Awatar użytkownika
mikkado1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

19 lip 2008, 21:31

zirca wyglądasz naprawdę super,na pewno bardzo szybko wrocisz do swojej wagi, tak jak moja znajoma, która urodzila niedawno drugie dziecko i w ogóle nie widać że była w ciąży :-)
ja Julką przytyłam jakies 14-15 kg, teraz mam już 10 kg nadwyżkę ale jakoś się tym nie przejmuję, zauważyłam że przez ostatni miesiąc prawie nic mi nie przybyło,ale i jakoś nie za bardzo mogę jeść bo po wszystkim mam zgagę. no i w końcu byłam na glukozie, myślałam że puszczę pawia ale udalo mi się wytrzymac, za to wyniki są dziwaczne bo na czczo 81 po godzinie 182 a po dwóch 69, mam nadzieję że to świadczy o jakich skłonnościach do cukrzycy bo u mnie w rodzinie nikt nie choruje, wizytę mam we wtorek i mam nadzieje że o się wyjaśni

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lip 2008, 21:50

mmarta81, tylko ze ja nie naleze do kruszynek i teraz to czuje sie jak slon :ico_placzek:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 12:20

mmarta81, tylko ze ja nie naleze do kruszynek i teraz to czuje sie jak slon
gdybym przed ciaza waga pokazywala mi 45kg lub 52kg to bym calkiem niezle teraz wygladala na 174cm :-D a tak nonono slon dmuchany-eee nic trzeba bedzie duzo karmic malo jesc :ico_oczko:
to wyniki są dziwaczne bo na czczo 81 po godzinie 182 a po dwóch 69, mam nadzieję że to świadczy o jakich skłonnościach do cukrzycy bo u mnie w rodzinie nikt nie choruje, wizytę mam we wtorek i mam nadzieje że o się wyjaśni
Powiem Ci ze ja mie mam pojecia no ale mam nadzieje ze wszystko ok :ico_sorki:

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

20 lip 2008, 12:41

mikkado1, - na moje oko wyniki, najpierw cukier w normi, potem podskoczył po glukozie a na koniec spadło a to oznacza że trzuska prawidłowo pracuje i pordukuje insulinę do rozkładu cukru, a to oznacza że nie masz cukrzycy. Lekarzem nie jestem ale chyba ok.
mmarta81, - jaki słoń? Jakie dupsko? Bez przesady :ico_nienie: W ciązy mamy swoje prawa i juz. A po ciązy basen i fitness w domciu i spacery z niunią i karmienie cycem. Ja nigdy malutka ani drobniutka nie byłam ( najmniej ważyłam 56 kg przy 165 a przecietnie 57kg) a tylko czasem troszke ponarzekam. Choć przyznam ze w sumie nie wyglądam jescze źle bo sadełko rózniutki po całym ciałku mi się rozlewa. Mam cycki, nonono i JESZCZE talię :)

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 lip 2008, 13:19

mmarta, wygladasz rewelacyjnie i wcale nie widać że utyłaś gdziekolwiek poza brzuchem :ico_nienie: ja nie wiem gdzie Ty schowałas te kiloski....chyba że jako anorektyczka weteranka przezywasz kazdy gram :-D
ja mam 3 kg na plusie, żadna część ciała mi się nie zmieniła, poza brzuchem :ico_oczko: talie tez mam, od tyłu patrząc nie widac ciaży :-D waże 61 kg przy wzroście 175 cm. Mysle że najwyzej do 65-68 dociagnę, nie więcej. czyli po porodzie tylko brzuch mi zostanie do wycwiczenia :ico_brawa_01: chyba że cos się nagle zmieni i zaczne tyć jak balon :ico_szoking:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 15:47

ja mam 3 kg na plusie,
:ico_placzek: jak ja bym chciala miec tylko tyle na plusie :ico_placzek: Zirca jak ja Ci zazdroszcze nie masz pojecia :ico_sorki:
Dobrze ze to jeszcze 2 miesiace :ico_olaboga: -najleprze jest ze najwiecej przytylam na poczatku a teraz prawie nic :ico_noniewiem: moze do konca dociagne z podobna waga-na bank nie ta sama ale nie chce juz wiecej niz 2 lub 3 kg :ico_sorki: bo zawalu dostene :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirca

20 lip 2008, 17:32

mmarta81, sama widzisz-no to może juz nie przytyjesz? z resztą nie waga jest najważniejsza. Owszem-jest wazna, bo moim zdaniem monstrualne przytycie typu 20 kg i więcej jest nieuzasadnione i bardzo wycieńczające dla organizmu.

Wklejam fajnego linka-le powinno sie przytyć w zaleznosci od BMI przed ciążą

http://www.mamydziecko.pl/artykuly/ciaz ... ciazy.html

Tu można policzyc swoje BMI

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-s ... 60_837.htm

dziecko 3–4 kg
powiększona macica 1 kg
łożysko 0,5–1 kg
płyn owodniowy 1–2 kg
większe piersi 1–2 kg
wzrost objętości krwi i innych płynów ustrojowych 3 kg
pozostałe kilogramy to tkanka tłuszczowa

generalnie przyjmuje się, że sama ciąża to 5-7 kg, bo tyle sie traci zaraz po porodzie :-) pozostałe bajery to nasze zapasy :-)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 17:43

bo moim zdaniem monstrualne przytycie typu 20 kg i więcej jest nieuzasadnione i bardzo wycieńczające dla organizmu.
:ico_olaboga: no nie no nie 20kg :ico_olaboga: ale prawie 10 tez da sie odczuc :ico_placzek:
Ale nie jest tak zle bo jak po porodzie ma mi zejsc5-7 kg samo z siebie to supr! z reszta zawalcze ostreo i mam nadzieje na sylwestra isc w czyms ladnym :-D a do lata nic mi nie moze latac na nodze jak bede nia tupac :-D
Juz mam nawet plan biegania po porodzie ustalony :ico_brawa_01: tylko z tym prawdziwym buieganiem powyzej godzinki bede musiala poczekac przynajmniej miesiac po porodzie :ico_noniewiem:
Co zrobic tak juz mam szybko tyje i tyle :ico_noniewiem: i musze sie zawsze pilnowac :ico_sorki: mam nadzieje ze i tym razem mi sie uda doprowadzic do zadawalajacego stanu swoje cialo po porodzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zirca

20 lip 2008, 17:53

mmarta81, na pewno, bo jestes młoda laska i chudnięcie nie będzie dla Ciebie debiutem. jak juz się choc raz w zyciu stosowalo diete i walczyło o figurkę, to póxniej nie ma takiego wstrząsu. 10 kilo to chyba bardzo optymalne przytycie na twój wiek ciaży, zwłaszcza że byłaś wcześniej chuda.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 17:58

chudnięcie nie będzie dla Ciebie debiutem.
oj nie nie nie mam w tej dziedzinie 13 letnie doswiadczenie oj albo i wiecej-pamietam jak nie moglam kiedys pojechac na zawody-trenowalam akrobatyke sportowa do 13 roku zycia bo wazylam 35kg a pani powiedzila ze mozna maxymalnie 32kg(to byla 5 czy 6 klasa wiec kupe lat temu) :ico_placzek: nonono glupia potem to juz zawsze mi sie wydawalo ze za duzo waze :ico_noniewiem:
10 kilo to chyba bardzo optymalne przytycie na twój wiek ciaży, zwłaszcza że byłaś wcześniej chuda.
dzieki za pocieszenie Zirca ale moglo by byc mniej :ico_oczko:
Uda sie schudnac-najwazniejsze to determinacja :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”