Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2008, 18:53

Dziewczynki jutro ide na ta glukoze ciekawe jak mi pojdzie, kupiłam juz w aptece to swinstwo i musze je wypic rano godzine przed badaniem.
no to trzymam kciuki :ico_sorki:
Ja tego badania nie mialam wiec nie moge sie podzielic doswiadczeniem :ico_noniewiem:
Moze nie bedzie zle :ico_sorki:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 19:53

Dziewczynki jutro ide na ta glukoze ciekawe jak mi pojdzie, kupiłam juz w aptece to swinstwo i musze je wypic rano godzine przed badaniem.
dasz rade ja to mialam w piatek, 12 godzin przed badaniem kazali nic nie jesc, przyjechalam naczczo pobrali mi krew dali glukoze do picia :ico_olaboga: bleeeeeee,
za godzine znowu krew, a po badaniu nastepna godzina czekania i znowu krew, wiec kuli mnie w jedna zyle trzy razy bo pani nie mogla znalezc innej :ico_puknij: , po wszystkim kazala mi zjesc duuuze sniadanko :ico_sorki: :ico_sorki:

Dzis mialam badanie w szpitalu zajelo mi ta jakies1,5 godziny, najpierw poszlam nasiusiac do kubeczka ale nie trafilam i nie bylo nic do badania :-D :-D , wiec kazaly mi pic duzo wody i siusiac jeszcze raz, potem badanie cisnienia, okazalo sie znow za wysokie, rozmaowa z lekarka jakas chinka to byla, mowila po angielsku ale z chiniskim akcentem wiec slabo sie dogadalysmy, powiedzialam jej o tych bolach powiedziala ze to raczej normalne i mam sie nieprzejmowac no chyba ze by to sie powtarzalo czesto, zapytalam sie czy zrobia mi usg ale ona na to ze robia tu tylko jedno planowao i koniec ze nie bede miec wiecej :ico_noniewiem: , potem jeszcze mialam badanie krwi ,oczywiscie pobrala mi z tej samej zyly co pigula od glukozy wiec siniak na pol lapki mam :ico_olaboga: , potem znow rozmowa z pania Chinka lekarzem, ze mam mierzyc cisnienie co daw dni!!!!!!!! u mojego lekarza prowadzacego, a za dwa tygodnie nastepna wizyta w szpitalu............

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

08 lip 2008, 20:56

ja to mialam w piatek, 12 godzin przed badaniem kazali nic nie jesc, przyjechalam naczczo pobrali mi krew dali glukoze do picia bleeeeeee,
kurcze mnie to tylko powiedzieli ze mam sobie to kupic w aptece i na godzine przed badaniem krwi zrobic. Nawet nic nie wytłumaczyli co i jak. Wiec juz sama nie wiem jak to bedzie.

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 lip 2008, 21:31

wiola85 kotek do tego cudownego napojuz glukozy można dodać sok z połowki cytryny będzie lepszy ,tak mi poradziła moja dr i panie w laboratorium też zapytały czy mam cytryne.U mnie wygladało to tak że rano mi pobrali krwe a potem dali mi glukoze z cytrynka i kazali czekać godzine na następne pobranie krwi .
No to przynajmniej nasze chłopaki jak urodzimy będą z nami na diecie odchudzającej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
adia26 trafić do pojemniczka to nielada wyczyn :-D masz skoki ciśnienia , mi pani doktor powiedziała że jak będe mieć kłopoty z ciśnieniem to czeka mnie cesarka , ale to ze wzgledu na moje serce , zebym nie zendlała na porodówce ani nie dostała zapaści .
mmarta81 no to witaj w klubie ja też juz mam cykora , ale nie będzie zle środek przeciwbólowy i damy rade :) koleżanka urodziła wczoraj 1dziecko w 2 godziny :ico_brawa_01: więc ja też mam nadzieje że szybko się z porodem uporamy wszystkim tego życze

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2008, 22:28

koleżanka urodziła wczoraj 1dziecko w 2 godziny więc ja też mam nadzieje że szybko się z porodem uporamy wszystkim tego życze

Awatar użytkownika
mikkado1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

08 lip 2008, 22:42

ja też bym tak chciała, bo z Julką męczyłam się 11 godzin i nikt się nie wyrywał żeby mi dać coś przeciwbólowego,ale tak szczerze mówiąc to i tak wolę to niż cesarkę,chociaż podobno z drugim dzieckiem jest lzęj, ciekawe czy to prawda, ja na glukozę wybiorę się w przyszłym tygodniu , nie powiem żebym była szczęśliwa

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

09 lip 2008, 10:26

Ciągle Pada.......
I co tu robić? Leżę przed kompem i palę głupa. Wczoraj kupiłam śliczną sukienusię dla Mai. Ale co do wóżka, ach za duży wybór. Ten Mutsy piekny ale drogi i mała gondola. Tak już się zastanawiam nad Maritą, ale to takie jakieś mało poręczne i skrzypiące. Zamówiłam też komplet pościeli, ciekawe co to będzie. Męzowi oznajmiłam, że w ciągu dwu miesiecy sypialnia ma być po reoncie żeby mogła już znosić wszystko dla maluszka.
A wczoraj byłam w odwiedzinach u koleżnki co urodziła w piatek synka. O 21 odeszły jej wody, o 23 była w szpitalu i po 3 mały już był na świecie. Jeny, jaki maluszek, niecałe 3kg. Tez bym chciała takie maleństwo zawsze to łatwiejszy poród.
No i muszę w koncu na ten basen zacząć jeździć.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2008, 10:39

Ja wlasnie dzisij ide na basenik :ico_brawa_01:
Poplywamy troszke z Igusia
A teraz sniadanko i :ico_kawa: -bezkofeinowa :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

09 lip 2008, 11:56

dzis bez :ico_kawa: nie wstane
Wyprawiłam rano Jarka do pracy i wiecie co zrobiłam spowrotem do łóżka wskoczyłam i dopiero co wstałam :-D dziś nie musze gotować obiadku bo idziemy do teściowej na urodzinki ,wczoraj wysprzątałm mieszkanko więc moge leżeć pogoda straszna padai pada Koleżanka na kawe mnie zaprośiła bo ma urlop i siedzi w domku i też jej się nudzi więc może się wybiore .

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lip 2008, 12:34

dzien dobry dziewczynki,ja dzis wstalam po 10, oczywiscie nad ranem obowiazkowe siusiu :ico_szoking: i dalej poszlam lulu. do pracy sie wybieram na 18 wiec mam jeszcze sporo czasu,blumek, mi tez sie mutsy bardzo podoba wlasnie sie o niego licytuje na alegro ale ceny sa masakra.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”