Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 14:07

Mama_Kingi, a ja chciałabym cesarke moze dlatego ze ciagle pamietam ten straszny bol

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 14:21

Ja przy Kindze nastawiałam się na poród rodzinny. Byliśmy z mężem razem przez 5 godzin na sali porodów rodzinnych, a później lekarze podjęłi decyzję o natychmiastowym cięciu... Chyba jednak wolałabym rodzić naturalnie. I do domku idzie się szybko i tego bólu wszystkich brzusznych mięśni i powłok nie ma... A tu ani jeść ci normalnie nie dadzą, ani ruszyć się nie możesz, bo boli... EEEEEEEEE, już chcę mieć to za sobą i tulić Patryczka w ramionach. No i być w domu...

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

01 maja 2008, 14:32

No i dobrnelam do konca!
Witam was kOchane majoweczki w ten pierwszo majowy dzionek!
Melduje sie w dwupaku :ico_haha_01:

Oj Zulcia czuje ze to chyba Ty zapoczatkujesz nasz majowy wysyp :ico_brawa_01:

Emi poslalam na priv nr tel. mam nadzieje ze doszly!

U ans juz od rana lalo jak fiks wiec wzielam sobie prysznic i robilam sie na bostwo jeslimozna tak powiedziec :ico_haha_01: Teraz wyszlo sloneczko wiec spacerk sie szykuje!

A co do tego jedzenia podczas karmienia to u nas tutaj tez nie zabraniaja niczego tzn jesc wszystko na co ma sie ochote!
A jesli chodzi o takie rzeczy jak pokarm zeby go bylo wiecej i zeby nie zanikl szybko to moja polozna tez dala mi kilka rad:
Piwo Karmi bezalkoholowe
Kawa Caro zbozowa
Herbatki na pokarm to juz takie gotowe
Herbata z mlekiem tak zwana bawarka
no i chyba tyle.. :ico_haha_01:

Oki ja zmykam na razie jak co to melduje sie jutro!
Zycze wam milego majowego dnia i weekendu :-D

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum

01 maja 2008, 14:51

U nas juz po wizycie u poloznej, obiadku, a teraz Ola poszla drzemac - czyli mama ma troche czasu dla siebie :ico_haha_01: ...

Jesli chodzi o wizyte:
to maly rosnie - wg centymetra - ma juz 3900g... glowka jest mniej wiecej 2-3/5 "zagniezdzona" :ico_oczko: (choc przy kolejnych dzieciach to nie ma znaczenia, bo moze nastapic nawet dopiero w czasie porodu)
Tak czy inaczej - za tydzien mam znowu wizyte - 1 dzien przed terminem - i o ile nie urodze do tego czasu, to umowia mnie na "sweep membrane" na 7 dni po terminie (czyli dosc wczesnie bym powiedziala). Wlasnie naczytalam sie co to jest - i juz sie boje - mam nadzieje,ze Filip wyjdzie do tego czasu...

Z Ola balam sie wywolywania, ale tam planowali cokolwiek dopiero 10 dni po terminie - a nawet 14....a ze Ola urodzila sie tylko 2 dni po terminie, to nawet nie zaznalam zadnych z tych rzeczy :ico_haha_01:

Moja mama mowi,zebym sie nie przejmowala, bo podobno chlopaki rzadko sa az tak mocno przenoszone :-D
No ale z drugiej strony, kto wie - moja znajoma urodzila 2 tyg. po terminie chlopaka - wazyl 4300 i rodzila silami natury - nie cesarka....

W kazdym razie wczoraj powiedzialam mezowi,ze w ta niedziele chce urodzic (4 maja) :ico_haha_01: bo poniedzialek mamy wolny :-D Wiec stawiam,ze w weekend musi w koncu cos ruszyc :ico_oczko:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2008, 14:58

Mama_Kingi :ico_nienie: no prosze sie tu poprawic i czesciej zagladac...
trzymam kciuki za Ciebie, aby cesarka poszla szybko i sprawnie :-)
chociaz ty jedna znasz termin porodu :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-01, 15:11 ]
Ewelina83, a ja myslalam ze juz urodzilas :-)
u was piekna pogoda... spacerek sie szykuje :ico_brawa_01: ... a u nas brzydko... az strach sie od domu oddalac, bo co jakis czas ostro leje :ico_noniewiem:
ja tak z przerwami chalupke sobie sprzatam...pranie mam juz zrobione... i trzeba niestety w domku rozwiesic...
strasznego lenia zlapalam... :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-05-01, 15:16 ]
felicity001, synus nie taki maly :ico_szoking: prawie 4 kilo to juz mezczyzna :ico_oczko:
co to jest dokladnie sweep membrane?

Awatar użytkownika
felicity001

01 maja 2008, 15:17

MONIKAB fr, nie musisz nic robic...w koncu masz wymowke - jestes :ico_ciezarowka: :-D

U nas podobnie - jak powiedzialam mamie,ze u nas piekna pogoda, to w tej samej chwili gradem sypnelo :ico_haha_01: A teraz oczywiscie znowu slonko

[ Dodano: 2008-05-01, 15:20 ]
Z tego co przeczytalam - to polozna moze (jesli szyjka jest skrocona i miekka) ponaciagac blony pecherza plodowego :ico_olaboga: (dla mnie to brzmi strasznie) - to niby powoduje lekkie wzniecenie porodu (nie takie natychmiastowe i mocne jak po podaniu oksytocyny), z drugiej strony, moze nie spowodowac nic - wiec wtedy decyduja sie na oksy...

Tak czy inaczej - wole naturalnie :ico_haha_01:

MONIKAB fr

01 maja 2008, 15:23

MONIKAB fr, nie musisz nic robic...w koncu masz wymowke - jestes :ico_ciezarowka: :-D
masz racje, ale mam taka cicha nadzieje ze jak sie troche poruszam, to Alusia zechce wyjsc :-D a i w domku bedzie czysto :-D :-D :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 15:26 ]
MONIKAB fr

[ Dodano: 2008-05-01, 15:20 ]
Z tego co przeczytalam - to polozna moze (jesli szyjka jest skrocona i miekka) ponaciagac blony pecherza plodowego :ico_olaboga: (dla mnie to brzmi strasznie) - to niby powoduje lekkie wzniecenie porodu (nie takie natychmiastowe i mocne jak po podaniu oksytocyny), z drugiej strony, moze nie spowodowac nic - wiec wtedy decyduja sie na oksy...

Tak czy inaczej - wole naturalnie :ico_haha_01:
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: nie dziwie sie :ico_olaboga: to naciaganie brzmi okropnie :ico_chory: oby synus zdecydowal sie na przyjscie na swiat w terminie

[ Dodano: 2008-05-01, 15:29 ]
felicity001, a jak twoj czop?odszedl juz?

Awatar użytkownika
felicity001

01 maja 2008, 15:29

Mi taka "domowa" aktywnosc za wiele nie pomogla - bo jak widac wciaz jestem 2w1 - a sprzatam czesto i duzo (zwlaszcza po Oli :-D )

W weekend trzeba bedzie jeszcze bardziej nad tym popracowac,zeby Filipka zmusic do wyjscia :ico_haha_01:

MONIKAB fr

01 maja 2008, 15:34

a ja mam jeszcze nadzieje ze choc tak pospiesze Ale :ico_oczko: no i porzadeczek jest jak najbardziej wskazany (bo przy takiej pogodzie i przy psie ktory bez przerwy na dwor wychodzi to koszmar jest na podlodze :ico_olaboga: )

Awatar użytkownika
felicity001

01 maja 2008, 15:50

MONIKAB fr, co do czopa - to trudno mi ocenic :ico_oczko: a u poloznej badania wewnetrznego nie ma

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”