donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2008, 14:40

ja jednak upiekłam babkę, a za pół godziny mam obiadek, a po obiadku chyba wybierzemy się na spacer do lasu :-)

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 wrz 2008, 17:25

ananke tak sie ciesze ze sie odezwalas :-) wracaj szybko do zdrowia kochana :ico_haha_02: a tej twojej lekarce co stwierdzila ze dziecko ma 2 komory wyrwala bym nogi z d...tak kobiete zestresowac jak nie byla pewna mogla ta informacje dla siebie zachowac.Najwazniejsze ze z dzidzia wszystko wporzadku :ico_haha_02: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
osita
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2008, 17:41

a tej twojej lekarce co stwierdzila ze dziecko ma 2 komory wyrwala bym nogi z d...
wiesz, ja pisalam ananke ze mialam baaaardzo podobny przypadek i JEST TO NORMALNE. bo zeby zobaczyc zastawki w tak malutkim sercu, czasem jest po prostu niemozliwe (ze wzgledu na przeklamania usg). widzisz tylko dwie komory, nie widzisz zastawek i nie wiesz, czy przedsionki sa oddzielone zastawkami czy nie. wtedy badanie trzeba powtorzyc za tydzien - dwa, bo dziecko podwaja praktycznie swoje wymiary i serduszko jest lepiej widocze :-)
gorzej, ze biedna ananke sie nabawila tej kolki nerkowej :ico_chory: ale wiecie, mowia ze przy tym dziadostwie bol jest wiekszy niz przy porodzie - tak wiec ananke ma juz wprawe na 4 mce przed :-D :ico_oczko: oj, trzymaj sie kochana, serdecznie wspolczuje, naprawde :ico_sorki:

nic mi sie nie chce... a do tego jutro tutaj tez swieto. nuda, nuda i nuda...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2008, 18:38

dzis chyba odpoczywacie...my własnie wrocilismy z ukochanym z pierwszego probnego puszczania szybowaca...polecial nawet dwa razy :-D :-D
a za wchwile wyciagam go na zapiekanki...takie pyszne :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2008, 18:54

osita, masz rację - teraz na poród czekam jak na weekend na plaży :-D :ico_oczko: a rzeczywiście boli jak cholera... tylko nie rozumiem za jaką karę

perelka25, dzięki za miłe słowa.. wiesz, ja tezx byłam wściekła w pierwszym momencie, ale potem stwierdziłam, że może to i lepiej, że ktos się spiesząc nie odwalił na odczepnego usg i posłałby mnie nieświadomą niczego do domu... zresztą to któraś z Emigrantek w ciąży mi tę myśl podsunęła ( i dziękuję za nią po stokroć :ico_sorki: ), bo juz w Polsce rutyny i robienia badań na odwal się miałam po dziurki w nosie...

Marcia77, nieeee, w ogóle nie widziałam tego o zapiekankach ;-) :-D ale wciągnij jedną conajmniej za mnie :-)

ja juz antybiotyk wzięłam, więc pewnie zaraz mnie zetnie, więc jakby co to jutro będę :-)
a do tego jutro tutaj tez swieto. nuda, nuda i nuda...
u mnie też święto - Norbert ma wolne od szkoły i odczuwa z tego powodu rozgoryczenie... heh.. to się wynudzimy oboje w domku

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2008, 19:05

Ja dzisiaj pół dnia spędziłam grając w Plemiona. Zrobiłam tylko przerwę na przygotowanie obiadu. Ale za to kotlety mielone to będziemy chyba jedli przez tydzień, hehe :ico_puknij: Połowę zamrożę, bo nam zbrzydną.

ananke ja dopiero w czwartek idę na szczegółowe usg i dzidzię będą dokładnie oglądać. Mój lekarz i ten drugi też twierdzą, że takie badania najlepiej wykonywać po 22 tygodniu do 24, właśnie po to żeby uniknąć takich przykrych niespodzianek jakie Ty miałaś. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2008, 19:09

a ja wlasnie z mezem obejrzalam asterixa na olimpiadzie polecam nonono film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

a teraz ide przed tv maz o 24 wyjezdza ehhh a ja zjadlam parowki i kanapki i czuje sie jak balon

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2008, 19:16

Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. :ico_haha_02:
na pewno będzie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-)
Ja dzisiaj pół dnia spędziłam grając w Plemiona.
no wiesz :ico_wstydzioch: prawie jak mój Chłop, tylko ten to w co innego potrafi pół dnia grać a teraz jak większość doby jestem w łóżku to już w ogóle chyba cały czas gra :-)

Awatar użytkownika
osita
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2008, 19:40

a moj sie wyjatkowo podlizuje... czegoz to on chce??? :ico_haha_01: :ico_oczko:
wlasnie przygotowuje mi cieple kanapki... z pomidorkiem, salata, majonezikiem.... mniammmmmmmm :-D
ananke, to jutro sie razem ponudzimy :ico_haha_01: nawet nie wiesz, jak mi cie szkoda z ta nerka... ufffff :ico_sorki:
takie badania najlepiej wykonywać po 22 tygodniu do 24, właśnie po to żeby uniknąć takich przykrych niespodzianek
nooooo :ico_brawa_01: tylko ze tutaj MUSZA zrobic te badanie miedzy 19 a 20 tc bo ... wtedy mozna jeszcze "usunac wadliwy plod" :ico_olaboga: a jak nie zrobia tego badania i pozniej dziecko okaze sie ze jest chore, przewaznie sadzi sie szpital i lekarzy o niedopatrzenie... stad te cyrki :ico_noniewiem:
tylko wiecie, zamiast powiadomic matke od razu, ze moze wyjsc taki zonk... ale po co... oni tylko licza na to, ze najpierw mowiac zle wiadomosci nikomu krzywdy nie robia, a pozniej, jak wszystko okaze sie ok, to przeciez taka ulga, ze nikomu nie chce sie ochrzaniac :ico_noniewiem: o nasze zdrowie psychiczne nikt w tym momencie nie dba :ico_zly: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2008, 19:49

ananke, to jutro sie razem ponudzimy :ico_haha_01: nawet nie wiesz, jak mi cie szkoda z ta nerka... ufffff :ico_sorki:
Kochana, dziękuję za zrozumienie... tego bólu serio nie da się porównać z żadnym innym.. przy porodzie nawet jak cholernie boli to przynajmniej po jakimś czasie widać dlaczego boało i mija, a tutaj... :ico_olaboga: nie, no, już nie narzekam to co dziś czuję to przysłowiowy "pikuś" do tego, co było we wtorek w nocy... heh.. jakos dam radę

a teraz zapodam Wam moją dzidzię z środy :-) buzia otworzona, więc śmiałam się przez łzy, że już ćwiczy, że będzie taka gaduła jak ja :-)
Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”