Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

12 maja 2008, 09:57

cześć!

Karolina no to biedna jest teraz Amelka ale szybko jej przejdzie, dziewczyny dały Ci świetne rady i tego się trzymaj

kasia1983, fajny suwaczek :ico_brawa_01:

agasco koniecznie pokaż zdjęcia, bo ja już nawet nie umiem sobie wyobrazić jak wyglądają Twoje łobuziaki

ja w ten weekend miałam szkołę- jestem już po dwóch zaliczeniach, nie będę się chwalić :ico_nienie: ale mam 5 i 4,5 :-D :-D
Julia znowu zaczęła mówić, mówi papa i robi papa, kaka (kaczka) to jej ulubione zwierzątko, mama mamu i mamo, tata, baba, da (to chyba daj)..... ale najfajniejsze jest to, że jest coraz bardziej świadoma przychodzi się przytulić, całuje i się tak mocno wtula, przychodzi żeby jej pieluchę z wkładem zmienić :ico_szoking: i strasznie zaczepia i się śmieje jak się z nią bawimy

staje już wszędzie, świetnie maszeruje trzymana pod boki a nawet tylko za rączki- ale na to jej nie za bardzo pozwalam- choć to ją najbardziej cieszy :-D , jak stanie np przy łóżku a ja wyciągnę do niej ręce i mówię choć Juleczko to ona podaje mi jedną rączkę :ico_szoking: i idzie :ico_brawa_01:

rosną te nasze maluchy i coraz większe robią postępy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 maja 2008, 11:50

Karolina Mam nadzieje, że Amelka juz lepiej, ja tez używam friede to wyciagania kataru, jak jest go bardzo dużo to możesz jej dac cos p/histaminowego, ja daje zyrtec- 4 kropleki dwa razy dziennie bo to zmiejasz wydzielanie kataru.

Agasco
Ciesze sie, że wyjazd sie udał i koniecznie wklej zdjęcia.

Yvone
Zdjęcia Amelki obłędne, zazdrościmy włosków.

Aga
Gratuluje takich pieknych ocen!!

A ja mam dzisiaj mega doła. Tosia zaczeła rano tak paskudnie kaszleć, że nie wiem czy to ne znów zapaleni oskrzei, zwłaszca że siostra meża miaal je w zeszłym tyg a była u nas w zeszływeekend zarza zanim zachorowała. A mieliśmy w piątek jechac ze znajm,omymi na weekend do zakopandego :ico_placzek: Popołudniu idę z nią do lekarza. Taki mam piekny prezęt na urodziny, teraz to juz nawet na lody nie wyjdziemy wieczorem...ech!

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 maja 2008, 14:42

Pruedemce trzymam kciuki i mam nadzieję, że to nic powaznego.
Karolinko jak tam Amelka.
Tylko pogratulować Julci, że taka rezolutna :ico_brawa_01:
Właśnie Agasco wklej zdjęcia, tak dawno cię nie było.
No a my w sobotę bal z pracy męża i to w zamku Ksiaż. Kreację już mam, jeszcze tylko fryzjer został.
Rany jaki u nas upał. Nie ma czym oddychać.
Trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro cały ranek będę biegać za amelką z pojemnikiem na mocz. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 maja 2008, 15:28

Yvone A może zastosuj te woreczki samoprzylepnre:) Tosi jak pobierali w szpitalu to wlaśnie do takich, tylko trzeba uchwycic jak nasika bo jak się bedzie za bardzo wiercic to się wszystko w pieluche naleje:) Powodzenia!

Ja własnie przczytałam nowe rozporządznie pani Minister zdrowia apropos stażu podyplomowego- dostaniemy podwyzki całe 100zł a tak szumiała, że niewiadomo ile będzie :ico_zly: No i Lep i mi się przesunął o rok wczesniej, tego w planach nie miałam :ico_szoking:

A teraz bede się zbierać powoli do lekarza bo o tej porze korki straszne na miescie, trzymajcie kciuki,żeby na przeziebieniu się skończyło, choć kaszle brzydko!

[ Dodano: 2008-05-12, 19:30 ]
Na szczęście to nic poważnego, a kaszel stąd że ma mega dużo kataru i jej spływa do oskrzeli. Dostala tylko leki wykrztusne i powinno jej przejść :-D

[ Dodano: 2008-05-12, 20:03 ]
A tu jest troche nowych zdjęć Tosi
http://picasaweb.google.pl/gaustohasyou/9Miesiac

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

12 maja 2008, 22:30

Witajcie:)
Preudenc wszystkiego najlepszego szczescia, pociechy z Tosi aby was choroby omijały i samych wlasciwych wyborow ( specjalizacja) z okazji urodzin :ico_urodzinki: :ico_prezent:
Karolina tego kataru to wam nie zazdroszcze pamietam jak Kacper mial to jedyny ratunek byl wlasnie w tej rurce do sciagania... moja mama zawsze powtarza ze katar leczony trwa 7 dni a nie leczony caly tydzien i cos w tym jest :ico_oczko:
Yvone my tez stosowalismy te woreczki tyle ze Kacper byl wtedy mniejszy po przebudzeniu podmylam go i nakleilam woreczek dlugo nie czekalam ale jak by teraz bylo to nie wiem :ico_noniewiem: ale ci zazdroszcze tego balu albe bym chciala sie tak wystroic i zabawic jak za dawnych czasow...
Agaso rzeczywiscie daweno cie nie widzielismy ... zaniedbujesz nas tu...
Aga no to szykuje sie ladna srednia... podziwiam ze potrafisz sie uczyc gdy jest tak pieknie...
Kasia u ciebie kolorowo ( tyle suwaczkow) dobrze ze masz w kims oparcie i pomoc ...
u nas pogoda piekna zreszta reszta kraju tez skapana w sloncu bo statystyka slabiutka ... u nas calkiem udany wekend w sobote zrobilam sobie wloski kupilam buty od razu czlowiek czuje ze zyje :ico_brawa_01: jak babie niewiele trzeba do szczescia :ico_oczko: wieczorkiem troche popilismy czyt. 2 piwa :ico_olaboga: katastrofa ze mna przeciez to wstyd miec taka glowe... a niedziela bardzo udana Kacper bardzo grzeczny zauwarzylam ze aby nam nie zepsul dnia ( brzmi to akrutnie) to musi byc wyspany i nakarmiony a wtedy odplaca sie po 100-kroc... bylismy na rybce a p[otem na lodach i w parku z znajomymi jak wyszlismy z domku o 13 tak wrucilismy o 18.30... Kacper uwielbia towarzystwo dzieci i calkiem inaczej sie zachowuje bylismy ze znajomumi ktorzy naja dzieci jedni rocznego syna a drudzu 2,5 letnia coreczke duzo smiechu dzieci sie soba zajmowaly i slicznie bawily naprawde super... Kacper generalnie zafascynowany dziecmi... dlatego tez chodze z nim na plac zabaw aby popatrzy sobie jak sie bawia dzieci pozjezdzal ze zjezdzalni pobujal na huśtawce i pogrzebał w piachu , dzisiaj tez siedzielismy na trawce dobre 20 min grzebał w trawce moj maly odkrywca :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

12 maja 2008, 22:59

dziewczynki dzieki za troske, no ten katar to cos okropnego, napisze jutro, wczoraj mala nam sie w sklepie obrzygala cala a ja nie wzielam nic, mowie wam szkoda slow, jutro znjade chwilke to cos napisze :-)

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2008, 08:14

pogodna cudna chodzimy na dlugie spacerki i sie opalamy :ico_haha_01: wczoraj kupiliśmy spacerowkę chicco i w końcu będzie troszke lżej wchodzić po schodach :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2008, 09:20

anita Dzieki za zyczenia:) Koniec końców nie byly takie zle te moje urodziny. Choć starzeje się a to nie fajne :ico_noniewiem: Co do zakupów które ciesza kobiety to cie doskonale rozumiem, ja uwielbiam buszowac po sklepach, a buty to juz najlepsza sprawa. Z tym wsypaniem i najedzeniem to amsz racje, Tosia tez jak ma zapewnione te dwie rzeczy to bawi się na polku i u znajomych rewelacyjnie, a jak nie dośpi to jest marudna.

karolina
Mam nadzieje, że jednak Amelce przechodzi powoli. Ale w tym sklepie to musiało być nie za wesoło.

A Tosia ogólnie szaleje, poza tym katarem i flegmą, kaszle zwlaszcza po spaniu bo musi odkrztusić. Strasznie jest ruchliwa, aże nie umie jeszcze raczkować to pelza na brzuchu po podłodze, komicznie do wygląda, coraz częściej też podciaga się do siadu, więc jest coraz lepiej. Zreszta wczoraj bylam z nia u tego lekarza do którego mam największe zaufanie i stwierdzil, że rozwija się harmonijnie i w pożądku tylko póxniej przez tą operacje, bo ma z 3 miechy opóżnienia, ale da rade:)

Mialam iść rano na ćwiczenia, ale mi sie nie chce bo chirurgia to nie moja rzecz. Ale na seminarium już niestety musze. Własnie przerabiam urazy klatki piersiowej bo w piatek zaliczenie.....ech!

Aga78

13 maja 2008, 10:05

Pruedence, wszystkiego najlepszego :ico_prezent:
śliczne zdejęcia Tosi :ico_brawa_01:

u nas jest strasznie - wczoraj się zaczęło- Juleczce idą zęby wszystkie cztery na górze naraz- jeden już wyszedł :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: strasznie cierpi :ico_placzek: ma gorączkę, nie je płacze, nie może spać i w ogóle jest taka jakby opuchnięta na twarzy ima takie na maxa zmęczone oczka :ico_placzek: - płaczę razem z nią
.... powiedzcie proszę, że to długo nie potrwa :ico_placzek:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2008, 19:07

Hej Sierpnioweczki!!!
Pruedence, wszystkiego naj naj naj :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: Zdjecia Tosi CUDNE!!!! Sliczna jest ta Twoja coreczka :ico_brawa_01:

Agasco, super, ze wypoczynek byl udany. Zagladaj do nas czesciej i czekamy na foteczki :ico_haha_01:

Karolina, :ico_buziaczki_big: dla Amelki. Mam nadzieje, że to juz dlugo nie potrwa. :ico_noniewiem:

Yvone, i jak poszło z tym moczem?

Aga, gratuluje ocen w szkole. A z tymi zabkami to :ico_szoking: ze az 4 na raz ida. U nas jeden zabek wychodzil ok 2 dni zanim sie przebił. Trzymam kciuki, zeby u Was było szybciej. Trzymaj sie. :ico_pocieszyciel:

A u nas duzo zmian!!!! Na razie nie bede sie rozpisywac, żeby nie zapeszyc, ale chyba znalezlismy sobie juz zajecie w Polsce. Teraz dostrajamy szczegoly i szczegoliki. Jestesmy oboje bardzo podekscytowani :-D Los nam zrobil fajna niespodzianke. :ico_brawa_01: W koncu :ico_sorki:
Szymek jest coraz bardziej ruchliwy. Koc mu juz nie wystarcza, buszuje po calym mieszkaniu, wspina sie na szafki, komody itd. trzeba bardzo na niego uwazac, bo wczoraj o maly wlos nie zrzucilby sobie DVD na glowe :ico_olaboga: Musze kupic zabezpieczenia. :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”