Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 09:24

Dziękuję Dziewczyny :-) staram się, jak mogę :-)

ja już po śniadanku i wywiesiłam pranko.. słonka za dużo nie mam, ale mam nadzieję, że je chociaż wiaterek przewieje :-)

a jak tam Wasze plany na dziś?

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 09:37

Dzieńdoberek :-)
ja już też zgrzebałam się z łóżka i idę na śniadanie. potem na leżaczek na balkon i będę nogi opalać. Dziś o 8 rano przyszedł kurier i przyniósł mi bluzeczki, które zamówiłam na http://www.9fashion.com.pl/ czekam jeszcze na sukienkę i majteczki ciążowe z http://www.pieknamama.pl/index.php
jak widzicie ja póki co ubieram jeszcze siebie a nie maleństwo ;-) może zacznę coś kupować dla niego jak będę wiedziała po następnym usg jaka płeć. a mam pytanko do mam, które już mają dzieci: czym się sugerować przy wyborze ubranek dla takiego maleństwa? jaki rozmiar kupić? moje urodzi się w styczniu, prawie pod koniec więc pewnie musimy mu kupić same jakieś cieplejsze. dla mnie to czarna magia jeszcze z tymi ubrankami i wogóle wyprawką dla dziecka :-/

Marcia77, my mamy standardowo wygrawerowane imię i datę oraz ILY od I Love You :-) mój M. zawsze marzył by mieć to na obrączce. Są z żółtego złota z paskiem białego na środku. ja mam dodatkowo diament, który dostałam gratis u jubilera :-) nie klasyczne okrągłe tylko te nie wiem jak to napisać"kanciaste" ale mam nadzieję, ze wiesz o co chodzi ;-) a jeśli chodzi o grawerkę to weźcie sobie coś co się kojarzy Wam tylko z Wami, jakiś krótki tekst. my mamy to ILY bo od zawsze tak sobie piszemy w smsach i nie tylko.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 09:52 przez aniabella, łącznie zmieniany 1 raz.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2008, 09:44

ja za pól godziny jadę z mężem do teściowej po jabłka, potem obiadek, mąż na 14 do pracy, a ja pewnie wybiorę się na herbatkę do sąsiadki. :-)

[ Dodano: 2008-07-31, 09:52 ]
to masz fajnie... i mam nadzieję, że Ci lekarz szybko powie :-) zakupy dla dzidzi sa po prostu przefajne :-)
tak mam taką nadzieję, że się dowiem 11 sierpnia już nie mogę się doczekać :-) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 10:12

czym się sugerować przy wyborze ubranek dla takiego maleństwa? jaki rozmiar kupić? moje urodzi się w styczniu, prawie pod koniec więc pewnie musimy mu kupić same jakieś cieplejsze. dla mnie to czarna magia jeszcze z tymi ubrankami i wogóle wyprawką dla dziecka :-/
powiem Ci, że ja teraz pogadałam z dziewczynami, które niedawno rodziły i ubranka, które mam na liście to mówiły, że po 3-4 sztuki rozmiaru kupowały/miały. Najmniej mówią, żeby kupować 56cm, bo dzidzia szybko wyrasta, a ciuszki na 62 cm posłużą dłużej, ja pamiętam, że Młodemu podwijałam rękawki i było suprr, zresztą dzidzia leży najczęściej te pierwsze miesiące, więc lepiej nawet, żeby miała ciut luźniej...
a szczegółowo ubieranie to tak: pampersik, body, a na to jakiś pajacyk albo komplecik: spodenki, bluzeczka, albo koszulka i śpioszki; a na dwór dodatkowo sweterek, skarpetki i w śpiworek.

to tak z moich "wywiadów" :-D może cos więcej jeszcze inne dzieciate podpowiedzą :-D

[ Dodano: 2008-07-31, 10:13 ]
tak mam taką nadzieję, że się dowiem 11 sierpnia już nie mogę się doczekać :-) :ico_brawa_01:
oo, Donatka, to juz za 2 tygodnie :-) suprrr, będę czekała razem z Tobą :-) a Ty szybko pisz, kto Ci się bardziej marzy: chłopiec czy dziewczynka? :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 lip 2008, 10:13

ananke, ciuszki ekstra :ico_brawa_01: Powiem Ci,że moja siostrzyczka przywiozła Bartusiowi ciuszki new born z Anglii jak był maleńki i używałam ich do 5,6 m-ca,a Bartek wcale nie był mały-3510 ważył i 56 cm.Mam wrażenie,ze one z dzieckiem rosną:)
Ja wybieram się po południu na ploty do koleżanki bo Małego teście biorą i mam wolne :-D Poza tym poprasować muszę bo mi się już tona nazbierała :ico_noniewiem: a nienawidzę prasowac więc zawsze odkładam aż mam górę tego całą :ico_zly:
mam pytanko do mam, które już mają dzieci: czym się sugerować przy wyborze ubranek dla takiego maleństwa? jaki rozmiar kupić?
aniabella, tak jak juz pisałysy wcześniej nie kupuj raczej zbyt wielu rzeczy w rozmiarze 56,lepiej 62 i tak większość dzieci w mniejszy rozmiar nie wchodzi albo wchodzi przez dwa tygodnie :ico_haha_01:Napewno musisz kupić kilka sztuk cieplejszych body,z flanelki są dobre i z długim rękawkiem.Kilka ciepłych pajacyków albo śpioszków,jakieś komplety spodni z bluzami albo sweterkami,kilka par rajstopek,bo w zimie zwykle wkłada się je pod portki.No i kombinezonek na zimę,ze dwie ciepłe czapeczki i parę rękawiczek,bez palców są najlepsze.
Dodam,że dla mnie zimowe maleństwo to też nowość,bo Bartunia urodziłam 9 lipca,więc na zimę miał juz 7 miesięcy.
Bardzo proszę resztę Styczniówek o weryfikację moich ubraniowych wywodów,bo napewno o czymś zapomniałam.
Acha,aniabella, nie kupuj tych rzeczy za dużo,bo z dzieciaczkami i tak wyjdziemy na zewnątrz po jakiś trzech tyg,wtedy będzie już luty i do wiosny nie daleko,i połowa rzeczy zimowych nieużywana zostanie.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 10:15

kilka par rajstopek,bo w zimie zwykle wkłada się je pod portki.No i kombinezonek na zimę,ze dwie ciepłe czapeczki i parę rękawiczek,bez palców są najlepsze.
zapomniałam o tym :ico_wstydzioch: :-D lecę dopisać u siebie na listę :-D
secret25, dzięki :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2008, 10:18

a Ty szybko pisz, kto Ci się bardziej marzy: chłopiec czy dziewczynka? :-)
wiesz co nie ważna dla mnie płeć ważne żeby było zdrowe, teściowe marzą o chłopcu, bo męża siostra ma dwie córki :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 lip 2008, 10:18

Nie ma za co ananke, :-D A tak wogóle to co sie takiemu maleństwu na nóżki nakłada w zimie?? :ico_noniewiem: Bo mojemu to ja zakładałam takie bamboszki z misia no ale tak jak pisałam on miał już 7 miesięcy na zimę:)

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 10:19

dzięki na info :-) czyli generalnie rozmiar 62 jest dobrym rozwiązaniem? za jakiś miesiąć będę miała usg więc jak już się dowiem czy boy or girl to wtedy ruszę na zakupki. jak byłam ostatnio w mothercare to te ciuszki az się proszą by je brać do koszyka, dziecięce ubranka są urocze. nie mogę się doczekać aż zacznę je kupowac. poczytam jeszcze raz Wasze posty na ten temat i spróbuję zapamiętać mądre rady :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 lip 2008, 10:22

czyli generalnie rozmiar 62 jest dobrym rozwiązaniem?

No mój synek miał już 56 cm jak sie urodził,a tydzień później był już większy,więc sama widzisz,że nie ma sensu 56 kupować :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”