Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2008, 12:32

No i trzymam kciuki za to aby brat wrocil z Wami!
chyba jednak nie poleci, widze ze bardziej jest na NIE, no coz musimy jakos dac rade.

a wiecie co dzis sie stalo
moj brat wrocil rano z kolega, byli na jakiejs imprezie popili i rano jeszcze zapici pili po piwku, sluchali muzyki na balkonie u moich rodzicow i sie wyglupiali i ten kolega zaczal sie tak wychylac przez balkon ze w koncu wypadl :ico_olaboga:
normalnie spadl tak jakby z I pietra na twarz, byl nieprzytomny, wezwali karetke jak przyjechala to juz odzyskal przytomnosc mowil ze nic mu nie jest itp.
cale szczescie ze spadl na trawe bo kilka cm dalej byl beton to nawet nie mysle co wtedy by bylo :ico_noniewiem:
ale go zabrali na obserwacje\
dajcie spokoj normalnie moj brat w szoku, rodzice to samo...

bylismy z Szymciem juz na spacerku bo piekna pogoda
teraz M pojechal na rowerze do brata a maly śpi
dzisiaj wstal 5.05, i tak codziennie, chodzi wczesnie spac ale baaardzo wczesnie wstaje
noc coz taki juz ma rytm :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-30, 12:34 ]
gosiaperelka, wszystkiego naj dla Lenki :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 kwie 2008, 15:13

Hej dziewczynki :-D

Gosia to wszystkiego najlepszego dla Lenki,najstarsza jest wśród wrześniowych maluchów :ico_brawa_01: .

Ula a byłaś u lekarza z Beniem?A może to nie od ząbków ta gorączka :ico_noniewiem:
Kocura to wyczyściłaś żelazko doszczętnie :-D
Gosia wklejaj zdjęcie wózka :-D
Moje dziecko tez chce być tylko ze mną i już jest troszkę lepiej ale niedawno tez był taki płaczliwy jak Zuzia i Nel więc pocieszam dziewczynki to minie :-D

Ewasiek bardzo dobrze Cię rozumiem,też przerabiałam niepicie mleka,teraz Kacperek już trochę popija ale nie tyle ile powinien,powiem Ci że ja starałam sie mu dodawać mleka do wszystkiego co chciał jeść,do zupki dawałam z 2 miarki do deserku i jeszcze rano dawałam mu łyżeczkę wapna w syropku ale nie wiem czy to nie było za mało.

Eve to dobrze ze to tylko pierwsze piętro.

My już zaliczyliśmy spacer i zakupki przy okazji,kupiłam sobie dżinsowe rybaczki :-D A w sklepach jakiś szał normalnie tyle ludzi :-D :ico_brawa_01: A u nas dziś tylko 2 pobudki w nocy i trochę odespałam te ostatnie dni ale coś mi sie w głowie kręci :ico_noniewiem: hmm... nie wiem od czego.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 16:04

DZISIAJ LENA KOŃCZY 8 MIESIECY
sto lat, sto lat niech zyje, zyje nam !!!! :ico_tort:
Jejku, Lenka konczy 8 miesiecy a Nell nie ma nawet jeszcze 7 :-) Gosiu, po prostu machalam do niej z usmiechem i powtarzalam caly czas pa-pa, az zalapala, kilka razy pomoglam jej machac raczka i potem poszlo. Ale do umiejetnosci Bena to jej daleko :-)
Dzis następny dzień męczarni.
no wlasnie, moze to nie zabki??? Ja z tego co wiem to przy zabkach moze byc stan podgoraczkowy, rozdraznienie i wodnista kupka, ale to jak zabek jest juz tuz tuz. Z taka goraczka ze trzeba zbijac to bym chyba poszla do lekarza. Ale kazda mama ma wlasna intuicje.
i sie wyglupiali i ten kolega zaczal sie tak wychylac przez balkon ze w koncu wypadl
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale jaja! No dobrze ze to soe tak skonczylo :ico_sorki:
dzisiaj wstal 5.05, i tak codziennie, chodzi wczesnie spac ale baaardzo wczesnie wstaje
noc coz taki juz ma rytm
eve kochana, i ty sie dziwisz??? Przypomniej sobie twoj rytm z czasow ciazy!!! Ty ciasto o 6.00 pieklas :-D :-D :-D Wiec skads to Szymul ma. Zreszta nawet teraz chyba kladziesz sie najwczesniej z nas i najwczesniej wstajesz...
więc pocieszam dziewczynki to minie
:ico_sorki: dobra kobieto ;-)
ale nie wiem czy to nie było za mało.
maluchy w wieku 7 miesiecy powinny wypijac okolo pol litra mleka na dobe. Przynajmniej tak tu mowia. No i moja cos tak pije teraz...
Wliczam w to kaszke na mleku.
ale coś mi sie w głowie kręci hmm... nie wiem od czego.
moze jestes przemeczona, albo @ obfita byla. Ja tez mam takie okresy a potem wszytko mija :ico_sorki:

My juz po spacerku i ploteczkach. Sara jest sliczniutka i taka grzeczna w porownaniu z Nell. Siedzi sobie w wozeczku i sie usmiecha a ten moj Szogun caly czas "ma-ma", "ble-ble" i piszczy i sie wscieka ze przypieta szelkami musi siedziec. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
eve81

30 kwie 2008, 17:17

eve kochana, i ty sie dziwisz??? Przypomniej sobie twoj rytm z czasow ciazy!!! Ty ciasto o 6.00 pieklas
wlasnie tez tak mysle
nawet sobie kiedys te moje wczesniejsze posty czytalam i znalazlam wlasnie to ciasto z godz. 5.10 :-D
Zreszta nawet teraz chyba kladziesz sie najwczesniej z nas i najwczesniej wstajesz...
no tak, gdybym mogla to tez bym juz spala o 19.00, ale zawsze jest jeszcze cos do zrobienia, jak nie gary to chce troche na necie posiedziec itp.
tak srednio to ok. 22.00 chodze spac/// :ico_oczko:

zaraz mama przyjedzie do Szymcia a my ostatni raz na ang.
ale ten czas zlecial, te 3 miesiace minelo jak tydzien
przydaloby sie jeszcze pochodzic troche ale juz nie ma kiedy, mam nadzieje ze w UK zalapiemy sie na jakis darmowy kurs :-D
moja kolezanka z podstawowki co jest w UK ma rozejrzec sie dla nas za mieszkankiem i jak dobrze pojdzie to zalatwi dla M prace :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 kwie 2008, 17:32

moja kolezanka z podstawowki co jest w UK ma rozejrzec sie dla nas za mieszkankiem i jak dobrze pojdzie to zalatwi dla M prace
no to super ze pomoże wam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Kicia10 napisał/a:
ale nie wiem czy to nie było za mało.

maluchy w wieku 7 miesiecy powinny wypijac okolo pol litra mleka na dobe. Przynajmniej tak tu mowia. No i moja cos tak pije teraz...
Mao Zuzi mi chodziło o to czy tego wapna za mało mu niedawałam bo tylko łyżeczkę chyba zle tam napisałam.
Ja z tego co wiem to przy zabkach moze byc stan podgoraczkowy, rozdraznienie i wodnista kupka, ale to jak zabek jest juz tuz tuz
hmmm... u nas stan podgorączkowy był,wodnista kupka tez o rozdraznieniu niewspomne a ząbka nadal niewidać,ale widać taka białą plamkę :ico_noniewiem: i nadal taka kupka żadsza jest i nawet zastanawiałam się czy to nie pd biszkoptów bo ostatnio dałam Kacperkowi :ico_noniewiem: Może niedam mu jutro i pojutrze to zobaczymy czy będzie już normalna ale mam nadzieję że to nie od biszkoptów.

Kacperek niemówi mama ale mówi "ma" jak np. chcem go włożyć do wózka a on chce chodzić to jeszcze z taką złością mówi to "ma" No i chciałby ciągle chodzić :ico_olaboga: ja wiem ze to jeszcze za wcześnie ale co mam zrobic jak go posadzę to się wygina z taką siła że niemożna go powstrzymać :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
eve81

30 kwie 2008, 17:37

ak np. chcem go włożyć do wózka a on chce chodzić
moj jak go stawiam to tylko sztywno stoi ale zadnego kroku nie zrobi
a Kacperek przebiera nozkami do chodzenia???

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 19:25

gosiaperelka, najlepsze życzenia dla Lenki!!!

No właśnie się zastanawiam, czy to żelazko padło od soli czy to zadziwiający zbieg okoliczności :ico_noniewiem: No,ale już mam new żelazko :-D :ico_brawa_01: Dziś byłam do 13 w pracy. Mama pojechała do pracy, a ja Zuzę siup do wózia i pojechałyśmy do Carrefoura, a męzu się tam zjawił po pracy. No i mam żelazko. Kupiłam też Zuzance kapelusik, rajstopki, skarpetunie. I w sklepie koło mnie butki, ale kurczę za duże wzięłam. Może mi wymienią. Bo jak Zuzia do nich dorośnie to pewno już będzie chciała dreptać,a takie butki to do chodzenia się nie nadają, tylko do wyglądania :ico_oczko: Nie wiem, co mnie podkusiło,żeby wziąść na 9-12 m-cy :ico_puknij:
Krem z filtrem Nivea wykupiony :ico_olaboga: i nie kupiłam. Kupiłam pieluszki i mleczko. A w trójpaku deserków była ulotka. I powiem Wam,że jest taki obiadek Jarzynki z rybką po grecku po 6m-cu i to jest Gerber. Ja nie widziałam na półce. No i jeszcze się chwalą produktami z kaszką manną i żółtkiem.

Dziś Zuzanek jak aniołek :ico_szoking: Teraz sobie drzemkę urządziła, trochę nie fajnie, bo zaraz kąpanko (właściwie to już powinno być), no ale cóż, może jutro pośpi dłużej. Dziś wstałą o 7.30, to jakieś 45 minut później niż zwykle :ico_szoking:

Jutro umówiliśmy się na przedpołudniową kaweczkę na Ryneczku z moją koleżanką :ico_ciezarowka: . Mama nadzieję,że już są ogródki...

[ Dodano: 2008-04-30, 19:25 ]
moj jak go stawiam to tylko sztywno stoi ale zadnego kroku nie zrobi
Zuzia też nie rusza nóżkami (chyba,że góra-dół :-D )

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 20:26

moja kolezanka z podstawowki co jest w UK ma rozejrzec sie dla nas za mieszkankiem i jak dobrze pojdzie to zalatwi dla M prace
no to super! widzisz? zaczyna sie ukladac :-)
Mao Zuzi mi chodziło o to czy tego wapna za mało mu niedawałam bo tylko łyżeczkę chyba zle tam napisałam.
a no to sorki, zle zrozumialam....
Może niedam mu jutro i pojutrze to zobaczymy czy będzie już normalna ale mam nadzieję że to nie od biszkoptów.
wlasnie tak najlepiej sprawdzic
ja wiem ze to jeszcze za wcześnie
w sumie Kiciu to tylko twoj Kacperek wie czy jest za wczesnie czy nie. Podobno jak dziecko cos robi to raczej samo sobie krzywdy nie zrobi. Jakby bylo za wczesnie to by nie utrzymal sie i juz. Wiec trenuj z nim bo moze szykuje nam sie pionier w chodzeniu wsrod Wrzesniowek. :-)
Jarzynki z rybką po grecku po 6m-cu
a wiec jednak sa rybki w sloiczku. Przynajmniej teoretycznie :-)

ulamisiula

30 kwie 2008, 22:06

Byliśmy wczoraj w przychodni i to jednak ząbki.Gorączka jest pól godzinki, godzinkę i sama znika.Lekarka kazała smarować maściami tylko że one mało dają i czekać.Dobrze jej powiedzieć czekać.

Zauważyłyście że młode mamy mogłyby startować w programie pt"Co umiem zrobić jedną ręką".Ja ostatnio mogę sie pochwalic niezłymi wynikami w zmywaniu naczyń, żmywaniu podłogi ,a w odkurzaniu to jestem mistrzynią. :ico_brawa_01:

Kicia mój Bnek też tak samo się strasznie rwie do chodzenia i skakania.Bardziej to wygląda na przysiady. :ico_haha_01: Ale nic sie nie bój.Jeśli dziecko jest na tyle silne by samo utrzymać swoje ciałko to sobie nic złego nie zrobi.Gorzej by było gdybyś Ty go na siłę stawiała a on jeszcze by sie nie utzrymywał.ALe tak jest ok.Chodź z nim jak najwięcej.

Wasze maluch raczkują?Bo Ben porusza sie do tyłu ale jakoś tak śmiesznie.Do przodu nie za bardzo chce.Tylko co jakiś czas podpełznie kawałeczek do tyłu i podnosi pupę do góry stająć nanogach i opierając sie na rękach.Komicznie to wygląda.

Dziekuje za miłe słowa ale ja taka uzdolniona nie jestem.Moje motto umiem dużo a jak nie umiem to sie nauczę.A jesli chodzi o ścianę to jestem bardziej kombinatorka niż malarka.Poprostu mały rysunek powiększyłam na ksero do rozmiarów połowy mojej ściany.I potem odrysowałam kontury za pomocą kalki.Farba wszystko zakrywa.Ma sie ten łeb-jak sklep tylko półek brak :-D :ico_brawa_01: .
Jak bedziecie miały z czymś problem to walcie śmiało do mnie coś zawsze wykombinuję :-D .A teraz ide do kuchni , robić obiad dla tego mojego męża.Dobranoc i spokojnej nocki

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 22:18

Hihi, Ulamisiula fajna pora na robienie obiadku, podziwiam Cie!!! :-D
No i fajnie ze to "tylko" zabki :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”