emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 11:11

witajcie

Marcys od jakis 2 tygodni budzi sie do jedzenia co 2-3 godziny :ico_olaboga:
mam nadzieje ze to przez zeby i wreszcie ten sen sie wydluzy, bo juz jakis czas budził sie tylko kolo 2-3 i potem rano

zaczynam czasem myslec, ze moj pokarm mu nie wystarcza, co o tym myslicie??

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 14:07

Własnie dlatego nie używam pieluch Pampersa bo nie mają gumeczek z tyłu i kupa zawsze na plecach i wydaja mi sie bardzo cienkie i zawsze nam przemakały po 2 godz snu musiałam przebierac małego bo był zesikany w nocy :ico_olaboga: a huggies maja takie fajne gumeczki z tyłu i przy nóżkach że nawet cała noc jedna pielucha ale te z hubusiem puchatkiem sa w podobnej cenie co pamprsy i tez sa bawełniane nie plastikowe. Ostatnio w biedronce były w promocji rozmiar 3 za 39.90 78 szt

[ Dodano: 2008-07-20, 14:09 ]
emilia7895, jezeli Marcyś przybiera na wadze to wszystko jest ok z pokarmem poprostu moze ma teraz taki przejsciowy okres moze przez ząbki :ico_noniewiem:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 14:22

Ale slodki Franio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
lubi jeździc juz we wozku??

[ Dodano: 2008-07-20, 14:23 ]
Marcys od kilku dni zauwazyl ze ma stopki i dzisiaj po raz pierwszy wlozyl wielki paluch do buzi, przeslodko to wyglada :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-07-20, 14:26 ]
Asiu czy Wy kupiliscie ten wozek dlatego, by Franio patrzyl na Ciebie podczas jazdy??
my sie nad tym zastanawiamy :ico_noniewiem:
jestes zadowolona z niego?? jesli mozesz to podaj mi jego nazwe albo link, to sobie poszukam...

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 15:16

Asiu czy Wy kupiliscie ten wozek dlatego, by Franio patrzyl na Ciebie podczas jazdy??
my sie nad tym zastanawiamy :ico_noniewiem:
jestes zadowolona z niego?? jesli mozesz to podaj mi jego nazwe albo link, to sobie poszukam...
ja mam juz spa spacerówkę i na szczęscie mozna ja dac przodem i tyłem do mnie, ja wolę go widziec, jestem w nim zakochana po uszy, wiec lubie patrzec, kiedy spcerujemy :-)

My już uzywamy "czwórek" Papmpersów :-) Sa bardzo chlonne moim zdaniem. Cala noc nie zmieniam mu, czasem nawet 10-12 godzin jak spi w nocy. Na szczescie nie robi kupy w nocy, bo wtedy bym byla pewnie zmuszona go przebrac, zebysmy sie w domu wszyscy nie zaczadzili :-D

:-D :-D

[ Dodano: 2008-07-20, 15:17 ]
Emilia, to prawda, ze jesli Marcys przybiera ladnie na wadze, tzn, ze pokarm masz dobry :-) zdecyduj razem z lekarzem lepiej, jesli juz :-)

A jak z deserkami?

Polubil juz jezdzic w wozku?

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 20:38

tak dla tego bo ja go nie widziałam i on mnie nie widział. A przede wszystkim w tamtej spacerówce którą miałam po glebokim wózku wogóle nie chciał jezdzic musiałam go nosic na spacerach puki nie usnął i dopiero do wózka :ico_olaboga: :ico_zly: to był koszmar każdy spacer był dla mnie stresem. Teraz Franek jezdzi w nowej spacerówce bywaja dni ze jest płacz ale nie tak jak wczesniej :-) ale ja juz sobie z tego nic nie robie poprostu jade dalej i do niego gadam. Franuś potrafi sam usnąc w tej spacerówce co nigdy :ico_olaboga: sie nie zdazało w tamtym wózku. Wiec myśle ze jest duża poprawa :-)
a to link do wózka http://www.allegro.pl/item395934989_woz ... aczka.html troszkę sie cięzej prowadzi bo nie są koła pompowane jak miałam przy atlanticu ale kwestia przyzwyczajenia ja już sie przyzwyczaiłam wazne ze Franek pomału tez :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-07-20, 20:43 ]
Marcys od kilku dni zauwazyl ze ma stopki i dzisiaj po raz pierwszy wlozyl wielki paluch do buzi, przeslodko to wyglada
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Franusiowi jeszcze sie nie zdazyło złapac swoją stopkę za to rece to az dwie pcha do buzi i nie chce ciagnąc smoka i ssie paluszki :ico_olaboga: :-)

[ Dodano: 2008-07-20, 20:45 ]
Anuszka, jaki Oluś śliczniutki

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 21:03

jestem w nim zakochana po uszy
ja tez ale moj dziadoski wozek mi nie pozwala na niego patrzec :ico_olaboga:
A jak z deserkami?

Polubil juz jezdzic w wozku?
od deserkow robie mu tydzien przerwy, a w ozku jedzie ale jak ktos przed nim idzie i moze na niego patrzec, a zazwyczaj na spacery wychodze sama z malym

wiec chyba zdecydujemy sie na nowy wozek
dziewczyny a w jakiej pozycji wozicie dzieci?? Na siedzaco??

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 21:11

w tym wózku są 3 pozycje leząca pól siedząca i siedzaca. Franus jeżdzi na pól siedząco a jak uśnie to mu rozkladam
http://www.mamaczytata.pl/pokaz/2255/fr ... 2%3E%3Cimg

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 22:07

asiab, zaglosowalam :-) synuś Twój :-)
ja bardziej na lezaco niz siedzaco. Jeszcze czas na siadanie :-) chociaz maly sie czasem do tego rwie. Staram się tak robic, by siedzial jak najmniej. A w wozku najbardziej jestem spokojna, jak spi calkiem na plasko. :-)

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2008, 22:17

od deserkow robie mu tydzien przerwy
ja tez się nad tym zastanawiam, dzis kupiłam po jednym słoiczku róznych dan, ale na zupki to chyba się zdecyduje w przyszłym tygodniu, kupilam nawet brokuły(wyglądają mało apetycznie, hihi)
dziewczyny a w jakiej pozycji wozicie dzieci??
ja tez lubię jak Bianka lezy

Córa przyzwyczaiła się do nowego wózka, dodam, ze nie mam przekladanej rączki i siedzi przodem do kierunku jazdy, chyba jej to pasuje, bo wtedy ogląda świat

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2008, 22:47

zuzia lezy w wuzku , i momentalia zasypia , a jak sie obudzi robie jej na pól lezonco i zapinam ja w pasy.
deserek jabluszko i jodosy zuzia w ogole nie smakowaly plula nim na wszystkie strony, bardzo lubi jabluszko i sama marchewke.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”