Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

20 maja 2008, 11:17

Ja mialam okropna noc :ico_zly: wcale nie spalam, brzuch twardnial jak szalony i bolal, w przerwach mala szalala i co chwile czkawke miala. Juz tez momentami myslalam ze cos sie zaczyna dziac (a w nocy maz pojechal do Warszawy :ico_olaboga: ) Ale jak zwykle nadszedl ranek i sie uspokoilo gdzies godzine temu. Ale mialam cala noc gonitwe mysli, zwariowac mozna.

Pogoda do nonono :ico_noniewiem: Wiec dzis czeka mnie dzien przed tv i laptopem.. Mam kilka filmow nagranych to sie nie bede nudzic. I zamowie cos na sciane w kuchni moze. Wczoraj przywiezli mi w koncu zmywarke naprawiona :-)

Awatar użytkownika
murdemille

20 maja 2008, 11:29

:-D
u nas pogoda jak najbardziej "si" :ico_haha_01:
jest słonko choć wieje zdradliwy wietrzyk. zaraz jadę po torebkę, tak dla poprawienia humoru (moje zboczenie), zaraz potem na USG i po prezent dla męża , ale od moich rodziców. Po USG jadę z mamą po kosmetyki których nam brakuje, wkładki dla mnie (laktacyjne jak i 'pasy startowe' do krocza :-D ) no i po jeszcze jeden stanik do karmienia. Bo mam jedną sztuczkę, taką oto :

http://image.ceneo.pl/data/products/832292/product.jpg

Ja zrobiłam mu ręcznik na zamówienie z wyhaftowaną radosną buźką i napisem "Dear God, Thanks for the Best Dad!" :-D :ico_brawa_01: wyszedł ślicznie, mam nadzieję że mu się spodoba. Taki pierwszy 'prezent' od maleństwa :-D

ostatnie usg a ktg w końcu nie wiem kiedy.
no i się okazało że mogę w przyszłym tygodniu pisać egzamin z psychologii, także na wrzesień zostaną mi tylko dwa zaliczenia i to dla mnie banalne bo z podstaw pedagogiki i z socjologii sztuki (uwielbiam sztukę!) :ico_haha_01:

a teraz staram się pomalować paznokcie u stóp :ico_olaboga: nie wiem czy skończę do południa :-D

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 11:39

Witam.

Ja tylko na chwilke bo na 12.30 do lekarza a potem na zakupy.

Nocka ok, ladnie przespana, i wstalismy po 10.
Pogoda nawet ok, slonce swieci chmurki lataja, wiaterek wieje.

Zamelduje sie jak wroce do domu.
A do tej pory milego dnia :-)

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

20 maja 2008, 12:19

Cześć!!!
U nas też świetna pogoda. Nie jest gorąco, ale mi umiarkowane temperatury ostatnio zdecydowanie sprzyjają.
Poza tym jest bardzo spokojnie - spacerki, nauka i żadnych myśli o porodzie (przynajmniej własnym, bo o Was stale myślę i wyczekuję radosnych nowinek :-D )

siunia, powodzenia na wizycie!!
Wiem, że po mnie termin mają jeszcze Marta i Moja.Maja :-D Ale takie wyczekiwanie na swoją kolejkę, jak Wy już będziecie tulić kochane maluszki nie będzie łatwe.
janoszka, super, że tak dobrze ułożyło Ci się na uczelni. Będziesz mogła spokojnie zajmować się Haneczką, a nie stresować egzaminami.
Tuska, na jaki dzień masz wyznaczoną cc??

Pozdrawiam wszystkie :ico_ciezarowka:
Życzę miłego dnia!!!
Zajrzę później sprawdzić czy pozostałe ciężarówki się zameldowały i czy są już jakieś wieści od Spinki.

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2008, 12:46

cześć !
melduję się w dwupaku jeszcze :ico_haha_02:
ale dogaduję z małą żeby się wypchała z brzucha w piątek najlepiej wieczorem :ico_oczko: :ico_haha_02: mąż już ma ochotę na urlop (myśli że odpocznie :ico_puknij: )
jutro mam wizytę u gina jak mi powie że tam jeszcze wszystko pozamykane to go stuknę chyba :ico_oczko:
a przed wizytą KTG,poleżę i posłucham serducha małej :ico_haha_02:
buziaki

[ Dodano: 2008-05-20, 12:50 ]
janoszka gdzie kupiłaś taki stanik do karmienia bo ja też chcę.tylko ciekawe czy na moje wielkie bimbały są rozmiary :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

20 maja 2008, 13:09

Hej

Dostałam sms a od spinki:

"Hej leżę i czekam aż mnie wypuszczą, mam nadzieję, że jutro mnie wypiszą. Dziewczynka potwierdzona, ja czuję się dobrze. Pozdrawiam"

A ja właśnie skończyłam sprzątac (robię to z nadzieją, że cos ruszy :ico_oczko: ), teraz przerwa na :ico_kawa: , a potem idę robic obiadek.
Wczoraj także pokochałam się z m. :ico_wstydzioch: czego się nie robi dla dobra sprawy :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_oczko:

A skurcze są, ale nadal nieregularne więc nawet nie zawracam sobie głowy liczeniem :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-20, 13:10 ]
mąż już ma ochotę na urlop (myśli że odpocznie )
Marzyciel :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-20, 13:11 ]
lulu_, zazdroszczę wyluzowania, ja to juz myslę tylko o jednym :-)

[ Dodano: 2008-05-20, 13:13 ]
janoszka, super, że na uczelnie wszystko po Twojej myśli :ico_brawa_01: , a stanik tez mi sie bardzo podoba :-)

Siunia powodzenia na wizycie

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 17:00

no ja po wizycie, wszystko ok.

porobilismy troche zakupow, ale zmywarki nie zalazlam, byla taka co chialam ale tylko na sklepie wiec ogladana przez ludzi i wgnieciona, a takiej nie chcialam wiec musimy czekac na nowa dostawe.
Za to mam nowa pralke :-)

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 maja 2008, 17:35

Witam!!!
Ja tez jeszcze w dwupaku, dzisiaj mialam wizyte w szpitalu i lekarka zauwazyla, ze dzieciatko juz bardzo niziutko :ico_brawa_01: Sama ostatnio patrzylam na moj brzuszek i jakis taki troszke inny mi sie wydawal, ciezki i oprocz tego dosc mocny nacisk na krzyz.
Termin mam na 20 czerwca wiec jeszcze 4 tygodnie. Ostatnio w polskiej klinice "moja" ginekolog nie stwierdzila zadnego rozwarcia ani skracania szyjki -tak, ze sama nie wiem.Dzidzia wyjdzie wtedy kiedy sama chce :-)
Jestem potwornie zmeczona bo wizyta w irlandzkim szpitalu to 3-4 godziny czekania na 5 minut rozmowy ze specjalista...A ja dzisiaj mialam tzw."baby"doktora i endokrynologa.
Malam jeszcze w planach kupno biustonoszy do karmienia ale nie dalam rady :ico_puknij:
Kupilam tylko kilka koszulek rozpinanych z przodu i skarpetki.
Pozdrawiam serdecznie!!!

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 19:04

Hej

Ta :ico_ciezarowka: mnie dobija..ile można czekać .... :ico_noniewiem: Masakra po porstu...

[ Dodano: 2008-05-20, 19:05 ]
Ostatnio w polskiej klinice "moja" ginekolog nie stwierdzila zadnego rozwarcia ani skracania szyjki -tak, ze sama nie wiem.Dzidzia wyjdzie wtedy kiedy sama chce :-)
no tak ..co zorbic... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-20, 19:07 ]
Ja już nie czekam ..zawiodłam się na całej lini .. po porstu niepotrzebnie tylko zamotał mi mój gin w głowie..widocznie i z 5 cm rozwarciem i bez szyjki można nie urodzić choć jak to sam powiedział: "jeszcze się w swojej 22 letniej praktyce zawodowej nie spotkałem, żeby kobieta donosiła z tak dużym rozwarciem ..." :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: To jest dla mnie takie wkurzajace..i co co ja głupia go słychalam ?

[ Dodano: 2008-05-20, 19:08 ]
brzuch twardnial jak szalony i bolal,
Dla pocieszenia dodam, że ja już tak mam od jakiegoś czasu a potem kicha i tak to nie to ..jakoś przy 1 dziecku mi się to tak nie ciągnęło ..teraz to jest okropność... a jeszcze 2 długie tygodnie przedemną ... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Tuska

20 maja 2008, 19:42

ja tez juz po. w zasadzie to tylko KTG mialam, bez badania juz wiec nie wiem jak szyjka sie trzyma (lub nie trzyma :ico_oczko: ) tetno malej w porzadku, skurczyli wychodzily, takie nawet do 75.. A i tak byly slabe, bo ich nie czulam, nie to co w domu.
Czekamy wiec :-) Juz wizyt nie mam, widze sie z lekarka juz w szpitalu, planowo za 2 tygodnie, chyba ze nie doczekamy :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”