Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 paź 2008, 17:20

hej hej :-)

ja juz też po obiadku, krokietów narobiłam :-)

teraz chwilka odpoczynku i pooglądamy jakis familijny filmik

a jak tam u Was mija niedziela??

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2008, 17:34

hej dziewczynki ja byl;am u mamy na obiedzie.... teraz sie przespalam dzis caly dzien fatalnie sie czuje...a to niby krew z nosa a to tak brzuch skurcz zlapal i tzrymal nie moglam sie ruszac no to nospe wzielam cos z zoladkiem boli gardlo a na dodatek okropny bol glowy mam takie pulsowanie i przespalam sie i nic;/

bylam na zakupach kupilam jeszcze grzechotke i zapinke do smoczka:D a przedewszystkim cudowny kocyk polarowy z disneya:)

[ Dodano: 2008-10-05, 17:34 ]
a i rada dla tych co boli gardlo..... mozna brac isla classic podobno pomaga ja kupilam i biore bo gardlo od wczoraj boli

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2008, 18:55

krokietów narobiłam :-)
bym sobie zjadła :-)

milutka, uważaj na siebie i się kuruj, wstaw zdjęcia zakupów :-)

ja nie dawno wróciłam od znajomych, głowa mnie rozbolała, zjadłam już kolacje i siedzę przed tv, nic mi się nie chce

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2008, 20:46

milutka, dbaj o siebie i kuruj się szybciutko, mam nadzieję, że jutro będziesz się czuła juz dobrze.

my właśnie wrócilismy ze szkoły rodzenia. Dziś było o porodzie znów i chyba zaczynam się bać :ico_szoking: tzn jeszcze o tym niby nie myslę ale jak pani położna opowiadała co i jak to aż mnie ciarki przechodziły. Oglądaliśmy zapisy ktg, sprzęt do znieczulenia zewnątrzoponowego, uczyliśmy oddychania "do brzucha" i ogólnie było bardzo ciekawie. Na piłce tylko siedziałam chwilę ale nie ruszałam się bo polożna widziała na zaświadczeniu, że nie mogę.

Jak wracaliśmy byliśmy w mc donaldzie i zafundowałam małej solidną dawkę niezdrowego żarcia ale koleżanka jadła i ja nie mogłam się oprzec :ico_oczko: ale raz na jakiś czas myślę, ze nie zaszkodzi.

Chyba już pójdę się wykąpać i spać. Aha, kupiłam encyklopedię zdrowia dziecka pierwszy nr za 3,95 i jest płyta dvd o ciąży i filmik o porodzie więc jutro sobie obejrzymy.

Dobrej nocy, papapa

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2008, 21:07

no a ja ide sac i sie kurowac mam nadzieje ze jutro bedzie wszystko ok i popiszemy sibie normalnie... moja mala bardzo ruchliwa jest... chociaz narazie cisza:D

aniabella, ja po dzisiejszym skurczu zaczynam bac sie porodu;/

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 paź 2008, 23:05

hej hej :-)

to ja jeszcze przed spankiem na chwilkę :-)

wiecie może czy w ciąży można pić napoje typu "gripex" ?? może któraś ma przypadkiem ulotkę w domu i mogłaby zerknąć? :-) bo kurczaczki rozkłada mnie coraz bardziej i na noc bym sobie chlapnęła, bo mi zawsze pomagało, a teraz to nie wiem...
Chyba już pójdę się wykąpać i spać. Aha, kupiłam encyklopedię zdrowia dziecka pierwszy nr za 3,95 i jest płyta dvd o ciąży i filmik o porodzie więc jutro sobie obejrzymy.
ja ściągnęłam ten filmik i na końcu sie poryczałam :-) wzruszają mnie porody... a film suprrancki, dokładny, rzeczowy, prostym językiem tłumaczone, co się dzieje dlatego przyjemnie się go ogląda - polecam

oki, ućkam - do juterka :-)

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

06 paź 2008, 06:15

wiecie może czy w ciąży można pić napoje typu "gripex" ??
ja bym nie piła, ja po gripeksie zasłabłam bez ciąży, mója kumpel nie mógł wstac z łóżka (chociaz chcial nie mógł sie podnieść) tam jest zawarty jakis dziwny zwiazek (nie pamietam jak sie nazywa) na który różnie się reaguje. Ja bym uważała. Miałam pospać do 7, ale ne dałam rady bo lenka mnie obudziła, a w zasadzie ja głupia poszłam do niej i dopiero nad łóżeczkiem wpadłam na to, ze jej sie cos sni :-D no nic zbieram sie. Najgorsze jest to ze dalej mamy zatkany kibel, wczoraj całe opakowanie szczura do rur poszło i nic :ico_placzek: dzis kupie oryginalnego kreta, bo od wczoraj musze sikac do wanny :-D

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

06 paź 2008, 06:40

bo od wczoraj musze sikac do wanny
:-D :-D :-D a jak sie zachce cos wiecej? :ico_szoking: W sklepach sprzedaja taka specjalna dluga sprezyne do przepychania kibli. Dziala perfekcyjnie - sprawdzone :ico_haha_01:
ananke, ja bym z tym specyfikiem nie ryzykowa.
milutka204, jak dzisijsze samopoczucie? podkurowalas sie troche?

Witam Kobietki :ico_haha_02: Ja od rana juz sie rozpieszczam - na sniadanie zjadlam olbrzymia pizze :-D :ico_brawa_01: a w dzisiejszych planach mam tylko lenienie sie na kanapie.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

06 paź 2008, 07:23

a jak sie zachce cos wiecej? W sklepach sprzedaja taka specjalna dluga sprezyne do przepychania kibli. Dziala perfekcyjnie - sprawdzone
narazie walcze z pokusa, wytrzymam i pojde na uczelni :-D :-D sprobuje z kretem, a jak sie nie uda to bedziemy myslec nad sprezynami :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 paź 2008, 07:26

Cześć dziewczyny, ja dziś obudziłam się o 6.00.
wiecie może czy w ciąży można pić napoje typu "gripex" ??
ananke nie można, jak kupowałam mojemu B. to pani w aptece zapytała się czy to aby nie dla mnie, bo kobietom w ciąży nie wolno.

Wczoraj spędziłam cały wieczór buszując na ebay i wiecie co - wózek, który chcę kupić jest o ponad 300 zł tańszy niż na Allegro - zostaje na fotelik.

http://cgi.ebay.pl/Quinny-Speedi-SX-TWI ... dZViewItem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”