Szybko ubierasz Tosieńce butki. Wszędzie piszą, żeby jak najpóźniej ubierać dziecku buciki bo się nóżki deformują. Nawet jak chodzić zaczyna to najlepiej żeby w skarpeteczkach tych antypoślizgowych chodziło albo wogule na boso. No ale to już Twoja sprawa, jak wolisz butki. Dla mnie to trochę strata kasy.Kupiłam dzisiaj Tosi takie buciczki, bo te co miała to już za małe, a nie chcę, żeby się odzwyczaiła. Troszkę ma za duże, ale do wózka mogą być.
podzielam zdanie eVe80, buty jak najpóźniej !!! najlepiej nóżki się kształtują na bosaka, jak jest zimno to wiadomo-buty zakładamy, ale jak jest ciepło, to nie ma potrzebySzybko ubierasz Tosieńce butki. Wszędzie piszą, żeby jak najpóźniej ubierać dziecku buciki bo się nóżki deformują. Nawet jak chodzić zaczyna to najlepiej żeby w skarpeteczkach tych antypoślizgowych chodziło albo wogule na boso. No ale to już Twoja sprawa, jak wolisz butki. Dla mnie to trochę strata kasy.
nie czekaj do wieczora-podaj mu zaraz. U mnie jak Kindze wsadzę czopa, to po max pół godz kupa wielka że się w pieluchę nie mieści-nie wiem czemu Igorek tak nie zareagował po jednym czopiku, ale na opakowaniu jest chyba napisane, że można 2 dać, co nie? Daj i zobaczysz. Jak nie będzie kupy przez kolejne dwa dni to ja bym się przeszła do lekarza. A tak w ogóle to u nas też kupy rzadko-raz na 4/5 dni i często też dopiero po tym czopiePodać mu na wieczór jeszcze raz czopka?? Jak myślicie??
a ja bym absolutnie nie wsadzala moj Olek raz pamietam nie robil 6 dni i poszlam do lekarza 5 dnia i mi powiedziala ze to normalne jak dziecko jest na piersi to moze robic 3 razy dziennie albo raz na tydzien i zeby sie nie martwic no chyba ze placze i boli to wtedy dopiero czopek.No i Olek wlasnie 6 dnia zrobil sam a wszystko sie wyregulowalo jak zaczal jesc owoce i pic soczki wtedy juz bylo codziennie.nie czekaj do wieczora-podaj mu zaraz.
No wlasnie to maluchy w tym wieku jeszcze sie mieszcza do gondoli a przeciez dochodzi jeszcze kombinezonik czy cos i kocyk ewentualnie na wieksze zimno.Myslalam ze gondolka jest na 3-4 miesiace goraZimą to nasze dzieci będą już miały 3/4 roku za sobą i jeszcze w gondoli???
Igor robił tak co 2-3 dni, pierwszy raz 4 dni i nic.Jak nie będzie kupy przez kolejne dwa dni to ja bym się przeszła do lekarza. A tak w ogóle to u nas też kupy rzadko-raz na 4/5 dni i często też dopiero po tym czopie
No ja Igora na piersi mam, ale raz dziennie dostaje butlę.jak dziecko jest na piersi to moze robic 3 razy dziennie albo raz na tydzien i zeby sie nie martwic no chyba ze placze i boli to wtedy dopiero czopek.
Dziękuję Kochana ale nie kracz mi tu czasem Jeszcze czas.jakoś nie wiem czemu ale ciąża mi do głowy przyszła.
Dla IgorkaIgor kupkę robił, oggggromną
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość