Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2008, 11:03

betka, no właśnie u nas jest tak 1000zł od miasta 1000zł od opieki (ale aby to dostać to niemożna przekroczyć jakiejś kwoty na osobę chyba jest coś między 500 a 600zł na osobę czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie ale jeżeli przyznają ci i rodzinne to to też dostaniesz u nas jest już 5 os więc się załapaliśmy) i jeszcze 1000zł od prezydenta miasta :ico_oczko: ale wiem że te 2 tyś to w sumie każdy dostaje chyba że zarabiacie majątek :ico_oczko:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 wrz 2008, 11:18

Ika202, to fajnie macie, 3000 to już się wyprawka zwraca..

Ja tam gwiezdbe wojny bardzo lubie, ale dlaczego tak mi się plotlo w nocy nie wiem.. czasamimsm tskie fazy, że miesiącami sni mi się wlaśnie II wojna swiatowa, ale jestem maniakiem historycznym tego okresu i może dlatego, bo ciągle cos czytam i oglądam na ten temat..

Moj P wlaśnie pojechal do sklepu tobi gdzybki w zalewie octowej, w ogóle świetnie sobie radzi zastępując mnie w kuchni i w ogóle w prowadzeniu domku, no moe nie sprzata tak jak ja, ale i tak się stara.. Dzisiaj mamy 6 rocznice, jak ten czas leci!!!

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

06 wrz 2008, 11:36

#ania#, :ico_tort: cudownie z tą 6tą rocznicą. Gratutuluje wytrwałości :ico_brawa_01: Fajnie masz, że mężu Ci robi wszytsko. Mój nie ma pojęcia o prowadzeniu domu,czasem nie ma czasu nawet włożyc po sobie naczyn do zmywarki. Nie mówiąć juz o innych rzeczach. Wiecznie go nie ma, wraca późno wieczorem i ma jedynie siły na kapiel i spanko. Mam dzis nienajlepszy dzien i chandre. Nie mam apetytu i ciagle chce mi sie ryczec, Chyba pogoda taka no i jeszcze sie nie wyspałam :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-09-06, 11:39 ]
chyba pójde na spacerek do POLO po kawusie dobra bo mi sie pokonczyła, na szczescie to bliziuto. Chociaz pewnie i tak się zasapie bo brakuje mi dzis oddechu.

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 wrz 2008, 11:42

blumek, ja też się dzisiaj do duszy czuje, ale to raczej przez ciągle leżenie, z nudow oglądam bajki od rana, teraz leci bob budowaniczy... A jeśli o P chodzi, to faktycznie nie moge nażekać, ale teraz jest caly czas w domu i to dltego, po za tym chyba boi się tak jak ja, to nasza 4 ciąza,najszczęśliwsza puki co i lepiej, zeby tak zostalo do końca..

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

06 wrz 2008, 13:24

#ania#, - widze ze tylko my uziemione jestesmy i klikamy. byłam na krótkim spacerku ale jak tylko wyszlam to brzuszek mi stwardnial, pochodzilam z 20 minut i do domku. Za to pozarłam kebeba :) I troszke mi lepiej, wczoraj pomyslalam sobie ze jak sie dzidzia urodzi to skonczy sie jedzenie tego, na co mam ochote.
Nie bedzie słodyczy, chipsów i td, dlatego postanowilam az tak sobie nie odmawiac, mam w nosie. Przytyłam z 9 kg a juz blizej niz dalej. Mam cellu na nogach grrrr. Ale po porodzie, jak tylko ustanowie system z moją niunia to biore sie za gimnastykę i sport, moze nawet basen, jesli Maja pozwoli :)

[ Dodano: 2008-09-06, 13:29 ]
I wiesz co, ten mój suwak to chyba juz dobrze chodzi, mam ostatnio mózgojada :(

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2008, 15:11

#ania#, no to świętujemy z tobą
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A my w listopadzie mamy 5 rocznice :-D to będziemy opijać moją rocznice,urodziny Miłoszka i narodziny waszych skarbów :ico_oczko:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 wrz 2008, 15:46

blumek, na to wychodzi, reszta pewnie kożysta z ostatnich promieni slonka, ja wczoraj bylam na jakieś 20 min bo już wariowalam w domu, posiedzialam na powietrzu i od razu lepiej mi się zrobilo..

Ja też sobie nie odmawiam tzn. nie przesadzam ale jeśli mam ochote na snikersika albo kebaba czy gyrosa to jem, wiem, że po porodzie nie będemogla sobie pozwolić na sos czosnkowy, czy w ogóle kebaba.. ale na karmieniu piersią zależy mi dużo dużo bardziej, niz na jedzeniu..Chociaż nie bardzo potrafie sobie wyobrazić jak to się tak praktycznie robi, ale co tam, na pewno ktoś mi pokarze jeśli nie będzie nam szlo..

Ika202, 5 lat to też kawal czasu.. My w zasadzie jakoś specjalnie nie świętujemy, byl plan na kino, ale to wcześniej zanim zostalam uziemiona.. ale jesteśmy razem, a to najważniejsze ;-)

[ Dodano: 2008-09-06, 15:47 ]
Co do mózgojada to ja też mam.. caly czas coś mi się myli przekręcam wyrazy, zapominam co mialam powiedzieć, ale co tam.. raz nie zawsze..

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

06 wrz 2008, 17:08

ale pospalam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 wrz 2008, 18:31

to super!!

Ja staram się nie spać w dzień, bo później w nocy się męcze, tzn męczylam jak próbowalam spać w dzień.

Coś mnie brzuch rozbolal, ale tak dziwnie, jakby mi ktoś wszystkie narządy w środku przestawial, albo rozgniatal, wzielam sobie no-spe mam nadzieje, że mine.. Nadal leże.. bylam na chwile na dworze, ale jest tak potwornie duszno, ze wrócilam po 5 min.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 wrz 2008, 20:00

#ania#, JESZCZE 100 LAT RAZEM!!! ja obchodzilma w czerwcu dopiero 1 :ico_brawa_01: i tez jestem szczesliwa jak 150!!!

blumek, ja juz sobie nie pozwalam na wszystko... nie moge :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: i jeszcze raz :ico_nienie: tez mi sie zorbil okropny cellulit, juz sie nawet masuje pod prysznicem rekawicami, i staram sie nie uzywac tylu przypraw co zawsze!!! A solilam wszystko niczym sledz niewymoczony!!!! :ico_puknij: ale terz kurcze koniec!!! KONIEC!!!

Ika202, to bedzie swiat w listopadzie. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

W tym roku to pewnie nie ale za rok fajnie byloby sie spotkac - nawet pod koniec wakacji!!! Umowic w jakims miejscu jakims po srodku (zeby bylo dobrze dla wszystkich) i wtedy i my sie poznamy i dzieciaczki sie pobawia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja dzis malo pisalam bo bylam u brata. Potem zaczelam robic szarlotke (moj toffany maz jutro wraca). O jejka musze samochod zaprowadzic na parking :ico_olaboga: zapomnialam!!! ide....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”