ale nie powiem ci czym i wciskala kit ze cyce sie zepsuły - poskutkowało :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 kwie 2008, 14:53

Łukasz warzy 8 kg :ico_brawa_01: a lekarz nie kazała mi go odstawiać od cyca powiedziala że nie trzeba mogę karmić dwoje na raz :ico_olaboga: ale ja i tak będę chciał go odzwyczaić poprostu przestanę dawać i tyle a po kilku dniach bez cyca może zlapie w końcu butlę
79anita do pracy to ja i tak powrotu nier miałam szef już przyjął osobę na moje stanowisko a zresztą tak sie z nim umawialąm że idę na wychowawczy (bo mam płatny) i po 2 latach się rozstajemy bez zobowiazań

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

26 kwie 2008, 22:25

Zdjęcia świetne. Kacperek już taki dorosły się wydaje. O krztuszeniu się miskoptami słyszałam. :ico_olaboga: Amelci jeszcze to się nie zdarzyło, choć sama je wcina, ale też ona ma ciągle dwa ząbki i nie ma czym odgryźć :ico_oczko:
A my korzystamy z weekendu i odpoczywamy zdala od miasta. O grilu też sobie przypomnieliśmy i było super. Amelka wcina ostatnio razem z nami i nie idzie zjeść bez niej, bo pcha się na kolana i wszystkiego chce próbować. Dzisiaj np, zjadla dwa plasterki polędwiczki drobiowej i miała ochotę na jeszcze. Chleb z masełkiem i serkiem i chyba zacznę jej na kolację robić takie rzeczy, choćby żeby sprawdzić, ile zje. Zresztą ilez można jeść tych kaszek? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 kwie 2008, 03:49

Hejo!!!
Troszke mnie nie było, bo u nas lato sie zrobiło (gdzies sie zgubiła wiosna) wiec calymi dniami jestsmy na dworze. Szymek szaleje w parku na hustwakach a ja na ławce z ksiazka. Egzamin 30 maja wiec trzeba sie uczyc mimo tak cudnej pogody :ico_noniewiem:

Kasia, gratuluje :ico_ciezarowka: i szczerze podziwiam!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za odwage dla Was :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Pewnie z perspektywy czasu to bardzo dobra decyzja, ale bedzie Ci ciezko z tak ruchliwym dzieckiem i maleństwem.

Karolina, zdjecia super i nowa fryzurka bardzo fajna. :ico_brawa_01: Dzieciaki nam rosna jak na drozdzach :-D

Co do jedzonka, to u nas jest bardzo roznie. Teraz jak zrobiło sie goraco, Szymek nie za bardzo chce jesc zupki i obiadki, trzeba w niego wciskac na sile. Za to uwielbia kaszki i jogurty. Owoce i chrupki kukurydziane :ico_oczko:

Co do okresu to ja tez miałam jakos tak zaraz po skonczonym połogu i było strasznie!!! :ico_olaboga: Chyba przez to, ze połog mialam bardzo lekki to ten pierwszy okres byl tragedia. Gdyby nie bylo wtedy mojej mamy to chyba bym nie dala rady. Bardzo obfity i bardzo belsny. Nigdy czegos takiego nie przezyłam. :ico_placzek: Za to teraz po raz pierwszy w zyciu mam tak regularne cykle ze szok. :ico_szoking:

Anita, Kacper juz super duzy jest :-D A ja mam nadzieje, ze nie gniewasz sie na mnie. Jeszcze raz Cie przepraszam....

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

27 kwie 2008, 19:56

Ula przestań :ico_haha_01: ja po prostu sobie poogladałam ten wozek u kolezanki myslalam ze brakowalo tej czesci spróbuje sobie ja zalatwic, bylam troche rozczarowana bo jest to lekkie utrudnienie zwlaszcza jak spi i przykrywam go kocykiem bo sie zsuwa ale Kacprowi sie podoba wszystko widzi i kat siedzenia mu odpowiada wiec generalnie jestesmy zadowoleni.
u nas pogoda piekna dzisiaj znowu gril juz 3 w tym tygodniu :ico_oczko: az sie zyc chce :ico_brawa_01: frekwencja u nas slaba ale przy tej pogodzie to zrozumiale ...
planujecie juz wakacje? kolezanka ostatnio chciala zarezerwowac sprawdzone domki to wolne terminy dopiero na sierpien a w ciemno nie pojedziemy bo z dzieckiem strach... zasatanawiam sie jak by Kacper zniósł droge do Chorwacji ...

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 kwie 2008, 23:15

Coś mi się chyba popsuło z tt bo nie przyszło mi powiadomienie ,ze sa odpowiedzi i zastanawiam się co tak cicho myslalam że to weekend a tu klop :ico_szoking: sporo popisałyscie.

U nas pogoda jest bska od paru dni. Siedze z Tosią na polu jak długo się da. Weekend był obfity w atrakcje. W piatek miałam bal absolutoryjny za zamku w niepołomnicach. Bawiliśmy się do 4, nogi to mi chciały odpaść ale było super :-D A dziś miałam absolutoium a potem byliśmy na obiedzie z rodzicami. W międzyczasie pojechaliśmyw sobote na wieś z Tosią, cały dzień na świezym powietrzu:)

Co do jedzenia to Tosia dziś próbowała w restauracji lody i oczywiście standard bita smietana. Ma teraz faze na picie wody mineralnej, a dzis to wogóle miała radoche bo iła z takiego duuużego kieliszka i mogła pół buzi w nim schować :-D
Co do miśkoptów to ona je wsówa, ale ma tyle dolne ząbki więc sobie tak fajnie zeskrobuje kawałki, oczywiście zawsze pod czyims okiem.

Ważyłam ją tez dzisiaj , waży 8,100 :-D więc już widze, że dobila do forumowej normy mniej więcej , zaczyna też coraz lepiej siedzieć więc mam nadzieje, ze jakoś niebawem zniwelują sie jej różnice.

Tu jest pare zdjęć z balu:
http://picasaweb.google.pl/gaustohasyou ... olutoryjny

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2008, 07:52

u nas pojawił sie drugi zabek ale na szczęście mały nie marudził wyszedl nawet nie wiedzielismy kiedy
Tosieńka nadrobila zaległości bo Łukaszek tez 8 kg waży
a co do wakacji to my jeszcze nie planujemy za to na weekend majowy wyruszamy do domku na mazury

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”