Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2008, 09:55

gaga22, ja z kolei tylko autem jestem przyzwyczajona wszędzie jeździć, teraz jak mam iść pieszo do miasta to ........ :ico_olaboga: , ale nic trzeba obejść się bez auta, ale jak człowiek się przyzwyczai to tak jest :ico_oczko:
donatka ja bez samochodu żyć nie umiem. Ale już teraz wiem o czym mój gin mówił, że w pracę z tą kolką mogę wybić sobie z głowy. Po prostu siedzenie w jednej pozycji powoduje ból. Może mi przejdzie, a może nie. Chyba jestem skazana na zwolnienie do końca ciąży.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 wrz 2008, 09:56

agulaj, witam serdecznie i mam nadzieje, ze nam po tym jednym tylko wpisie nie znikniesz nigdzie :-)
osita, no ciekawe czy jak cora wroci to bedziesz nas nadal odwiedzala na TT steskniona mamusiu :ico_haha_01:
trzeba obejść się bez auta
moze i dobrze... zdrowiej dla Ciebie i dla dzidzi - oczywiscie tylko podczas ladnej pogody :-)

Mnie od wczoraj polamalo w stawach w biodrach i praktycznie chodzic nie moge. To samo mialam juz wczesniej ale ginka twierdzi, ze to z powodu powiekszajacego sie brzucha, wrrrrr. No, w kazdym badz razie dzisiaj bede siedziec w domku, moze mnie wena tworcza na sprzatanie najdzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 wrz 2008, 09:56

gaga22, Twój lekarz ma rację... w sumie czasami to taki ból w nerkach, że w ogóle nie ma dobrej pozycji ani siedzącej, ani leżącej, ani stojącej.... ale mam nadzieję, że taki Cię nie dopadnie... a leki jakieś Ci przepisał?

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2008, 10:04

gaga22, Twój lekarz ma rację... w sumie czasami to taki ból w nerkach, że w ogóle nie ma dobrej pozycji ani siedzącej, ani leżącej, ani stojącej.... ale mam nadzieję, że taki Cię nie dopadnie... a leki jakieś Ci przepisał?
ananke na razie nie, zrobili mi usg nerek, w sumie to mam tylko poszerzone kanaliki nerkowe i szczawiany w moczu. Gin mówi, że po prostu macica mi uciska na nerkę, jeżeli dolegliwości się nie nasilą to mam dużo pić i łykać no-spę. Może samo mnie puści. Ja nigdy nie miałam problemów z nerkami. Zobaczymy. Ja się tylko cieszę, że to nie wyrostek, bo tak bolało jak na wyrostek, a z tym byłby problem - w ciąży wycinanie brrrrrrrr. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 wrz 2008, 10:09

Ja się tylko cieszę, że to nie wyrostek, bo tak bolało jak na wyrostek, a z tym byłby problem - w ciąży wycinanie brrrrrrrr. :ico_olaboga:
noo, koszmarnie by było.... ale powiem Ci, że lepiej, żeby mocniej te nerki Cię nie bolały :-) ja po ścianach łaziłam... heh.. na szczęście minęło....

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2008, 10:18

ananke ja mam nadzieję, że mi też minie.

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 wrz 2008, 10:59

cześć dziewczyny! Ja już po sniadaniu. Teraz idę się wykąpać a potem będę sprzątać. Później muszę jechać i jakies cieplejsze buty sobie kupić na jesień.

U nas dziś tylko 7st :ico_szoking: ziąb jak nie wiem! Mama wróciła ze sklepu i ręce całe sine miała z zimna. A w nocy było -2. Nie przestawiłam się tak szybko na takie zmiany temperatury. A będzie coraz zimniej.

Co dziś gotujecie na obiad? U nas wątróbka, tydzień temu też była ale jakoś straszną ochotę na nią mam.

Miłego dnia, pozdrawiam :-)

dzidzia się mało rusza i troszkę się martwie ale mam nadzieję, że wszystko jest okk.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2008, 11:08

Co dziś gotujecie na obiad? U nas wątróbka, tydzień temu też była ale jakoś straszną ochotę na nią mam.
Ja robię pierś z indyka pieczoną w białym winie i ziołach.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 wrz 2008, 11:13

Co dziś gotujecie na obiad?
u mnie pierogi ruskie :-)

dzidzia się mało rusza i troszkę się martwie ale mam nadzieję, że wszystko jest okk.
na pewno jest wszystko ok, na początku dziecko może mieć długie przerwy w aktywności wyczuwanej przez Ciebie.... od końca 6 mie4siąca się przyjmuje, że juz regularnie powinno się ruszać, a pod koniec ciąży to nawet niektóre dzieci wpadają w taki rytm, że po urodzeniu też są aktywne w takich samych godzinach :-)
U nas dziś tylko 7st :ico_szoking: ziąb jak nie wiem! Mama wróciła ze sklepu i ręce całe sine miała z zimna. A w nocy było -2. Nie przestawiłam się tak szybko na takie zmiany temperatury. A będzie coraz zimniej.
noo, to szok taka nagła zmiana.... u mnie jest ciągle w granicach 15 stopni, no dziś (po wczorajszym słonku) oczywiście pada :-D

a ja zaraz biorę syna na nauki :-) postanowiłam wrócić po wkacajach do regularnego utrwalania wiadomości o języku ojczystym, no i powoli uczę go nowych, np. ortografii :-) przerypane mieć matkę nauczycielkę - w dodatku na bezrobociu ;-)

potem się odezwę :-)

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2008, 11:29

przerypane mieć matkę nauczycielkę - w dodatku na bezrobociu ;-)
haha, no moje będzie miało jeszcze gorzej - przesłuchiwanie mam we krwi !!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”