Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

19 maja 2008, 18:53

forum nie dzialalo i nie moglam tu wejsc:(
w pracy masakra, ale dalam rade
dzisiaj siedzimy razem z M w domu
ale jutro M idzie do pracy tam gdzie byl w piatek wiec sie cieszy

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 20:12

I ja sie odzywam ze jestem. Odywajcie sie dziewuszki co u was, ja poloze Nell i popisze wiecej!

ulamisiula

19 maja 2008, 21:33

wkońcu!!!Ciekawe czy teraz mi zje posta czy łaskawie wydrukuje.

Witam po przerwie.Zaczne od początku.Gratulacje dla wszystkich maluszków :ico_brawa_01: .Przeleciałam pobierznie teaty a potem na spokojnie je przeczytam

W tamtym tygodniu okazało sie że ta temperatura była spowodowana infekcją.Mały dostał leki ale nie antybiotyk i już jest zdrowy.Nie było mnie na forum bo pojechałam do teściów.Misiek ostro powiedział że mają mi pomóc i tak robili.Mały potrafił sie budzić w nocy nawet co pół godzinki.Wrócilismy w niedzielę i na kontrol.Przy okazji ja do badania bo ta choróbsko przeszła na mnie.Dostałam leki tylko że u mnie bez antybiotyku sie nie obyło.Ale jest już po infekcji.Za to mały nie wiedzieć czemu tak nam dokazuje że wieczorkiem padam.Nie chce jeść, na siłę zje 3 razy dziennie 120ml kleiku, a o zupkach nawet jego ulubionych nie ma mowy.Marudzi ipłacze cały dzień.A wieczorem zaczyna sie przedstaweinie.Trze oczka i ziewa jakby był zmęczony to go kąpiemy , o tej porze co zawsze, a on zje 100ml kaszki i do zabawy.Układanie go do snu trwa nieraz nawet 2 godziny.Pośpi 2 godziny i od nowa karmienie i próba układania.I tak co godzina.A ranek zaczyna sie o 4,30 lub 5.
W czwartek przyjechała teściowa.Pokłóciła sie z tesciem wsiadała w autobus i przyjechała.W niedzielę ja odwieźliśmy i powiem szczerze że dzieki temu że przyjechała ja skończyłam malowanie(wkońcu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ) ale miałam jej dość.Nie zrozumcie mnie źle, lubimy sie obie ale słuchanie po raz 1000000 tego jak ona miała ciężko ze swoją teściową i jaki teść jest niedobry itp,itd ...to mi bokiem wychodzi.Wynikało tylko z tego że powinno sie jej postawić pomnik pt"Męczęnnica stulecia".

Teraz tylko ze mną jest coś nie tak :ico_placzek: .W czwartek bolał mnie prawy policzek, a w piątek na wewętrznej stronie prawego policzka pojawił sie guzek wielkości ziarnka grochu.Cholernie boli.Jestem spuchnięta, mam powiększone więzły chłonne ból jest na całą prawą strone od ucha aż po szyje.Jadę na przeciwbólowych.Byłam dziś u lekarki i ta mnie wysłałą do stomatologa.Zaszłam do stomatologa a ta kobiecina obejrzała mi wszystko , posprawdzała i mówi że to jest ostry stan zapalny śluzówki, z powiększonymi więzłami chłonnymi (tyle to i ja wiem) i to napewno nie jest od zębów, ale da mi antybiotyk, płukankę i maść na osuszenie tego.Jeśli nie pomoże to trzeba będzie pobrć wycinek i sprawdzić co to jest.Zobaczymy czy to pomoże.Chciałam poszukać czegoś o tym w internecie i jak mi sie otworzyły strony z mięśniakami, chłonniakami to przestałam szukać żeby sie nie dobijać
Ale myślę że będzie dobrze. :-)
Ok wyżaliłam się.Ale ulżyło.

Teraz wcisnę "WYŚLIJ i mam nadzieję że to co nabazgrałam zobacze zaraz na ekranie bo jak nie to ..... :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 21:50

:ico_zly: Byłam na przymusowym odwyku, bo albo się stronka nie otwiera albo jakaś przerwa techniczna :ico_zly:

Przeżyłam sobotnie wesele. Zuzanka ładnie sama zasnęła w łóżeczku turystycznym i nawet pospać nam dała do 7.15!

Hmmm... Może głupia jestem,ale wkurzyłam się na teściową, bo kupiła nam wózek spacerowy. Wiedziała,że chcę kupić i mówiłam jej jaki, a ona i tak kupiła inny i w brzydkim kolorze. Normalnie mnie zatkało jak go zobaczyłam. M. też wkurzony, powiedział,że i tak kupimy sobie taki jak nam się podobał. Ja chciałam rozkładany do leżenia i z tą osłonką na nóżki.
Taki nam kupiła, pomarńczowy
http://www.allegro.pl/item360108427_lek ... mocja.html
A myśmy sobie taki wypatrzyli
http://www.allegro.pl/item361340914_woz ... urier.html
eSKa, z fotelika jesteśmy zadowoleni. W sobotę była premiera i od razu podróż ponad godzinna. Do leżenia jest taki miej więcej jak ten wcześniejszy. Ale fajnie się Zuzia rozglądała, zaraz i tak zasnęła i chyba jej wygodnie było, bo nawet jak się obudziła to bez marudzenia.

ulamisiula

19 maja 2008, 21:58

rodzinka w kąplecie:

[ Dodano: 2008-05-19, 21:59 ]
Obrazek

nasz nowy nabytek:
Obrazek

Faceci mojego życia:
Obrazek

regał w częściach niestety nie udało sie zrobić jednego ujęcia, nie patrzcie na bałagan na półkach , po przeprowadzce to zniknie
:góra
Obrazek

dół:
Obrazek

długa ściana:
Obrazek

a stąd exmitowany będzie komputer i wstawiony fotel:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 22:11 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 22:09

ulamisiula, jestem pod wrażeniem!

[ Dodano: 2008-05-19, 22:20 ]
Tak wyglądałam w sobotę
Obrazek
Z Zuzią
Obrazek
Ale mina!
Obrazek

ulamisiula

19 maja 2008, 22:31

Kocura sukienka świetna!!! gdzie ja kupiłaś?Niedługo mam imprezę i taka by mi sie przydała.

Ale Zuzia śietną minkę zrobiła. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 22:34

ulamisiula, kupiłam ją w takim dużym odzieżowym, takie tanie ciuszki tam mają, zapłaciłam za nią 49 zł :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

19 maja 2008, 22:47

Hej,no wreszcie sie tu dostałam,tylko ciekawe czy mi posta wyślę bo w piątek napisałam dwa i były na stronce a teraz już ich niema więc :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Mój Ł pojechał :ico_placzek: :ico_placzek: i tak mi smutno bez niego,Kacperek daje popalić,jest taki żywy,ciągle by biegał.Dziś mieliśmy dzień z przebojami małymi,poszliśmy na wieczór na zakupy do marketu i tam spotkaliśmy małą dziewczynkę i Kacperek się do niej uśmiechał a ta jak zaczęła,piszczeć,krzyczeć czy coś w tym rodzaju i Kacperek tak się przestraszył że aż się zanosił płaczem :ico_olaboga: nie mogłam go uspokoić,aż nie mógł nabrać powietrza,tak sie wystraszyłam :ico_olaboga: Potem przyszliśmy do domku,zjedliśmy kolacje i chciałam Kacperka uśpić i dawałam mu jeszcze soczek do picia a ten cały ten soczek zwrócił :ico_olaboga: nie wiem czemu,może za dużo sie napił.Poza tym jak wyszliśmy na dwór całe czółko i wokół oczek miał takie małe,czerwone plami,nie wiem od czego to.Jak wróciliśmy do domu to zniknęły..

[ Dodano: 2008-05-19, 22:48 ]
Sprawdzam czy posty dochodzą :-D

[ Dodano: 2008-05-19, 22:52 ]
Kocura ładna sukienka i tania :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ula trzymam kciuki żeby z węzłami było oki.A z internetu nie czytaj tych rzeczy bo tylko sie niepotrzebnie zdołujesz tak jak ja kiedyś :-D

No i stawiam dziś spóźniony :ico_tort: za 8 miesięcy Kacperka.

[ Dodano: 2008-05-19, 23:24 ]
Eve super ze macie pracę.Gratuluje :ico_brawa_01:

Gosia ja Cie widzę w takim jaśniejszym brązie albo czekoladka :ico_oczko:

Mamo Zuzi my z Ł to tak z 4 razy w tygodniu mamy przytulanki :-D Jak nie było Kacperka to codziennie ale teraz to mały mnie wykańcza :-D

Ja idę już spać i mam nadzieje że tt już będzie działało bez zarzutów bo inaczej umrę z nudów wieczorami bo ile to można siedzieć na allegro i naszej klasie :-D Dobranoc dziewczynki.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 23:40

Witam i ja,

ale mialam nerwa na tt, tez ciagle siedzialam na naszej-klasiae i na allegro. A ile niepotrzebnych rzeczy nakupowalam :ico_olaboga: No ale mam nadzieje ze teraz bedzie ok.
Ulamisiula, oby zeszedl ten stan zapalny szybciutko i masz racje nie czytaj nic w necie bo tam sa tylko skrajne przypadki opisane, a nie takie banalne jak Twoj :-)
Kocurka, naprawde fajna ta kiecka, i jaka cena , szok! Sama bym podobna sobie kupila z checia, ale tu niestety ceny sukienek sa szokujace. Minka Zuzi szokujaca :-D Hihi, ona tak czesto ;-) ?

Kicia, moze malemu bylo za goraco? Albo alergia na cos? Pojecia nie mam ale wazne ze zniknelo.

Widze ze nasze dzieci weszly w etap marudzenia i dawania w kosc. Nell to samo.... Raczki mamusi najlepsze, ale i to nie wystarczy siedziec, trzeba sie krecic, odchylac, robic buc czolkiem w moje ramie, piszczec, prezyc sie i tak dalej. Mam dosc. Na dluzej sie zbawi na 15 minut i znow patrzy na mnie takim wzrokiem i wyyyyyjeeee, tak ze musze ja wziasc, ile ona moze wyc? A potem cud-usmieszek jak ja wezme i badz tu czlowieku madry..... Z jedzeniem dobrze, ale zrezygnowalam z kaszki na rzecz butelki z zageszczonym mleczkiem, bo jednak po kaszkach miala zaparcia wieksze a poza tym ona jest taki kloc, tydzien temu 9750, to po co jej ta zapychajaca kasza wlasciwie? A jak widzi jak jem, to tak mlaska, slina jej cieknie, wyrywa sie do jedzenia, no szok :-D Aha, no i mamy za soba probe z lodami waniliowymi, tak kilak lyzeczek, obylo sie bez wysypki, a jak jadla, mlaskala, dalaby sie pokroic za kolejna lyzeczke :-D Generalnie ja uwazam lody za najzdrowsze slodycze, bo innych slodkosci nie zamierzam malej dawac az do skonczenia 2 roku zycia, tak ja z Zuzia :-)

Dobra, lece spac, bo jutro umowilam sie z mamuskami i ich dzieciaczkami na kawke poranna.

Do juterka, mam nadzieje!!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”