lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

28 kwie 2008, 13:35

Cześć :ico_ciezarowka: !!
U nas też piękna pogoda :-D Już nie mogę się doczekać wyjazdu na wieś :ico_brawa_01:
Choróbsko trochę mniej mi dokucza i humorek od razu mam lepszy.

Tuska, Janoszka śliczne brzuszki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Trzeba się nimi nacieszyć, bo już tak niedługo zostało :-)
siunia, u nas jest podobnie z miejscami w przedszkolach i żłobkach.
Ja w sierpniu muszę się rozejrzeć za miejscem dla naszego maluszka, jak tylko będę wiedziała gdzie będziemy mieszkać. Mam jednak nadzieję, że do roku uda nam się zajmować maleństwem w domu na zmianę.

Miłego dnia!!!

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 21:17

lulu_, a w Polsce placi sie cos za przedszkola i zlobki??
Bo tu sie placi, w sumie w zaleznosci od zarobkow.
Ale jak cos mozna potem odpisac od podatku ( tylko warunkiem jest zeby 2 rodzicow pracowalo)
Ja nie bede jeszcze pracowac, ale zalezy mi zeby Milan poszedl narazie do przedszkola, cos na 2 dni w tygodniu na 8 godzin, lub 3 dni na 6 h, zeby mial kontakt z dziecmi i zeby ladnie nauczyl sie jezyka norweskiego zanim pojdzie do szkoly.
Smiesznie tak czlowiek musi juz myslec co za rok ma byc, no trudno jak trzeba tak trzeba.

Dzis cos starsznie tt szwankowalo, ale u mnie i tak nudy, bo pada i my w domu.

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

28 kwie 2008, 22:26

u nas pogoda dopisywała, ale kurcze dzień jakoś tak szybko zleciał, kupuiłam dziś body x 3 szt dla malutkiej,bo się okazało wczoraj że na rozmiar 56cm mamy tylko jedne bodziki :ico_olaboga: a to lato przecież będzie.
no ale już mam. jutro idę po Dzidziusia i piorę a potem do SzkołyRodzenia :ico_haha_01:
znów ćwiczenia z oddychania. a moja niunia coraz bardziej ruchliwa, choć czuję że jej tam ciasno - bo sama odczuwam te ruchy bardziej niż zwykle.

ja się żłobkiem nie interesowałam, a żaluję bo już powinnam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 22:57

janoszka, no cieplo cieplo bedzie wiec bodziaki na 1 miejscu :-)

Ja narazie sie powstrzymalam z kupowaniem ciuszkow, bo w sumie jak na 100% przekonam sie co bedzie czy syn czy corka to wtedy co trzeba podokupuje.

A my juz jutro skladamy o kaske za urodzenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Bo tu skladac mozna juz od 26 tyg ciazy, no i w sumie wnioski bardzo szybko rozpatruja.
Pamietam ze jak zlozylismy z Milanem to juz w ciagu 3 dni kasa byla na koncie.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

29 kwie 2008, 09:29

Hej :ico_ciezarowka: witam z rana.

Ale miałam fajna nockę, ani razu nie wstawałam :-D , ledwo słyszałam, jak m. do pracy wychodził :-)

Już po śniadanku :-) , pogoda taka sobie, chyba ciepło, ale słońca nie ma. Wczoraj trochę przesadziłam, bo spiekłam sobie dekolt :ico_szoking: a w sumie niedługo siedziałam :ico_noniewiem:

lulu_, życzę przyjemnego odpoczynku :-)
Ja narazie sie powstrzymalam z kupowaniem ciuszkow, bo w sumie jak na 100% przekonam sie co bedzie czy syn czy corka to wtedy co trzeba podokupuje.
Też tak uważam :-)
super, że ta kaska u Was tak wcześnie, zawsze się przyda :ico_oczko:

janoszka, ja też dzisaij na SzR (mam nadzieję, że zajęcia się odbędą), a za pranie też w tym tygodniu zamierzam się zabrac :ico_oczko:

Teraz uciekam, ide się ubrac i malnąc, bo jadę na uczelnie do mojej promotorki od pracy dypl.

Wpadne potem.
do zobaczenia

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 09:31

Hej, cos dzisiaj zaspałyscie wszystkie :ico_szoking:
ja się melduję i idę do wyrka bo mam bardzo dziwny ból brzucha. Jakbym lada chwila miała okres mieć a na to szans raczej nie mam :ico_oczko:
Nocka przespana, humorek dopisuje, tylko poleżeć musze bo wczoraj to spędziłam cały dzien na nogach i siedząc to pewnie dziś dlatego organizm domaga się odpoczynku. Buziaki czerwcóweczki :-D

[ Dodano: 2008-04-29, 09:32 ]
NOWA, a jednak mnie przegoniłas z postem i nie jestem pierwsza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 10:26

Witam

My dzis o 9 wstalismy, juz posprzatane, no ale nadal pada wiec znow siedzimy w domu.

NOWA, to super ze sie wypalas, ja to nie pamietam kiedy nie wstawalam na siusiu, ale co sie dziwic , jak jak w ciazy nie jestem to tez w nocy przynajmniej raz musze wstac.
No super ze kaske mozna wczesniej barc za urodzenie, bo w sumie wyprawke czlowiek kupuje przed porodem a nie po porodzie.

Marta26, To wypoczywaj tam, skoro organizm sie domaga :-)

Sluchajcie dziewczyny a tak z ciekawosc to jak to jest z kasa w polsce za urodzenie??

Bo tu sa 2 mozliwosci
1- jesli nie masz przepracowane 6 miesiecy w ostanich 10 miesiacach przed porodem to otrzymujesz taka podstawowa najmniejsza kwote 33tys koron ( to ja sie wliczam do tej grupy)
2- jesli masz przepracowane 6 miesiecy w ostsnich 10 miesiacach przed porodem otrzymujesz chyba 50% rocznej pensji , ale nie jestem pewna czy dokladnie 50% czy cos wiecej bo nigdy mnie to nie dotyczylo.

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

29 kwie 2008, 10:34

Witam!!!
Wpadłam się tylko z Wami przywitać, bo Ł. dziś idzie później do pracy, więc trzeba zająć się mężem :ico_oczko:

Ja też na razie wstrzymałam się z zakupami. Przed porodem muszę się zaopatrzyć w kosmetyki dla dzidzi, a resztę dokupimy w razie potrzeb :-D Chyba nacieszyłam się już zakupami dla małego :ico_oczko: Teraz pora zająć się poważniejszą sprawą - wyborem imienia dla naszego okruszka :-)

siunia, w Polsce płaci się w publicznych żłobkach, ale nie są to duże opłaty. Tyle, że dzieci przyjmują według kolejności zgłoszeń i zazwyczaj długo się czeka :ico_noniewiem:

Jeśli tt dziś zechce się nie buntować, to zajrzę do Was później!!
:ico_papa:

[ Dodano: 2008-04-29, 10:36 ]
siunia, w Polsce mamy becikowe, czyli 1000 zł :-D

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 11:02

Witajcie :ico_ciezarowka:
u mnie wszystko dobrze. Nie mam za bardzo czasu na tt bo prawie całe dni spędzam na dworze z Mają-trzeba korzystac z pieknej pogody :) Dzidzia jest baardzo ruchliwa-wczoraj cały wieczor i w nocy tak szalała, że spać nie mogłam. :ico_haha_02:
brzuch boli mnie prawie non-stop i już sie do tego przyzwyczaiłam :/
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 11:05

mojamaja.corcia, no pogoda to naprawde piekna jest, a ja siedze w domu bo jakoś nie chce mi sie ruszac :ico_puknij:
polezałam troszke i brzuszek spokojniejszy, może boli mnie przez to że dzidzia okropnie nisko kopie. :ico_noniewiem:
siunia, w polsce dostajesz becikowe 1000 zł a jak zarobki niziutkie to 2000 zł. starczy w zasadzie na wózek i tyle :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”