Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:08

lalunia, fajnie, ze mala sie dobrze chowa i dobrze, ze oczko juz zdrowe :-)

nie wiedzialam, ze takie male dziecko moze juz jesc danonki czy monte :-D ale skoro jej nic nie jest, to chyba ok :-) a zupki kupujesz gotowe cz gotujesz??

dziewczyny jak ugotowac zupke malemu? :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-08-19, 10:11 ]
aha ponieważ ja mam troche chore plecy i boli jak sie schylam czy podnosze coś schylona to małą śpi z nami i jeszcze budzi sie w nocy ale to chyba jakies złe sny raczej niż głód no ale cyca wyciągam i possa troche i śpi dalej
ja tez mam chore plecy i nogi, wiec moj maz wstaje w nocy i mi przynosi malego do mnie, zwlaszcza ze ja spie pod sciana i zanim bym sie wygramolila, wiecznosc by minela. MOj tez sie chyba budzi przez zly sen, bo tylko troche possie i zasypia szybko, zreszta ja tez. Czasem nawet zasypiam i zapominam sobie schowac piers do stanika, heheh :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

19 sie 2008, 11:41

ja też tak mam że czasem sie budze rano z cycem na werzchu hihihi a moj nie wstanie bo nie ma siły która by go w nocy obudziła :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-08-19, 11:50 ]
aha moja Tosia ma pierwszego zębola od kilku dni :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 sie 2008, 12:09

Witajcie, ale naklikałyście :ico_olaboga:
Zuzia śpi sama w łóżeczku przez całą noc, wyciągam ją tylko do karmienia.. ale daje mi ostatnio popalić (od zeszłego czwartku) nie chce spać tylko marudzi i beczy :ico_zly: najgorsze jest to że płacze w nocy tak strasznie jakby jej się jakiś najokropniejszy bebok śnił. Poza tym wybudza się takim "jednorazowym" płaczem i zasypia, więc każda nocka zarwana, bo potrafi się i z 8 razy popłakać :ico_olaboga:
Przez te nieprzespane noce nasz dzień stanął na głowie, wszystko się jej poprzestawiało, np. zasnęła godzinę temu, a normalnie o tej porze je deserek i idziemy na spacer, a teraz nonono.. mam nadzieję że się porządnie wyśpi bo na 16 idziemy do kontroli na bioderka.
lalunia, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Tosi za ząbka

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 12:12

AniaZaba, witaj, co Cie tak dlugo u nas nie bylo? :ico_nienie:

u mnie tez tak jest prawie co noc, ze wyje przerazliwie, musze go mocno przytulic na siedzaco, pokolysac i przechodzi. Moze to zly sen?

My mamy ostatnia wizyte na bioderka pod koniec miesiaca.

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 sie 2008, 12:22

co Cie tak dlugo u nas nie bylo?
zawsze siadałam do kompa jak mała spała (a spała zawsze ładnie) a teraz to nie mam czasu niekiedy nawet się wysikać, bo ona już jęczy :ico_zly: dobrze że tak zasnęła

Z innej beczki: Zastanawiałyście się kiedy się zaczyna wychowywanie dziecka (wiadomo że od początku) chodzi mi o to np. że teraz moje dziecko jest niedobre i często płacze, więc cały czas się ją zabawia, nosi na rękach, staramy się żeby jak najczęściej się uśmiechała czy nie nauczy się że jak będzie tupać i krzyczeć to wtedy się na nią zwraca uwagę??? (problem niczym z superniani)

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 12:24

czytalam, ze wychowywanie dziecka zaczyna sie juz w 4,5 miesiacu :-)

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 sie 2008, 12:24

a z usg bioderek też u Was taki problem? mi lekarz kazał przyjść w lipcu, zaczęli rejestrować w czerwcu, to trzeciego czerwca już nie było miejsc, to samo na sierpień, udało mi się fuksem, bo ktoś zrezygnował z tego terminu

[ Dodano: 2008-08-19, 12:25 ]
wychowywanie dziecka zaczyna sie juz w 4,5 miesiacu
no to z Zuzi będzie belzebub :-D :ico_oczko: :-D :-D

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

19 sie 2008, 12:31

jak moja ma fochy, a juz je miewa i nerwy pokazuje to ja tez pokrzycze tzn podniose glos i robie :ico_nienie: oj oj nie wolno !

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 14:42

Witam Was drogie Panie.
Mój Kubus spi w łóżeczku przez całą noc tylko biorę go juz tak o 6,7 rano jak sie przebudzi do mnie i jeszcze spimy albo lezymy tak do 21.
Dzisiaj bylismy na USG bioderek z Kubusiem i wszystko oki a jak pan doktor zobaczył , że Kubus siedzi z moja pomoca to się za głowe chwycil i powiedział, że jest strasznie silny bo co kladlismy go na boku to on z boku chciał się podnosic do siedzenia skurnik jeden mój kochany.
Ja na noc daje mu 150 ml mleka Nan2 pomieszanego z 3 łyżeczkami kleiku ryzowego i spi teraz do 4,5 więc raczej juz sie wysypiam :ico_brawa_01:
Co do jedzenia to na razie jesteśmy przy deserkach ( marchewka niestety nie znalazła uznania ) a wczoraj dałam mu ugotowanego ziemniaczka - na poczatku nie za bardzo mu smakował ale poźniej go zmemlał jakoś. Jutro spróbuje ugotowac mu zupkę bo to przecież juz chłop jest :ico_oczko: i musi cos zajadać.

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 14:44

albo lezymy tak do 21.
chyba do 9tej :-D :-D :-D :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-08-19, 14:45 ]
zirafka, jak bedziesz ta zupke gotowac?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”