Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 wrz 2008, 23:55

Witajcie marcóweczki :-)

Jestem, melduję sie rozpakowana :ico_brawa_01:

Wróciliśmy ze szpitala w środę po południu. Malutki czuje się juz dobrze, chociaż w szpitalu dostał żółtaczki i dwa dni leżał na fototerapii w inkubatorze. Cały czas musiał mieć oczka zasłonięte specjalymi goglami, serce mi się krajało, mój M. jak go tam zobaczył to ze łzami wyszedł od razu ze szpitala...nigdy nie widzialm go takiego zatoskanego. Na szczescie było minęło.

Poród miałam w miarę lekki i nawet szybki. O 16.00 poczułam pierwszy skurcz, następne by :ico_sorki: ły co 20 mi, potem co 15, od 20.00 zaczęły się co 8min, więc zaczęlam się szykować do szpitala. Ok.22 zaczęły się co 6min więc pojechaliśmy. W szpitalu były już co 5 i tak zostało właściwie do końca.Zbadali mnie, rozwarcie na 6 cm więc położna zaaplikowała mi czopek, pochodzilam trochę po korytarzu, wypadł mi czop. Napisałam sms-a do Agi.O 1.45 odeszły mi wody, o 2.15 dostałam zastrzyk z oksytocyny a o 2.35 synek był już z nami :-D nawet lekarz nie zdążył zbiec z piętra wyzej :-) urodziłam w jednym skurczu, poprostu rewelacja, mogłabym tak rodzić nawet i następną trójke dzieci :ico_oczko: moja II faza porodu trwała 0,5 minuty :-D tak mam wpisane w ksiązeczce :-D

I tu sielanka się skonczyła.Okazało się, ze mam przyrośnięte łożysko...i tu się zaczęło....najpierw czekali aż samo wyjdzie...gnietlli mnie niemiłosiernie... po pół godzinie dostałam krwotoku... ciśnienie zaczęło mi spadać, czułam jakbym opadała z sił,mdlała, okropne uczucie. Szybko wbili mi drugi wenflon i zaczęli szykować mnie pod narkozę żeby wydobywać go ręcznie.Przyszła położna, zaczęla mnie uspokajać, kazała się rozluźnić i nagle łożysko wyszło. Wstrzymali podawanie narkozy bo ponoć już nie było potrzeby. Za to lekarz(od siedmiu boleści, przeklinam go) zacząl łyżeczkować mnie na żywca. Miało to potrwać "chwilkę" a rwał mnie ponad 40 min, gdzie jęczałam z bólu, jakieś studentki mnie trzymały a położna miała taką minę..przerazenie wymalowane na twarzy, zresztą jak i cała reszta.Lekarz kazał co chwila spokojni lezeć, a połozna ku ogolnemu zaskoczeniu wkoncu ryknęla na niego, ze i tak jestem spokojna na to co ze mna wyczynia :ico_szoking: normalnie szok. Wymęczli mnie strasznie, nie zapomnę tego bólu do końca zycia. Ale ponoć nie dało inaczej rady.

Teraz próbuję się zorganizowac z moją dwójką dzieci. Zuzia na szczęscie zaakceptowała brata, całuje go, przynosi zabawki, wyrzuca pieluszki :-D slodko to wygląda jak się o niego troszczy. N
Narazie nie byłam z nimi sama dłużej niż 4 godziny, po jutrze mam zostać z nimi sama. Dostałam w prezencie elektroniczną nianię - wybawienie :ico_sorki: mieszkamy w domu z dziełką, więc już nawet dziś uśpilam małego i na godzinę mogłam wyjsć z Zuzią na powietrze. Trochę się bałam, ze to urządzenie nie zadziała, ale sprawdziło sie rewelacyjnie. :-)

Lecę narazie spać, bo padam i szczerze mówiąc nadal jestem osłabiona, mam anemię i trochękiepsko ogólnie sięczuję,ale staram trzymac się dzielnie. Jutro może uda mi sie wpaść to jeszcze poopowiadam trochę :-) buziaki :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2008, 07:45

witaj Sensibel jak MiŁO cie WIDZIEĆ :-D :-D :-D :-D
masz cudownego synka strasznie sie cieszymy ze wszystko jest oki :-D :-D :-D
Odpoczywaj ile sie da Buziaczki dla Zuzi i syneczka :-)

U nas nocka spokojna Jula wstała o 7 teraz twardo odkuza mieszkanie :-)
no nic ja zmykam przygotowac obiadek i troche posprzatać

[ Dodano: 2008-09-02, 08:13 ]
gulasz sie juz pyrka
a ja zrobiłam dla was pyszna kawusie :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
Prosze częstujcie sie :-D

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

02 wrz 2008, 10:13

hej dzięwczęta

gozdzik dziekuje za kawke już pije :ico_brawa_01:

sensibel
no nareszcie :ico_brawa_01: jesteś ,jaki on słodziarski mmmmmmm :ico_buziaczki_big: oczywiscie, super ,że miałas krótki i łatwy poród :ico_brawa_01: ,ale ta reszta co opisałaś po nim z tym łozyskiem czytając serce mi sie krajało :ico_placzek: bidulko ,wracaj szybko do formy ,anamia to pewnie po tym krwotoku .

a ja wstałam dziś po raz drugi :ico_haha_01:
wyszykowałam chłopaków rano ,mela twardo spała nie dała sie obudzić, zresztą ja kazałam im sie cicho zachowywać cała akcja rozgrywała sie w kuchni przy stole ,a nie jak dotychczas jechenie w pokoju śniadania przy Tv o NIE :ico_nienie: ,tak też oni poszli ,a ja zjadłam sniadanie obejzałąm dziennik i zasnełam :ico_wstydzioch: wstaliśmu o 9.30 :-D teraz kaszka :ico_obiadek:

właśnie co do szkoły to przyszedł mój młodszy z bólem brzucha :ico_noniewiem: został zwolniony :ico_zly: juz 1 dnia ,ale zaaplikowałam mu proszki i ma lezeć ,az przejdzie i siooo na reszte lekcji i nie ma zmiłuj :ico_nienie:

karolinka
no nie przesadzaj ,że 90 stron ,jak ty wyjeżdzałaś to było tyle :ico_oczko: ,a teraz czekamy na fociaki i nie zapomnij o nich bo ci niepodarujemy :ico_nienie: :-) :-)

a co do szczepienia to tez bede musiałą iśc teraz na początku września jakoś ze starszym synem znowu powtórka ,ale juz ostatnie chyba :ico_noniewiem: ,bo kiedyś nie było tych szczepionek co nasze miały dzieciaczki no i teraz muszą być kłóci małolaty :ico_haha_01: moze to i lepiej bo znoszą dzielniej to i człowiek sie nie obawia :-)

NOOOOOOOOOOO ale pisałam tego posta długo z przerwami bo ciągle coś !!! :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-09-02, 10:32 ]
kurcze jak rano szłam do sklepu było sucho i niezapowiadało sie na deszcz ,a jak wstałam to kałuże takie ,ale krótko padało za to teraz sie słońce jakby chciało przebić,no może sie przejaśni :ico_noniewiem: i podeschnie bo chce wyjść

[ Dodano: 2008-09-02, 10:35 ]
sensibelka ,ale twój synek ma uroczą pociągłą twarz , i śliczne usteczka wygląda to uroczko ,jest piękniutki az sie zakochałam :579: wydaje mi sie ,że zuzka tez ma taka pociągłą buzie -podobni są do siebie jak narazie :-) a jak synio ma na imie?

dziewczyny zobaczcie jakI super singiel z nowej płyty ICH TROJE -nagrali :gitara:

http://sciagnijto.pl/szukaj,1,4,ich+tro ... +team.html

nie musicie sciagać mozna posłuchać :-) zresztą sciagniecie nie zajmie wam wiecej niż pare sekund

[ Dodano: 2008-09-02, 10:53 ]
:509: :526: :529: :528: no i mam już super słońce :ico_brawa_01:

fajnie tak sama z sobą pisać ,gdzie wy jesteście :569: ?

Awatar użytkownika
__DOMI__
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 wrz 2008, 11:05

hej dziewczynysensibel, boski ten twój synuś gratuluję raz jeszcze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Duszka, to sobie pospałaś, u nas nocka taka sobie, ale lepsza niz zawsze, spał sam, bo ostatnio to wsrodku nocy brałam go do nas bo nie mogłam go za nic uspokoić

u nas narazie słoneczko tylko wiatr

Awatar użytkownika
miniowa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

02 wrz 2008, 13:24

cześć babeczki.
dawno mnie tu nie było :-) ale Wasze dzieciaczki urosły :ico_szoking: szok na 102! nieźle nieźle. udany ten nasz rocznik :ico_haha_01:
w związku z tym, że w tym miesiącu nasze pociechy kończą 1,5 roczku składam wszystkim dziecaczkom najserdeczniejsze życzonka :ico_brawa: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_buziaczki_big:
pozdrawiam Was serdecznie. trzymajcie się ciepełko. pa pa.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2008, 14:03

Witajcie my po szczepieniu oj :ico_olaboga: płaczu było :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Jula miała trzy kłucia dwie rączki i jedna nózka moje biedactwo :( teraz spi ale tak jakoś niespokojnie juz raz sie przebudziła z płaczem
Waga 14.300 wzrost 89 cm
miniowa, Witaj :-D wpadaj do nas częściej Zapraszamy!!
becia a to sobie pospałyście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oj tez bym tak chciała :-) juz nie pamietam kiedy spałam do 8 a co dopiero do takiej godzinki :ico_haha_02: :ico_haha_02:
a my w weekend jedziemy do Wrocawia :-)
no nic zmykam zachciało mi sie galaretki z owocami kupiłam brzoskwinke bananka malinki noi oczywiscie bita smietane oj bedzie deserek :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

02 wrz 2008, 14:34

Sensibel no sliczny ten Twoj synek, wpsolczuje u gratuluje szysbkiego i bolesnego porodu :)
Gozdzik a co to za szczepienie Julia miala??? bo my juz jestesmy po wsyztskich a Wy nie???
powklejam kilka zdjec nie mialam za bardzo czasu zeby foty strzelac bo byl maly sajgon bo bylo 5 dzieci :)
tu w porcie w jastarni
Obrazek
z siostra wyczesana fota :)
Obrazek
na molo w juracie
Obrazek
Macius :)
Obrazek
na plazy w namiocie bo wialo jak niewiem
Obrazek
tak wialo ze az siedzialam w namiocie :)
Obrazek
a to plaza bezludna hehehe
Obrazek
a tu przy sniadaniu :)
Obrazek

[ Dodano: 2008-09-02, 14:41 ]
a tak wogole to mowilam Wam juz ze dostalismy juz pozwolenie na budowe domu???????? moj mezulek jezdzi teraz codziennie po pracy na dzialke i wykasza drzewa bo od pazdziernika roszamy z fundamentami i wsyztskim bozie juz sie nie moge doczekac :)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2008, 14:57

karolina24, super foteczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dostalismy juz pozwolenie na budowe domu?
Gratulacje

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

02 wrz 2008, 15:27

miniowa witaj :532: znowu w śród nas

karolka tak pisałąś wczoraj w swoim poście chyba byłaś tak podekscytowana ,ze juz nie pamietasz :ico_haha_01: GRATULUJE :ico_brawa_01: budujcie szybciej bo chcemy zobaczyć te salony :-D

oczywiście fotki karolka pierwszorzędne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,a co tam macio je na śniadanko?błyszczyki ,szminki :ico_haha_01: superrrrrrrrrrrr :ico_brawa_01:

gozdzik no biedna ta jula , im dzieci większe tym wiecej rozumią i jest problem z uspokojeniem ich :ico_olaboga: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: niezła baba z niej i coraz szybciej przybiera widze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

młoda dopiero zasneła :ico_wstydzioch: no tak ,ale spała do pózna dziś z rana

ja zaraz zmykam prasować mam taka sterte ,że :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: z 6 prań bedzie ,a po trójce dzieciaków i moje to jest co

a nasza aga znowu gdzieś fruwa od rana jeszcze jej nie ma :ico_nienie:

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

02 wrz 2008, 16:09

a co tam u nany odzywa sie ???? co tam u niej pisalam do niej na gg ale nic glucho jakby w sciane :(
dzieki dziewczyny:) Becia a Macio sie bawil sminkami do sniadanka :)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”