Awatar użytkownika
delfi1
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 cze 2008, 16:59

Dziewczyny zaczal mi odchodzic czop troche wczesnie,ale wyczytalam gdzies ze moze tak byc nawet miesiac przed spodziweanym terminem porodu.
Nie powiem troche sioe przestraszylam bo przed nami jeszcze ten nieszczesny remont

Jutro dzwonie do mojego gina aby sie umowic na wizyte ..zobaczymy co powie.
Z tego co wiem, jak to sa tnw. uplawy to moze byc zagrozenie dla malenstwa, wiec warto by skonsultowac z ginekologiem, wizyte isc, albo na izbe przyjec pojechac i niech zbadaja, bo duzo teraz jest infekcji wiec wydaje mie sie ze nie warto ryzykowac. Pozdrawiam papapapa :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 22:36

Cześć Laski :)

Długo mnie nie było, ale Pan miał jeszcze urlop, więc jakoś tak nie miałam czasu, żeby do Was zajrzeć :(

Ale odmalowaliśmy sypialnię, bo mieliśmy dwie ścainy w kolorze czekolady (prawie czarne), więc trochę za ciemne dla dziecka... teraz mamy dwie fioletowo-różowe, no i dwie łososiowe - tak, jak były...

tu jest fotka:

Obrazek

Pewnie jeszcze walniemy jakieś jasne wzorki, może drzewko, albo coś w tym stylu, ale to się już nie spieszy...

Ja już mam prawie wszystko gotowe, wózek kupiony, łóżeczko przywiezione dwa dni temu, ubranka, pościel, pieluchy poprane, poprasowane, poukładane w szafach... Część kosmetyków też mam, przede mną tylko spakowanie torby do szpitala - i tu czeka mnie jeszcze trochę zakupów, ciemne ręczniki, wkładki laktacyjne, podpaski etc.

Dalej nie wiem co dokładnie powinno znaleźć się w tej torbie, w necie jest tyle różnych informacji... :ico_olaboga:

Byliśmy już na 2 zajęciach w skzole rodzenia... jest super, teoria, potem ćwiczenia... no i poród rodzinny jest tam za darmo (a nie to, co w moim szpitalu!!!), poza tym jest bliżej od mojego miejsca zamieszkania, więc nie wiem czy jeśli nie będzie tam miejsca, to nie zdecyduję się rodzić tam...

Płatne znieczulenie chyba też mam raczej z głowy, bo okazało się, że kobiety, które mają tatuaż na ledźwiach - nie mogą mieć takiego znieczulenia... super...

JAGNA - myślisz, że to już ten czop Ci odszedł?? To chyba strasznie wcześnie... Mi się wydaje, że to może być na ok. 2 tygodnie przed porodem, ale pewna nie jestem... na pewno nie zaszkodzi skonsultować tego z lekarzem... daj znać jak się już dowiesz...

Całuję wszystkie laseczki, bo muszę zajrzeć jeszcze na Upragnione Maleństwo do moich starych znajomych :)

całuski :)

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 cze 2008, 10:21

Jagna30, idź do gina i daj znać co powiedział. Trzymam kciuki

Awatar użytkownika
delfi1
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 cze 2008, 10:27

Ale odmalowaliśmy sypialnię, bo mieliśmy dwie ścainy w kolorze czekolady (prawie czarne), więc trochę za ciemne dla dziecka... teraz mamy dwie fioletowo-różowe, no i dwie łososiowe - tak, jak były...
wiec juz bedzie jesniej dla dzidzi....:))))
Byliśmy już na 2 zajęciach w skzole rodzenia... jest super, teoria, potem ćwiczenia... no i poród rodzinny jest tam za darmo (a nie to, co w moim szpitalu!!!), poza tym jest bliżej od mojego miejsca zamieszkania, więc nie wiem czy jeśli nie będzie tam miejsca, to nie zdecyduję się rodzić tam...
ja juz mam jutro ostatnie spotkanie w szkole rodzenia, ale nie wiem czy uda mie sie pojsc, bo spraw mam tyle do zalatwiania....
Pogoda sie zmienial po wczorajszej burzy, jest silniejszy wiatr....ale ogolnie oki.
Zab mnie boli, a jakos sie boje dentysty teraz pod koniec ciazy.... :ico_placzek: :ico_olaboga:
Pozdro :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

23 cze 2008, 10:46

delfi1, to raczej nie sa upaly,a gesty zbity sluz.

Wczoraj wieczorem odszedl jeszcze wiekszy kawal :ico_szoking: Ale byl bezbarwny,bez sladow krwi.

Gie, zazdroszcze Ci ja jeszcze przed remontem i daleko w polu z przygotowaniami kacika malutkiej :ico_placzek: A jak urodze wczesniej???

Dzisiaj na lipcowkach radosna nowina ...dziewczyna miala termin na 1 lipca a urodzila dzisiaj rano zdrowego chlopczyka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

AniaZaba, wlasnie zapisalam sie na wizyte,zobaczymy co powie.

Ja nie chodze do szkoly rodszenia,juz 2 mialam -hahah :ico_oczko:
I wiem ,ze ta cala teoria biezre w leb kiedy nie mozemy z bolu wytrzymac :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-06-23, 10:47 ]
Kurcze widze ze zamias UPLAWY napislam UPALY....hahhahah. DOBRE

Awatar użytkownika
delfi1
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 cze 2008, 10:56

delfi1, to raczej nie sa upaly,a gesty zbity sluz.
Kurcze widze ze zamias UPLAWY napislam UPALY....hahhahah. DOBRE
:-D :ico_oczko: wiec sie szykuj na wczesniejszy porod, a moze nie w sumie to sie nie znam. Ty juz przechodzilas jeden wiec napewno wiesz lepiej....., to dobrze ze czop a nie infekcja, bo z ta by trzeba bylo sie jeszcze leczyc do konca porodu. Wiec sie wszyscy ciesza z Beaty W, ze ur. o 5:50 synka, tylko gratulowac, a wogole to szybko jej poszlo, nie???? :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

23 cze 2008, 11:10

delfi1, ja mam dwoch synkow:):)

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 cze 2008, 11:18

delfi, Jagna, jak dobrze pójdzie obie urodzicie lipcóweczki :-)

delfi, radzę Ci jednak zrobić sobie ząbka bo potem możesz nie miec czasu wyrwać sie do dentysty. A jak zacznie potem nagle boleć... Ja też nie przepadam ale juz sobie poleczyłam na szczescie :-D

Jagna, dokładnie sie z Tobą zgadzam co do tej teorii ze szkoły rodzenia - jak co do czego i tak trzeba znaleźć własny sposób na przetrzymanie bólu, a przewidzieć jaki on będzie niestety nie można :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-06-23, 11:33 ]
Słuchajcie, a może odświeżyłybyśmy kącik meldunkowy? :-)
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... sc&start=0

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 cze 2008, 12:51

Witam dziewczeta. Widze ze u was przygotowania pelna para :-) ja musze jeszcze jedna polke do szafy dokupic zeby ciuszki poukladac i dopiero wtedy wezme sie za pakowanie torby.U nas na szczescie nie trzeba brac duzo rzeczy bo wiekszosc zapewnia szpital wiec i pewno w ostatniech chwili zdaze sie spakowac :-) A tak to wozek lozeczko wszystko juz jest i powiem szczerze ze nie moga sie juz doczekac, bo upaly coraz wieksze sie robia i ciezko sie robi :ico_haha_02:

Jutro mam wizyte u gina i zobacze czy mala sie odwrocila ,jesli nie to moge sie napewno spodziewac wczesniejszego terminu bo zrobia mi wtedy cesarke planowana.

Awatar użytkownika
delfi1
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 cze 2008, 13:37

delfi1, ja mam dwoch synkow:):)
:ico_puknij: :-D zakrecona chyba juz jestem:))), pisalas o tym juz tyle razy:D
delfi, radzę Ci jednak zrobić sobie ząbka bo potem możesz nie miec czasu wyrwać sie do dentysty. A jak zacznie potem nagle boleć... Ja też nie przepadam ale juz sobie poleczyłam na szczescie
ja proboje sie dodzwonic do mojej dentystki, ale nikt nie odbiera, moze wakacje, a innym nie wiem czy zaufam... :ico_placzek:
Słuchajcie, a może odświeżyłybyśmy kącik meldunkowy?
hym...mozemy przeciez :))))
Jutro mam wizyte u gina i zobacze czy mala sie odwrocila ,jesli nie to moge sie napewno spodziewac wczesniejszego terminu bo zrobia mi wtedy cesarke planowana.
to daj znac co i jak po wizycie
Ja juz po obiadku, zrobilam dzis nalesniki ze serem :)))pycha :ico_oczko:
paaaaa :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”