Czesc Kobietki
U mnie tez za oknem paskudnie

wiec siedze na sofie pod kocykiem i chyba tak juz zostanie do wieczora. Nosi mnie zeby wziac sie za porzadki ale chyba jednak jeszcze jestem za slaba po tym pobycie w szpitalu, bo jak zlapalam sie za odkurzacz to po minucie juz musialam usiasc, tak sie zmachalam.
Wstawiam fotke jak wyglada sala w szpitalu. Najczesciej sa to pokoje 5 osobowe ale wszystko otoczne zaslonkami, wiec pelna prywatnosc. No i musze przyznac, ze pracuja tam naprawde osoby z powolania a nie przychodzace do roboty na przymus, tylko zeby ja jakos odwalic. Zreszta podoba mi sie system, ze w dzien na 4 pacjentki przypada 1 pielegniarka a w nocy jedna na 12 osob. Powinno sie tu wyslac te nasze polskie piguly, zeby nauczyly sie jak pracowac i z usmiechem podchodzic do pacjentek.

no i przykuli mnie na 24 godz na dobe do takiej kroplowki. Dziadostwo ma straszna ilosc chorych zabezpieczen i alarmow, wiec gdy tylko probowalam sie wybrac z nia na spacer po szpitalu zaczynala po 10 minutach wyc jak szalona. Japonce wiedza jak pacjenta uziemic. Mam nadzieje, ze wyczerpalam limit kroplowkowy na przynajmniej najblizsze 30 lat

Doczytalam, ze wymienialyscie sie numerami komorek. Swietny pomysl, tylko ja niestety nie mam takiej mozliwosci, bo tutejszy operator wspolpracuje tylko z polskim plusem gsm. no ale zamiast numeru uzywam e-maila w komorce, z normalnego kompa tez do mnie dochodza. Nie bede do Was wysylac kolejno na priv. podaje go tutaj: "
ewcia@softbank.ne.jp" Poprosze o Wasze adresy mailowe na PW.
Milego dnia